Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj țintește a opta victorie la rând în campionat

U-BT Cluj țintește a opta victorie la rând în campionat

U-BT Cluj-Napoca merge pe terenul primei formații care a învins-o în sezonul 2022/2023, duelul cu CS Dinamo București contând pentru etapa inaugurală din Top 10 LNBM și va avea loc sâmbătă seara (04.02).

Atât campioana en-titre, cât și Dinamo ar beneficia de avantajul terenului propriu în prima rundă de playoff dacă postsezonul ar începe acum, U-BT intrând în Top 10 cu 7-1 bilanț, iar alb-roșii cu 4-4. Clujul stă pe poziția secundă înaintea debutului acestei faze, iar Dinamo ocupă locul 4.

Prima fază a campionatului s-a încheiat mult mai bine în favoarea ardelenilor, care sunt într-o serie de șapte victorii consecutive în LNBM. Dinamo, de partea cealaltă, a întâlnit în ultimele cinci dueluri oficiale patru adversari calificați în Top 10, terminând această perioadă cu 2-3 bilanț.

Bucureștenii și clujenii s-au întâlnit deja în acest sezon, în primul tur al Cupei României, atunci Dinamo fiind cea care i-a provocat primul eșec stagional lui U-BT. Formația antrenată în acel moment de Aleksandar Trifunovic trecea cu 69-67 acasă de „studenți”, dar rata în cele din urmă calificarea în Final 8, egalitatea în trei nefiindu-i favorabilă.

Acea victorie din cupă a reprezentat primul succes pentru Dinamo în fața lui U-BT în ultimii șapte ani, precedentul succes fiind în 2015, printr-un 79 la 78 tocmai pe terenul ardelenilor. De atunci, Clujul a reușit să treacă și la 59 de puncte diferență de dinamoviști în 2017, într-un 103-44.

Dinamo a fost printre formațiile puternice pe teren propriu în prima fază, suferind o singură înfrângere acasă și are o medie de aproape 83 de puncte marcate. U-BT, în schimb, este unica echipă din Liga Națională care nu a pierdut încă în deplasare, acolo unde are 89 de puncte în medie pe partidă și încasează puțin peste 72.

Doi dintre liderii formației în alb și roșu, Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache, au jucat în trecut pentru U-BT, în lotul căreia s-a regăsit pentru o perioadă de trei sezoane și Ștefan Grasu. În campionat principalii realizatori pentru clujeni sunt Karel Guzman, Emi Cățe și Leo Meindl, pivotul român fiind lider la capace în campionat.

Întâlnirea din Sala Dinamo va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.30 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!