Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj primește vizita Rapidului în reeditarea semifinalei din sezonul trecut

U-BT Cluj primește vizita Rapidului în reeditarea semifinalei din sezonul trecut

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București se întâlnesc în deschiderea etapei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin, meciul de joi, 28 septembrie, fiind ultimul pe plan intern pentru cele două echipe înaintea trecerii în duelurile internaționale.

Campionii României vor debuta cu această ocazie în noua ediție de campionat, după ce în prima rundă au stat. Alb-negrii au jucat ultima dată la Oradea, pe 15 și 16 septembrie, în grupa B din Cupa României. „Stundeții” și-au învins atunci fără probleme adversarele și au controlat ambele dueluri, mai întâi trecând cu 87-67 de CSM Oradea, iar apoi cu 88-65 de Dinamo.

Bryce Jone a fost liderul ardelenilor în meciurile din Oradea Arena, unde a totalizat 12.5 puncte în medie, alături de 4.5 recuperări și 3.0 pase decisive. Emi Cățe și Mihai Măciucă s-au remarcat din rândul autohtonilor, ambii în double digits cu 12.0 puncte, 7.0 recuperări, 2.0 intercepții, 1.5 capace, respectiv 10.0 puncte, 3.0 recuperări, 3.0 pase decisive și 57% din spatele arcului de cerc.

Rapid a jucat deja și în LNBM, pe teren propriu, într-un 75-68 cu nou-promovata CSM Corona Brașov. Tudor Costescu s-a bazat pe o rotație formată din șapte jucători, prestațiile lui Sayeed Pridgett (24 de puncte, 6 recuperări) și Toarlyn Fitzpatrick (15 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, 3 capace) fiind printre cele remarcate ale rundei. Pridgett a fost ales, în opinia site-ului nostru, MVP-ul rundei inaugurale.

U-BT și Rapid s-au întâlnit în șase rânduri pe parcursul stagiunii 2022/2023, din aceste dueluri în patru rânduri învingători fiind clujenii. După ce în sezonul regulat acestea și-au împărțit victoriile, Clujul fiind mai bună în deplasare, iar Rapid s-a impus în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în semifinala campionatului Patrick Richard și compania au trecut cu 3-1 la general. În toate cele trei meciuri câștigate în postsezon, U-BT a dominat la capitolul defensivă și a ținut Rapidul la o medie de 64 de puncte.

Giuleștenii au acuzat probleme la nivelul lotului în primele meciuri oficiale din această stagiune și rămâne de văzut în ce formulă se vor prezenta la Cluj-Napoca. În meciul cu Corona Brașov au lipsit Alterique Gilbert, Paulius Petrilevicius și Marcu Badiu. Ardelenii, de partea cealaltă, l-au adus recent pe Adam Mokoka, un baschetbalist francez trecut și prin NBA.

Meciul din BTarena va avea loc joi, 28 septembrie, de la ora 18.00. Partida va putea fi urmărită pe Digisport 3, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!