Stiri Cupa României Masculin

U-BT o învinge pe Dinamo și obține a 50-a victorie în anul 2021

U-BT o învinge pe Dinamo și obține a 50-a victorie în anul 2021

Joi, 30 decembrie, BTarena a găzduit cea de-a doua manșă a confruntării dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București, din sferturile de finală ale Cupei României. În tur, alb-negrii s-au impus la patru puncte, 72-68, după un meci foarte echilibrat.

Iată formațiile de start ale celor două grupări:

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Nandor Kuti, Ștefan Grasu, Elijah Stewart, Andrija Stipanovic

CS Dinamo București: Victor Gaddefors, Andrei Mandache, Nenad Miljenovic, Alexandru Coconea, Ionuț Berceanu

Hristu Șapera a încercat să surprindă, începând jocul cu trei români pe teren, însă gazdele au răspuns cu o apărare agresivă care le-a adus primele cinci puncte ale meciului. După doar trei minute, Kuti a dus scorul la 10-2, iar Berceanu a fost înlocuit cu Cecil Williams. Oaspeții au găsit cu greu drumul spre coș, profitând adesea de recuperările ofensive, dar tot alb-negrii s-au aflat în control. Kuti și Stewart au evoluat excelent în actul inaugural, încheiat la o diferență de 15 puncte în favoarea lui U-BT: 29-14.

Ardelenii au început foarte bine și sfertul al doilea, marcând primele șapte puncte. Andrei Calenic a întrerupt parțialul adversarilor cu un and-one prin care scorul a devenit 37-17. După o triplă a lui Lawson Korita pe contraatac, Mihai Silvășan și-a utilizat primul timp de odihnă al disputei. Au urmat câteva minute în care cele două tabere au înscris extrem de puțin, iar tabela s-a modificat foarte rar. Revenit pe teren, Mandache a întrerupt perioada de secetă a echipei sale, însă Korita a marcat doar una din cele trei libere primite. În cele din urmă, după mai multe faze spectaculoase ce l-au avut drept protagonist pe Ștefan Grasu, U-Banca Transilvania a intrat la vestiare cu un avantaj consistent: 47-23.

În debutul reprizei secunde, alb-negrii nu au mai arătat la fel de multă concentrare nici în atac, nici în apărare, însă oponenții nu au profitat de acest lucru. Drept consecință, la jumătatea sfertului al treilea, scorul era 56 la 33 pentru campioana României. Miljenovic și Williams au înscris două coșuri foarte dificile însă, la celălalt panou, Dustin Hogue a reușit șase puncte. Colceag și Stewart au marcat fiecare câte o triplă, iar Șapera s-a văzut nevoit să solicite un time-out, la scorul de 68-39 pentru gazde. După reluarea jocului, Calenic a marcat de la mare distanță dar Stewart a răspuns imediat prin același procedeu și diferența de pe tabelă s-a menținut: 71-42.

Actul decisiv a început cu un coș de trei puncte al lui Eric Nottage, care a avut șansa de a înscrie încă o dată de la distanță. Din tabăra lui Dinamo, Berceanu a reușit un coș de sub panou, în timp ce David Pătru a avut mai multe acțiuni curajoase pe care nu a reușit însă să le finalizeze. În cele din urmă, după o ratare a lui Grasu, Pătru a marcat din afara semicercului și a dus scorul la 77-50. Oaspeții au marcat încă 12 puncte fără replică, profitând de multiplele greșeli ale clujenilor, iar Silvășan a cerut un timp de odihnă. Dinamoviștii au continuat să se apropie pe tabelă, iar Colceag s-a accidentat la o fază unde arbitrii au dat goaltending. Staff-ul gazdelor a protestat, iar banca alb-negrilor a fost sancționată cu două greșeli tehnice. Totuși, diferența a fost prea mare pentru a mai fi remontată iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 83-76.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat Elijah Stewart (19 puncte), Nandor Kuti (13 puncte), Dustin Hogue (12 puncte) și Luca Colceag (11 puncte). De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Cecil Williams (12 puncte), Viktor Gaddefors (11 puncte), Nenad Miljenovic (11 puncte), Lawson Korita (10 puncte) și Andrei Calenic (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca este a doua echipă calificată în Final Four-ul Cupei României.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!