Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune după prelungiri în fața lui BC CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca se impune după prelungiri în fața lui BC CSU Sibiu

Sâmbătă, 6 martie, după două meciuri extrem de echilibrate, a urmat derby-ul dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, din sferturile de finală ale Cupei României. Primele 25 de minute au fost controlate de către galben-albaștri, însă alb-negrii au reușit să revină și s-au impus după o repriză de prelungiri, scor 106-103.

Formația de start a clujenilor a fost alcătuită din Marquis Wright, David Vida Karel Guzman, Donatas Tarolis și Szabolcs Santa. De partea cealaltă, primul cinci al sibienilor a fost următorul: KJ Jackson, Marquis Addison, Aurelian Gavriloaia, Rolland Torok și Chris Cooper.

Oaspeții au deschis scorul după o serie de recuperări ofensive și apoi Addison și-a dus echipa la 4-0. În schimb, gazdele nu au găsit drumul spre coș iar avantajul lui BC CSU Sibiu a crescut la șapte puncte. Până la urmă, Ștefan Grasu, intrat pe teren în locul lui Santa, a marcat primul punct pentru U-BT, de la linia de aruncări libere. Blake Reynolds, noul jucător din lotul lui Dan Fleșeriu, a avut parte de câteva minute excelente la debut, înscriind rapid șase puncte. Wright, înlocuitorul lui Mike Dixon, a finalizat și el trei pătrunderi, reducând deficitul alb-negrilor la trei puncte: 7-10. Au urmat două triple reușite de tinerii Grasu și Gavriloaia și două libere transformate de Wright. În cele din urmă, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 24 la 20 pentru BC CSU Sibiu.

Primele puncte ale sfertului secund au fost înscrise de Andrija Stipanovic, însă la celălalt panou Torok și Gavriloaia au răspuns de la mare distanță. Grasu a continuat să arunce excelent din afara semicercului și a redus diferența de pe tabelă, dar sibienii s-au menținut la conducere grație recuperărilor ofensive. După câteva faze finalizate fără coș, Reynolds a marcat de trei puncte și Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, alb-negrii au avut câteva ocazii de a egala, însă nu au profitat de ele și galben-albaștrii s-au distanțat din nou la șapte puncte, după o triplă înscrisă de Addison. Baschetbaliștii lui U-BT au continuat să rateze foarte mult și, după prima repriză, BC CSU Sibiu conducea la o diferență de opt puncte: 50-42.

Repriza secundă a început promițător pentru jucătorii lui Dan Fleșeriu, care s-au distanțat de adversari și s-au apropiat de semifinale. Lucas Tohătan, intrat pentru prima oară în teren, a reușit un coș cu fault prin care a mărit diferența de pe tabelă la 14 puncte: 59-45. În plus, sibienii au continuat să înscrie cu o precizie uluitoare din afara semicercului și situația a devenit dificilă pentru gazde. Totuși, clujenii nu au renunțat la luptă și, cu puțin sub cinci minute rămase din sfertul al treilea, Karel Guzman a redus deficitul echipei sale la nouă puncte: 54-63. La celălalt panou, Xavier Rathan-Mayes a ratat două libere și Patrick Richard a răspuns cu un dunk de efect prin care U-BT a reintrat în meci. Au urmat câteva acțiuni jucate excelent de către BC CSU Sibiu și diferența de pe tabelă a depășit din nou zece puncte. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, scorul era 70 la 65 pentru oaspeți.

Grasu și Torok au deschis ultimul sfert cu două coșuri de trei puncte și tensiunea a început să se simtă din ce în ce mai tare în Sala Polivalentă. După mai multe acțiuni ratate, Stipanovic a obținut o recuperare ofensivă și a înscris două libere prin care avantajul adversarilor a fost redus la trei puncte. Același Stipanovic a recuperat din nou după ratarea lui Guzman și diferența s-a micșorat și mai tare. Cu patru minute rămase până la fluierul final, Wright a înscris din afara semicercului și U-Banca Transilvania a preluat conducerea: 81-78. După time-out-ul solicitat de Dan Fleșeriu, Rathan-Mayes a contabilizat un coș și o ratare, iar Torok a înscris două libere. Cu două minute rămase, Gavriloaia a marcat un coș de la mare distanță, însă Edwards a transformat ambele lovituri de pedeapsă primite și tabela arăta egalitate. Au urmat câte două libere reușite de către Torok și Stipanovic și apoi o pătrundere finalizată de Rathan-Mayes, care a dus-o pe BC CSU Sibiu la două puncte, 89-87, cu 50 de secunde până la final. Silvășan a cerut un timp de odihnă, însă Richard nu a reușit să marcheze, iar Reynolds a transformat două libere prin care avantajul galben-albaștrilor a crescut la patru puncte. După un nou time-out, căpitanul alb-negrilor a înscris un coș de trei puncte care a redat speranță echipei sale. Reynolds a fost faultat din nou și a marcat doar una dintre cele două aruncări primite, în timp ce la celălalt panou Wright a înscris două libere prin care a trimis meciul în overtime.

