Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj obține primul succes din istorie în EuroCup

U-BT Cluj obține primul succes din istorie în EuroCup

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obținut prima victorie din istoria clubului în EuroCup, scor 94-76 miercuri seara (19.10) în fața propriilor fani cu Cedevita Olimpija Ljubljana. Ardelenii au arătat un joc defensiv excelent în special în prima repriză și au controlat lupta la nivelul recuperărilor în fața grupării slovene.

U-BT: Jordan Taylor, Karel Guzman, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Cedevita Olimpija: Josh Adams, Lovro Gnijidic, Marko Jeremic, Amir Alibegovic, Alen Omic

Leo Meindl a adus primele puncte pentru U-BT pe teren propriu în acest sezon, Adams urmându-l cu patru puncte consecutive și Cățe restabilea egalitatea cu un coș de la semi-distanță, 4-4. Clujul mergea la două posesii în față cu tripla lui Cățe și ardelenii începeau cu 4/5 din acțiune meciul, Jeremic scuturând și el plasa de la distanță pentru 11-9. Meind a punctat după o recuperare ofensivă și gazdele ajungeau la 15-9, moment în care Cedevita Olimpija a solicitat un timp de odihnă, Bircevic mărind ecartul în premieră la unul format din două cifre, 20-9 cu trei minute și jumătate din sfertul de debut. Slovenii au replicat cu șase puncte la rând în decurs de câteva atacuri, scorul după 10 minute fiind 28-17 cu un buzzer beater din partea lui Patrick Richard.

Câteva greșeli în ambele tabere au deschis sfertul al doilea, Muric punctând pe a doua șansă și Stipanovic a replicat imediat la coșul advers, 30-21. Avantajul „studenților” devenea din nou unul format din două cifre, Adams ajungând primul în double figures dintre jucătorii de pe parchet și Guzman finaliza cu coș o recuperare ofensivă la 34-23. Cățe și Bircevic au continuat să mărească ecartul, sârbul având un dunk la 40-23 în urma căruia oaspeții cereau time-out, urmând o serie de puncte de la linia de fault și după un contraatac școală Stipanovic făcea 44-24. Leo Meindl devenea al doilea jucător de la U-BT în double figures cu o reușită din căciulă (46-26), la pauză avantajul campioanei României fiind de 17 puncte, scor 48-31.

Cățe și Taylor au marcat primii în repriza a doua pentru campioana României și diferența devenea de +21, apoi Taylor ajungea la linia de fault pentru un and-one dar și-a ratat libera (54-31). Guzman și Meindl au scuturat plasa de la distanță și se ajungea la 62-33, cei doi împărțindu-și și assist-urile iar antrenorul Cedevitei Olimpija solicita un timp de odihnă în încercarea opririi run-ului în care se aflau gazdele. Josh Adams oprea seria amfitrionilor și Harrison puncta la 64-38, iar Edo Muric scutura plasa  și apoi rata de la libere șansa de a tăia în continuare din handicap (64-43). U-BT a putut să păstreze un ecart de 15 puncte, scor 68-53, în urma unui parțial de 7-0 pentru Cedevita Olimpija pe finalul sfertului trei.

Omic l-a fentat pe Stipanovic în primul minut din sfertul patru și continua seria de puncte la rând în care se aflau slovenii și Adams își aducea echipa la pragul celor 10 puncte între, scor 68-57, moment în care Mihai Silvășan a cerut time-out, Guzman fiind cel care a oprit inițial run-ul oponenților. Harrison înscria de afară și era 70-60 , Bircevic replicând din tot din spatele arcului de cerc și apoi Harrison făcea 73-63. Oaspeții au venit la trei posesii în spate cu reușita lui Adams de la distanță, însă U-BT a pus imediat patru puncte la rând și Guzman a ridicat sala în picioare cu un dunk spectaculos la 77-66 și Bircevic transforma o liberă după un tehnic pe care l-a încasat antrenorul Cedevitei Olimpija. Ardelenii au ajuns aproape să refacă o diferență de +20 la 84-66, în cele din urmă scorul fiind 94-76 la finalul partidei, antrenorul slovenilor fiind eliminat după al doilea tehnic încasat în ultimele secunde ale jocului.

Runda viitoare campioana României o să joace tot pe teren propriu, marți (25.10) cu Umana Reyer Venezia. Înainte însă urmează Derby-ul Ardealului cu CSU Sibiu, sâmbătă seara (22.10) în BTarena.

Stefan Bircevic s-a remarcat cu 24 de puncte și 6 recuperări, având 4/8 de la distanță, următorii marcatori din echipa clujeană fiind Leo Meindl (19 puncte, 11 recuperări), Karel Guzman (16 puncte, 6 recuperări) și Emanuel Cățe (11 puncte, 9 recuperări, 2 capace).

Josh Adams (25 de puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări), Alen Omic (17 puncte, 7 recuperări) și Aaron Harrison (15 puncte) au fost principalii realizatori de la Cedevita Olimpija Ljubljana.

