Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj, victorioasă în primul meci de acasă în Liga Națională

U-BT Cluj, victorioasă în primul meci de acasă în Liga Națională

Runda a doua din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat joi, 28 septembrie, în BTarena cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Rapid București. Campionii en-titre au obținut victoria la prima întâlnire cu proprii fani în noul sezon, 79-56.

U-BT: Bryce Jones, Patrick Richard, Karel Guzman, Jarell Eddie, Emi Cățe

Rapid: Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Toarlyn Fitzpatrick, Ben Altit

Ardelenii au condus în urma primelor posesii și Rapid a găsit de fiecare dată un răspuns, în urma recuperării ofensive transformate în două puncte de către Gîrbea oaspeții fiind cei care s-au aflat în avantaj (5-6). Eddie a scuturat plasa de la distanță pentru a doua oară în acest meci și a ajutat-o pe U-BT să facă 10-6, iar Fitzpatrick a răspuns imediat din interiorul arcului de cerc, după care diferența a devenit de șapte lungimi. Bilinovac a înscris pe ultima secundă de atac un coș de la distanță (17-13) și Rapid a beneficiat apoi de un coș ușor pe contraatac, cu un minut rămas din sfertul inaugural scorul fiind egal, 22-22. Pridgett a dus mai departe perioada bună a rapidiștilor și sfertul s-a încheiat cu un capac pe care Bilinovac i l-a aplicat lui Richard: 22-24.

Rapid a pus patru puncte în față în câteva rânduri în debutul celui de-al doilea sfert și Dorneanu a transformat liberele de la 26-30, după care Șomăcescu a fost faultat pe aruncarea de trei puncte și s-a ajuns la +7. Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă la 28-35, handicap pe care clujenii au început să-l recupereze cu contribuția lui Jones și au trecut în față cu două minute înaintea pauzei (38-37), prin libera suplimentară a lui Cățe. „Studenții” au încheiat în avantaj o primă repriză echilibată, 42-39, după un run de 11-2 în ultimele patru minute.

Tripla lui Guzman a fost urmată de puncte ușoare pentru Cățe și U-BT a trecut la 47-39, de unde rapidiștii au înjumătățit diferența în câteva minute și tot Cățe a marcat apoi pentru gazde. Avantajul a devenit din nou de opt lungimi la 53-45 după o perioadă în care Emi Cățe a fost de neoprit în ofensivă și o nouă reușită de afară din partea lui Guzman a dus Clujul în premieră la o diferență formată din două cifre. Ambele echipe au avut atacuri consecutive fără reușite în atac pe finalul sfertului trei și tabela a indicat 58-50.

Jones a profitat de o repunere modestă a rapidiștilor și a refăcut ecartul de 10 puncte, de unde Guzman a avut un tip-in la 66-54 și curând Tudor Costescu a solicitat un timp de odihnă. U-BT a ajuns la 70-54 cu puțin peste patru minute până la expirarea timpului de pe cronometrul de joc și în momentele rămase ecartul a devenit de cel mult 23 de puncte. În cele din urmă, campioana României a reușit să se impună cu 79-56 în primul meci din propriul fief în noua stagiune.

Emi Cățe s-a evidențiat cu 19 puncte și 7 recuperări de la învingători, în double digits regăsindu-se Bryce Jones, Karel Guzman (ambii cu 14 puncte, cubanezul și cu 10 recuperări), respectiv Andrija Stipanovic (12 puncte).

Sayeed Pridgett a adăugat 13 puncte, 3 intercepții, 2 recuperări și 2 pase decisive dar a avut și 6 posesii pierdute, Paulius Petrilevicius l-a urmat cu 12 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții, iar Ben Altit a terminat cu 10 puncte și 5 recuperări.

Atât U-BT, cât și Rapid se pregătesc pentru debutul pe plan internațional. Clujenii vor juca pe teren propriu în fața lui Turk Telekom Ankara în EuroCup (4 octombrie, ora 19.00), în vreme ce Rapid va avea un turneu preliminar în FIBA Europe Cup în perioada 2-5 octombrie, primul joc fiind programat luni, de la ora 21.30, cu Rabotnicki Skopje.

