Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj, victorie clară la debutul în playoff-ul LNBM

U-BT Cluj, victorie clară la debutul în playoff-ul LNBM

Câștigătoarea sezonului regulat, U-BT Cluj, a reușit o victorie clară în primul meci din playoff-ul LNBM, scor 95-72, în fața celor de la CSM Galați, partidă găzduită la BT Arena.

U-BT Cluj a început meciul în formula Wright, Edwards, Vida, Tarolis și Stipanovic, în timp ce CSM Galați i-a avut în primul cinci pe Vlad, Konjevic, Brandon, Bruncevic și Sturanovic.

După primele minute ale partidei, scorul era egal 4-4. Dar U-BT a pus imediat un parțial de 9-2 (13-6). George Vlad a rupt seria clujenilor, cu un coș de 3 puncte. Karel Guzman a semnat un slam dunk spectaculos pe cotraatac, din pasa lui Marquis Wright. Tot George Vlad a ținut Galațiul joc, cu o altă triplă. Finalul sfertului a fost dominat însă de U-BT, Ștefan Grasu a marcat la rândul său două triple, iar ardelenii luau un avans de 9 puncte la finalul primului sfert (29-20).

Konjevic a deschis balul în sfertul doi, dar Kuti cu o triplă și Richard cu un and-one au readus U-BT la o diferență formată din două cifre (35-24). Cea mai mare diferență în actul secund a fost de 16 puncte (49-33), dar pe finalul primei reprize gălățenii au reușit un parțial de 9-2, cu James Eads în prim plan. David Vida a semnat însă ultimele puncte ale reprizei, cu un coș de 3 puncte, și a stabilit scorul la 54-42.

Începutul reprizei secunde a fost dominat copios de clujeni. Stipanovic și Tarolis au semnat primele 10 puncte ale lui U-BT, care după alley-oop-ul lui Edwards din pasa lui Stipanovic semna un run de 12-2. Diferența a ajuns chiar și la 24 de puncte (74-48) și în cele din urmă clujenii au intrat în ultimul sfert cu un avantaj liniștitor, de 20 de puncte (77-57).

James Eads a semnat un and-one cu care aducea diferența la 17 puncte, dar U-BT a apăsat din nou piciorul pe pedală și a păstrat un avantaj de cel puțin 20 de puncte până la finalul meciului. Scor final, 95-72 pentru U-BT Cluj.

Donatas Tarolis a marcat 17 puncte cu 7/8 din acțiune, Andrija Stipanovic a înscris 15 puncte cu 8 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, în timp ce Marquis Wright și Justin Edwards au înscris fiecare câte 10 puncte. De partea cealaltă Kendarrius Hamilton a înscris 15 puncte, Tarik Bruncevic 13, James Eads 12 și George Vlad 10.

Următoarea partidă are loc peste două zile, tot la BT Arena din Cluj-Napoca. Meciul se va juca de la ora 18:00 și va fi în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!