Repriza de prelungiri a început în forță, cu patru coșuri marcate de Addison, Rathan-Mayes, Stipanovic și Wright și două libere înscrise de Stipanovic și Addison. Au urmat câteva faze fără reușite din acțiune, dar apoi Torok a spart gheața cu o pătrundere în forță. Jackson a marcat o liberă, însă Richard a răspuns de la semidistanță și U-BT a revenit la conducere. Același Torok a restabilit egalitatea, dar Wright a reușit o triplă și Fleșeriu a cerut un nou timp de odihnă. Cu zece secunde rămase din repriza adițională, Rathan-Mayes a marcat un coș după pătrundere, însă nu a reușit să transforme și aruncarea liberă. La celălalt panou, Vida a înscris de două ori de la linia de pedeapsă și a adus victoria clujenilor, scor: 106-103.

Din tabăra câștigătoare, s-au remarcat Marquis Wright (22 de puncte), Andrija Stipanovic (20 de puncte), Ștefan Grasu (17 puncte), Patrick Richard (14 puncte) și Justin Edwards (11 puncte). De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Rolland Torok (21 de puncte), Blake Reynolds (21 de puncte), Xavier Rathan-Mayes (16 puncte), Marquis Addison (13 puncte) și Aurelian Gavriloaia (12 puncte).

Mâine, 7 martie, U-BT Cluj-Napoca se va duela în semifinalele competiției cu CSM CSU Oradea.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

28 comentarii la aceasta stire:
  • Mike :

    Why coach?
    De ce nu a facut CSU fault cand aveau 4p si mai erau 17 sec?

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Eagle11 :

    ...
    Prea multe greseli de arbitraj pentru un asa meci...
    Torok e sanctionat la 3 faze cu fault pe aruncare dupa ce sta nemiscat cu mainile sus. Cooper primeste a 5-a greseala dupa o faza la care Edwards scapa mingea din mana. Intr-un meci cu o asemenea incarcatura orice mica greseala de arbitraj isi poate pune amprenta asupra moralului unui jucator si, deci, asupra jocului unei echipe, iar greselile brigazii din aceasta seara nu au fost deloc mici.
    Acel sistem video care "ajuta arbitrii" nu poate fi folosit si in cazul faulturilor pe aruncare??

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      greseli
      Poti urmari meciul in reluare si vei vedea ca multe asa numite "greseli", de fapt nu sunt.
      Dar la noi e o regula sa dai vina pe arbitri cand pierzi. Si ca tot veni vorba de greseli, de ce la ultima faza la scorul de 91-90 nu s-au dat 5 secunde la repunerea Sibiului?

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Un ochi rade, altul plange ...
    Ma simt fantastic ca am castigat, dar puteam foarte usor sa pierdem azi, trebuie sa recunoastem asta . Bravo baietilor ca nu au cedat dupa ce Sibiul a luat avans mai mare , toti merita felicitari, inclusiv pt suporteri, care si-au mancat cu siguranta sanatatea in acest meci . Si am zis ca cu un ochi plang, da, pentru ca per ansamblu nu am fost la inaltimea unui astfel de meci , degeaba bugetul cel mai mare, ca greselile de management isi spun cuvantul . Dupa victorie nu intru in detalii, dar lsa " romani " nu se putea face mai bine ? Mai exact, trebuia sa se faca mai bine ! Sibiului il facem cadou pe Torok, mai inainte la Oradea il trimitem pe Watson . Samd . PS . Petrica nu a putut juca ca roman, pt ca actele nu au fost finalizate . Vai de curul lor conducere !

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      chiar nu stiu
      cit va mai merge ulciorul la apa ? Un joc cistigat cu MARE noroc. Sibiul s-a intarit considerabil si in clipa asta cred ca are sanse cel putin egale cu U si Oradea la cistigarea Campionatului. In continuare nu avem shooter pe care sa te bazezi in meciurile dificile. Sau daca nu shooter atunci macar un fel de "LeVar Seals " sau "Dykes" care sa ia jocul pe cont propriu, dar sa-i si reuseasca ( apropo de procentajele dezastruoase ale lui Petrica , culmea in meciurile imoprtante). Cu oricine se va califica in semifinale , cu jocul la "ghici " de astazi , nu avem nicio sansa. Sau mai sti... la ce apa va merge ulciorul !