*foto: Manases Sándor / Facebook U-BT Cluj-Napoca

20 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Meci de inceput de sezon
    Cu variatii de intensitate, greseli individuale, necoordonari si totusi castigat la plus 20.

    Rapidul mi se pare mai slaba decat anul trecut, ca lot. Se vede plecarea lui Jones.

    Si la noi au ramas datori unii noi veniti. Așteptăm meciurile viitoare…

    Vechea garda a inceput bine zic eu.

    Haide U!

    Iar

    cu 7 luni în urmă (28.09.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Cam relaxati
    americanii lui U, intr-adevar, dar au compensat exceptionalul Cate si spectaculosul Guzmy. Maciul fain, de inceput de sezon, mi-a placut Pridgett de la Rapid, in prima parte a meciului, cand Rapidul a existat pe teren. Adevarata provocare va fi insa miercuri, cu Telekom. Sa speram ca laudatii americani vor presta atunci pe masura asteptarilor!

    cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    • varu silvois:

      Victorie fireasca
      Venită fără mari eforturi, INSA prea multe erori, unele in momente in care recuperam mingea și o pierdeam in clipa următoare. Echipa pare să aibă valoare, clar, urmează reglajele. Strict individual nu mă pot abține să remarc și să exclam, că Lapuste e praf, pur și simplu...degeaba. din păcate a mai fost un jucător la UBT ce juca haotic și au trecut ani până să ne dăm seama, să-și de-a seama cine trebuia. Altfel...nUmai U!

      cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Rapid
    Arată mai bine ca anul trecut. Va fi o nucă greu de spart. Cred eu că e peste Oradea.

    cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    • Silvois:

      Noi
      am spart nuca, a fost buna, e miezul crud in perioada asta ...

      cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    Raspunde
  • cristi_g :

    Somacescu
    Slab jucator Somacescu … de cate ori il vad jucand ma tot intreb cum de a ajuns baiatu asta sa joace in Over Time 🤷🏻‍♂️

    cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    • varu silvois:

      Slab aluatul din grâne romanesti
      In afara de Cate, niciun autohton nu poate face diferența, cel puțin deocamdata.

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat. Felicitari!

    Diferenta de scor mi se pare mare fata de jocul de echipa prestat. Rapid a avut un joc mai coerent si in prima repriza cel putin a stat bine atat in aparare cat si in atac. Nu cunosc situatia lor prea bine dar cred ca toate meciurile oficiale de pana acum le-au facut cu un lot decimat. Mi-a placut de la ei Petrilevicius si modul in care isi "face" mingile in vederea aruncarii Pridget.
    In afara de faptul ca a avut multe minute, la Somacescu nu am vazut un progres ca dupa 1 an petrecut in USA, patria baschetului.

    Consider ca "U" a avut un joc de echipa confuz cu un mare numar de mingi pierdute usor si aparare visatoare in prima repriza. Greul l-a dus "vechea garda" si in afara de remarcatul Cate eu l-as pune pe acelasi loc pe Guzman (in double-double, nu s-a menajat deloc in ambele faze) dar si pe Stipanovic care demult nu a mai avut de jucat peste 20 de minute intr-un meci intens. Si si-a facut treaba foarte bine (liberele incluse). Maciuca a avut de asemenea un efort defensiv remarcabil iar faptul ca in atac a primit doar o minge pentru aruncarea de 3 nu ar trebui sa ne surprinda atat timp cat pana si Eddie a primit (cand a primit) astfel de mingi cu mare intarziere. Cu alte cuvinte 0 scheme pentru aruncare de 3 necontestata
    Richard a fost jucat peste 30 de minute si se vede (a mai incasat un capac). Mi se pare un semn rau. Inteleg importanta meciului si a rezultatului dar daca ai la dispozitie un lot totusi valoros si nu gasesti solutii sa il mai odihnesti (sa joci cu ambii pivoti pe teren doar pentru a avea si un roman valoros pe teren nu mi se pare una "normala") poate deveni o problema reala. Asta si pentru ca nu am vazut nimic pozitiv de remarcat (cel putin fata de asteptari) in jocul de aseara a lui Mejeris (ratari de sub inel) si mai ales Seeley (2 puncte in 18 minute de joc).
    Despre ultimul venit in lot nu stiu decat ca deja a primit o masina de la club si aseara era pe Motilor cu o blondina. Astept sa il vad si jucand.

    cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • pipzn:

      Am uitat
      Jones a arat ca un super jucator cu reusite din aruncari dificile si contestate.
      Eddie arata a fi omul pe care te poti baza sa iti dea puncte dar va fi greu (mai ales in Europa) in conditiile in care ajunge sa fie nevoit sa arunce repede, contestat

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • varu silvois:

      sper sa ne inselam
      in ce-l priveste le leton. Mie mi se pare slabut, am mai spus asta dar uite ca a mai trecut in joc slab cu ratari sub inel cum spuneai. Faptul ca se apara bine e prea putin, avvand in vedere ca noi speram sa poata juca la nevoie chiar pivot. Nu degeaba nu a fost retinut in lot la mondiale, dar poate....poate. Nu lipsa reglajelor, a schemelor pentru aruncari necontestate m-a pus pe ganduri, ci erorile, ce pana la urma tin de valoarea individuala. Cu astfel de...nereusite o luam in barba de la turci. MereU si nUmai U!

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Test
    Meciurile cu Oradea și Rapid au fost mai degrabă un test pentru partida cu adevărat importantă, cea de miercurea viitoare din EuroCup cu Turk Telekom. Test reușit și nu prea. Reușit pentru că, în afara francezului nou venit, s-a putut vedea la lucru,într-un joc oficial, tot lotul. Nu prea, pentru că în niciun moment pe parchet nu a evoluat "5-ul" care probabil va fi trimis în jocul cu turcii. Din cauza directivei FRB.
    În rest, "U" pare mai valoroasă decât sezonul trecut, cu o bancă mai lungă. În general nu urmăresc meciurile celorlalte echipe, dar din meciurile directe, am impresia că Oradea e mai slabă decât anul trecut (în acest moment), iar Rapidul va face o figură frumoasă, poate deasupra realizărilor din campionatul anterior.

    cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      sezonul trecut
      au jucat semi-finală, joacă finală sezonul asta?

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    E posibil
    Nu știu la ce nivel sunt celelalte echipe, dar mi s-au părut mai buni, în acest moment, decât Oradea, finalista de anul trecut

    cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • Jess:

      Mai buni
      Adica bateau Brindisi si poate cu sanse mai mari sa mearga in Bcl?

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • varu silvois:

      @Jess
      intr-adevar este simplu sa dai cu presuusul ca o echipa ( fara suparare, excludem UBT) e mai buna decat alta, ma refer la echipele ce se califica pentru locurile 2-4. E inceput de sezon, reglaje nu sunt, atat Oradea, cat si Sibiu, Constanta, Voluntari, Rapid pot prinde, in functie de conjunctura, sansa, un loc in semifinala interna. In rest, pentru cei mai exigenti, e clar ca nivelul intern totusi slabut si la asta contribuie si regula asta cu doi romani, INSA noi acum blamam regula, cum a fost si la fotbal cu regula under 21, dar nu poti doar sa contesti, sa judeci, e nevoie de...reforma, atat ca Romania nu prea e in stare!!

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • Jess:

      Consider
      Ca atat locul 1 cat si 2 din campionat ar fi deja clar, la 1 fara vreo lupta grea, la 2 cu un pic de lupta dar tot un 3-1 in semi, oricum e mult prea devreme pt orice concluzie intrucat loturile se mai pot conpleta mai pot sa apara x accidentari, schimbari de antrenori etc

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • Jess:

      Erata
      Completa*

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • Jess:

      Erata
      Completa*

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Meciuri
    Poate mi se pare mie, dar meciul cu Oradea a fost tratat mult mai serios, mai ales în comparație cu prima repriza a meciului de ieri.
    Despre leton, eu îl vad destul de implicat chiar dacă a ratat multe mingi foarte ușoare, poate fi foarte folositor.

    cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    • varu silvois:

      poate fi util, clar
      asta si speram toti clujenii. Personal mai am rabdare si evit sa-l cataloghez, am insa retineri

      cu 7 luni în urmă (29.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!