Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj, victorie cu emoții în Sala Olimpia din Ploiești

U-BT Cluj, victorie cu emoții în Sala Olimpia din Ploiești

U-BT Cluj s-a impus în Sala Olimpia din Ploiești, scor 97-92, împotriva celor de la CSM Petrolul Ploiești, în runda a 29-a din LNBM.

Petrolul a început meciul în formula Hammond, Magdevski, Watson, Milin și Chițu, în timp ce U-BT i-a avut în primul cinci pe Guzman, Brown, Grasu, Hogue și Stewart.

Elijah Stewart a marcat două triple la începutul meciului și U-BT conducea cu 8-2. Avantajul clujenilor a fost chiar și de 9 puncte (23-14), dar gazdele au revenit în joc și au câștigat ultimul sfert cu un run de 11-0, grație triplelor lui Magdevski și Bogdan Popa și al unui and-one al lui Chițu (25-23). Al doilea sfert a fost la fel de alert. Bircevic a macat primele cinci puncte ale sfertului secund și a readus Clujul în avantaj. După un alt coș de 3 al lui Watson și o reușită a lui Bircevic, scorul era 33-29 pentru oaspeți. Andrej Magdevski a răspuns cu un and-one și care a și readus Ploieștiul în avantaj (38-36). În cele din urmă cele două formații s-au succedat la conducere pe tabelă, iar la pauză clujenii aveau un avantaj de numai trei puncte, scor 49-46.

Reușitele lui Stewart și Brown au dus U-BT la un avantaj de 6 puncte (60-54). Însă gazdele nu s-au lăsat bătute iar același neobosit Magdevski, împreună cu Hammond și Watson au readus Ploieștiul în avantaj, pentru ca apoi tripla lui Bogdan Popa să aducă Ploieștiul la un avantaj de 4 puncte (71-67), Bircevic stabilind scorul după 30 de minute din pasul lui Watson.

Și ultimul sfert a fost unul echilibrat. Stipanovic a dus avantaj la 5 puncte (86-81), dar prahovenii au preluat din nou inițiativa și au ajuns în avantaj cu 2:40 rămas de jucat (90-89). Clujenii au mers pe mâna veteranului Watson, care a livrat din nou, mai întâi de la libere, apoi cu un stop-șut pe sirenă (95-90). În cele din urmă, clujenii s-au impus cu 97-92.

Elijah Stewart a marcat 23 de puncte, Giordan Watson a înscris 17 puncte, Dustin Hogue 15 puncte, Andrija Stipanovic 12 puncte cu 7 pase decisive și Brandon Brown 10. De partea cealaltă, Andrej Magdevski a adunat 19 puncte, Earl Watson 16 cu 7 recuperări, Bogdan Popa 15 puncte cu 6 recuperări, Jonathan Jordan și Deion Hammond câte 13 puncte și Matija Milin 11.

După acest meci, U-BT Cluj are un palmares de 25-2, în timp ce CSM Petrolul coboară la 12-17. Pentru clujeni urmează decisivul din sferturile de finală ale FIBA BCL, cu MHP Riesen Ludwigsburg, care se joacă marți la BTArena din Cluj. De partea cealaltă, prahovenii mai au un meci în LNBM, în care vor întâlni în deplasare CSU Sibiu.

*foto: Manases Sandor

3 comentarii la aceasta stire:
  • teddy :

    Felicitari
    Felicitari strainilor ca au reusit sa se mobilizeze si sa obtina victoria. Nu am vazut meciul si ma uitam pe statistica: Kuti+ Grasu+Colceag = 0 puncte. Sigur nu au dat nici cu Ploiestiul macar 1 punct? Cineva, candva, cumva...

    cu 2 ani în urmă (16.04.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Cam asa arata un meci care nu a apucat sa fie pregatit, jucatorii sunt clar obositi si cel mai probabil cu gandul la meciul de saptamana viitoare.
    Si meciul cu Rapidul la revenirea din Cehia a fost cam la fel.

    Altfel, 19 mingi pierdute, tinerii jucatori romani ca inexistenti la finalizare. Poate ar fi fost sansa lor sa joace mai mult dar la cum au mers lucrurile pur si simplu nu s-a riscat nimic.
    Ne-am rezolvat azi cu cosurile si procentajul de la 3.

    cu 2 ani în urmă (16.04.2022)
    • pipzn:

      Am uitat
      initial sa mai scriu si doua lucruri notabile: 28 pase decisive din care 7 date de pivotul Stipanovic

      cu 2 ani în urmă (16.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!