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Veșnicul și unicul nemulțumit.
      Dl Bella spuneți-mi va rog fără sa supăr jucătorul Rolland Torok când a mai avut el meci cu 21 de puncte excluzând meciuri din Cupa României unde trebuie băgați romanii? Prefer oricând un Grasu sau orice alt jucător de 18 ani sa dea 10 puncte pe meci și sa știu ca poate mai creste decât un roman care tot așteaptă poate ii pică ceva. Watson imediat e bunic și e la fel de roman ca astialalti 2 Richards, adică in acte și atât.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Bine
    O partidă foarte bună pentru noi 28 de minute și bună restul. Câteva decizi de neînțeles pe final de timp regulamentar (probabil acolo s-a pierdut jocul). Băieții noi foarte bine dar se vede că nu sunt integrați mai ales XR. Gavriloaia și Torok foarte bine. 7% pentru gazde(un pic cam mult pentru un meci de asemenea nivel). Un joc mult peste celelalte de astăzi, chiar ar fi meritat să fie în finală

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    O echipa a Clujului completa, cum nu am mai vazut de multi ani....
    Felicitari Cluj!
    Felicitari Drugau!
    Felicitari Cluj!
    Felicitari Drugau!
    Felicitari Cluj!
    Felicitari Drugau!
    Ajunge, am zis de 6 ori felicitari Cluj. Daca azi ati castigat, mai mult ca sigur luati cupa.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bun jucător
      Drugău ăsta! Ca arbitru e slab de tot, că să nu zic că n-are nimic în comun cu baschetul. Abia acum că am revăzut meciul pe TVR Kids, am observat că Drugău a ratat vreo 5 libere pe final ! Mai bine executau jucătorii Sibiului, nu ?

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • Sorin Corocea :

    Hai cu liberele
    Legenda spune ca Clujul inca primeste libere si la careva ore dupa meci 😆 lasand gluma la o parte,din pacate Sibiul nu va mai castiga nimic cu Fleseriu antrenor, acolo trebuie clar o schimbare... jucatori buni, buni chiar sunt sezonul acesta. Hai CSU!

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      zici ca Dan
      ar trebui sa fie arbitru ? ;)
      A fost un meci frumos, cu o cadere pe final, ceea ce ne e familiar, dar daca asta se datoreaza exclusiv echipei sau au fost si "ajutati" e o alta discutie. Meciul asta ne face mai puternici. Hai CSU.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      libere
      normal ca primeste pentru ca joaca mai mult in caciula si sunt mai faultati. Azi Sibiu a aruncat de la distanta si semidistanta, cu relativ putine patrunderi

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj Sibiu
    Prost meciul nostru, câștigat mai mult pe slăbiciunile Sibiului și împinși de la spate de unele decizii ale arbitrilor, când, unde și la cine trebuia.
    2 note bune am, Grasu și Wright. Grasu a crescut mult în evoluții în ultimele meciuri și are încă potențial. Trebuie doar să-și găsească poziția în teren (un 3 după mine) pe care apoi sa crească în evolutii pt ca este încă foarte tânăr.
    Sibiul este incredibil ce jucători buni găsește la banii lor. Nu știu al cui e meritul, dar oamenii aia merita felicitări. Cei 2 jucători noi par foarte buni.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    :(
    Clujul e abonat la castigarea campionatului si cupei. Dupa ce am vazut prestatia arbitrilor de astazi si viclesugul naturalizarii lui Richard, nu mai exista niciun dubiu.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      N-am înțeles
      chestia cu vicleșugul naturalizării ? A fost ceva ilegal ? A jucat Patrik ca român ? Dacă bine îmi aduc aminte, naturalizarea a fost anunțată de prin August sau Septembrie anul trecut.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Nu am ca ar fi ceva ilegal, sau ca a jucat astazi ca roman. Din punctul meu de vedere e o viclenie ca naturalizezi un jucator doar ca sa acoperi artificial lipsa unui roman experimentat. Si asta nu e prima oara, e a treia.