*foto: Valentin Todea

10 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :


    - Tyler si-a aratat valoarea aseara. Mie sincer imi place mult cum joaca
    - Sanders. Mult mai disciplinat, dar din pacate nu prea isi asuma faze in ofensiva
    - Imbucurator e ca am castigat un meci in care aportul lui Petrica a fost unul modest. Aseara a ratat cateva aruncari pe care deobicei le marcheaza cu usurinta.
    - Meindl. Isi asuma multe lucruri. Se pozitioneaza foarte-foarte bine si de aici cred va vine si numarul mare de recuperari
    - GuzmaWOW. Incredibil ce pofta de joc are. Atitudinea asta a lui poate sa scoata din joc (mental) anumiti jucatori - la noi in campionat avem ceva exemple. De mult nu am vazut un jucator care sa faca atat de bine ambele faze de joc.
    - Bircevic. Mana sigura de la 3
    - Cate. O surpriza placuta pentru mine. Mi-a placut mult cum a jucat.
    - Un meci pe care l-am controlat destul de bine. Se putea si mai bine daca nu era acea relaxare din sfertul 3.
    - Apararea a fost punctul forte. Am recuperat enorm de bine ofensiv si astfel ne-am creat mai multe oportunitati.
    - Am miscat mult mai bine mingea fata de meciul din Franta.
    - De laudat si staff-ul pentru modul in care au pregatit partida

    cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Buna analiza
      cam aceiasi este si parerea mea. Am un amendament de facut. Pe multi i-am auzit spunind ca Emi Cate a fost o surpriza placuta. Pai daca dupa 10 ani de Spania ( mare parte in prima liga ) nu joci la nivel inalt atunci mai bine te lasi de meserie. Eu zic ca Emi este o CERTITUDINE si nu o surpriza. Ma bucur ca a ales sa joace peste 20 minute pe meci in loc sa frece banca si sa intre 7-8 minute.
      Inca o observatie : Sezonul trecut, primele puncte inscrise de un roman ( nativ ) au fost parca pe sfirsit de Ianuarie sau chiar Februarie. Aseara au fost din primul meci doi : Cate si Kuti.

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ERATA
      Al doile meci. Emi Cate a inscris si in primul.

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Echipa
    Am început să arătăm ca și o echipă. Să nu uităm că anul trecut, pe vremea asta, aveam mai multe meciuri oficiale jucate și echipa era mai închegată. Despre jucători ce să spun, a scris @Benjamin mai sus. În plus vreau să remarc câteva aspecte:
    - Taylor a început să își simtă coechiperii. Sunt sigur că va deveni unul dintre cei mai buni PG pe care i-am avut vreodată;
    - Bircevici parcă a jucat cu mai mare ambiție, dacă se poate spune așa, și efectiv a tras echipa după el;
    - Meindl a început să joace mai combinativ, dar și-a păstrat „sclipirile” atunci când a fost necesar;
    - ieri mi-a plăcut mult Sanders în apărare, sper să își dea drumul și în ofensivă. Calități are, dar în unele momente este prea „visător” și neconectat la joc (în ofensivă);
    - Cățe a jucat așa cum ne așteptam de la el;
    - Guzman, întradevăr WOW! A fost cel mai echilibrat om al nostru pe ambele faze, atac și apărare.
    Ce nu mi-a plăcut este modul în care s-a tratat a doua jumătate a sfertului 3. Jucătorii au început să se precipite, slovenii au intrat în joc, iar banca noastră tehnică nu a avut reacție. Cred că se impunea un time-out pentru ca echipa să se liniștească.
    În fine, totul e bine când se termină cu bine. Totuși, trebuie să rămânem cu piciorele pe pământ și să ne amintim că slovenii au avut mai multe indisponibilități.
    Acum să ne bucurăm de victorie și de jocul etalat, mai puțin a doua jumătate a sfertului 3. Dacă vom juca așa probabil vom mai avea multe bucurii, dar în mod sigur îi vom aprecia, indiferent de rezultate!

    cu 1 an în urmă (20.10.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    victorie meritata, incontestabila, cu un adversar intr-o rotatie mult prea scurta.
    ce vreau sa remarc, fara urma de hatereala, este gestionarea foarte proasta a meciului pentru vreo zece minute, finalul sf 3 si prima parte din 4. Era clar ca adversarul nu poate reveni de la -30, in conditiile date, dar totusi, lipsa de reactie a fost ingrijoratoare; pana la urma, jucatorii si-au revenit cumva singuri din pumni si au reusit sa inchida meciul, dar semnul de intrebare ramane.
    dar acum asta conteaza mai putin, victoria merita aplaudata.

    cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • Ricardo:

      GYKE
      Parerea mea este ca UBT joaca cu un om in minus in rotatie. Sanders oricum ar fi nu se poate ridica la nivelul dorit. Cu privire la rotatia celor din Ljubljana, eu am observat ca nu a fost atat de scurta precum zici. Doar FERREL ca piesa de baza a lipsit. Victorie mare si meritata.

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Ricardo
      Nu, de la Cedevita au lipsit mai multi oameni de baza, nu doar Yogi Ferrel: Jan Kosi, Zoran Dragic, Matkovic, plus Jaka Blazic (care e accidentat pe termen lung); in rotatia lor au fost 3 oameni cu peste 32 de minute, la Cluj doar Bircevic a avut 31, restul sub 30...

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Nu doar Jaka Blazic e accidentat, la fel e și Zach Auguste. Acuma că amândoi au plecat de la Cedevita și joacă un Turcia (Blazic la Bahcesehir, Auguste la Bursa) e mai puțin important. La fel cum e faptul ca Dragic e accientat de la Eurobasket.

      Despre Kosi, echivalentul lui Diaby de la noi, pot spune că da, încă mai e legitimat la Cedevita. Singura lipsă, neprevăzută & importantă, a fost Ferrel. Așadar să fim corecți - nu suntem cea mai tare echipă de EuroCup, dar ne-am meritat victoria. Așa cum ne-am meritat și înfrângerea onorabilă din meciul cu Bourg.

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      P.S. nu te-am văzut aseară la sală... toate bune? 😊

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      nu am ajuns, am zis ca faceti sold-out si sa nu iau locul unui fan inrait... :)
      plus ca dupa cum ai remarcat, nu mi-am updatat fisierul cu jucatorii absenti si am zis ca e victorie lejera pentru voi, ceea ce a si fost...
      dar o sa vin eu la ceva meciuri, dau de stire din vreme :)

      cu 1 an în urmă (20.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!