      De cati ani joaca in Romania? Ce a realizat el pentru a primi cetatenie? Cum ar putea obtine nationala o performanta notabila cu ajutorul lui, avand in vedere ca ceilalti 2 naturalizati sunt de acelasi nivel si Romania a coborat in clasamentul FIBA?
      Sunt cel putin 5-6 straini in campionat care merita de 10 ori mai mult sa fie cetateni romani (Barro, Cooper, Jeremic, Gajovic, Troupe, Komatina, etc), dar cluburile la care joaca au totusi niste scrupule.
      Pana si americanul de la Miercurea Ciuc merita mai mult datorita gestului facut pentru comunitate.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Meci extraordinar
    Cum de mult n-am văzut.
    Chiar și dacă pierdeam azi, totuși cred ca nu ne poate bate nimeni in lupta pentru campionat, mai ales cu naturalizareq lui Richard.
    Cu toate astea și Sibiul are cea mai buna echipa pe care am văzut-o în ultimii mulți ani, și clar vom juca finala cu ei. Nu știu Oradea dacă se mai întărește....

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    A fost un meci foarte bun
    Un meci frumos, cu multe puncte, Sibiul a adus 2 jucători buni și are o echipa mult mai buna acum. Arbitrii nu au ținut cu U, atunci când faultezi pe aruncare, echipa adversa primește libere și Sibiul a faultat mult. Faza cu Clujul e favorizată e o prostie, între club și federație nu e o relație de prietenie.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ovigroza :

    ...
    ...

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Oare?
    Dacă tu crezi ca americanii naturalizați prin alte tari au făcut ceva pt acel popor/nație te înșeli amarnic. Când americanul vede ca la el in țara nu poate mai mult, vine in Europa unde dacă mai și primește o cetățenie de care sigur nu are nevoie e Numa bine. Poate mai iau și ceva bonusuri ca joaca pt naționala țării. Pe românește mercenar cu acte. Și e valabil și la alte sporturi in România, ex tenis de masa.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Erata
      Răspunsul era pt /z/z/

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Nu stiu daca au facut sau nu, problema pe care nu o intelegeti este ca naturalizarea e facuta strict pentru echipa de club, nicidecum pentru nationala. Nu este o naturalizare cinstita si loiala, ci e doar o "romaneasca" cu care Clujul isi rezolva o problema proprie.

      Daca era intr-adevar o naturalizare pentru interes national, naturalizam si noi jucatori de certa valoare tineri pana in 23-24 de ani care sa ne ajute multi ani de acum in colo. Daca se faceau naturalizari cinstite si cu cap naturalizam si noi ca si turcii, jucatori care joaca la un nivel inalt (Shane Larkin, Bobby Dixon).

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Chestia cu scrupulele
      ( din alt răspuns mai de sus ) m-a dat pe spate total. Altfel văd că numai naturalizații de la Cluj te deranjează. Cei de la Oradea, Craiova, Steaua ( sau pe unde o m-ai fi jucat Fraseniuc ) sunt OK. Chestia cu NATURALIZAREA se practică în mai toate țarile ( chiar Rusia, Serbia, Slovenia- campioană Europei, Germania, Finlanda etc.) mai mult pentru Cupele Europene decît pentru naționale. Sunt curios cîte " scrupule " o să aibă Sibiul cînd vor avea bani și chef de naturalizare. Revenind la subiect : Sibiul a pierdut astăzi EXCLUSIV pe ratarile de la libere ! Altfel așa cum am scris mai sus Sibiul are șanse egale cu U și Oradea la cîștigarea Campionatului.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Răspuns
      pentru scrupulosul zzz !

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Naturalizari
      Atâta timp cât toate costurile pt neutralizare revin cluburilor e normal ca echipele să fie cele care aleg jucătorii in functie de propriul interes. Dacă aleg un jucător de perspectiva, sub 25 de ani există risc foarte mare sa-l piardă repede pt ca fiind cu cetățenie comunitară șansele să prindă un contract intr-un campionat mai puternic cresc considerabil . De aceea aleg jucători trecuți bine de 30 de ani care nu mai sunt asa de atractiv in alte campionate mai puternice. Dar nici așa nu e sigur, vedem cazul Oradiei cu Cristi, însă Clujul si-a facut bine lecțiile și i-a făcut contract pe 3 ani lui Petrica.
      Ce nu inteleg eu e de ce permite federația să se aleagă jucători pe aceeași poziție. Avem 3 fundași, cu cei 2 Richard pe aceeași poziție.

      cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Oboseala
    Nu doresc să intru in polemică referitor la presupusele greșeli de arbitraj pro U. Am revăzut meciul și îi rog și pe cei care susțin că Sibiul a pierdut datorită arbitrilor să revadă meciul, inclusiv dl. Fleșeriu care voalat a dat de înțeles același lucru. MECIUL A FOST PIERDUT DE SIBIENI. Atât datorită oboselii, rog a se vedea comparativ procentajele din repriza a doua cu cele din prima repriză, dar mai ales din cauza unei gestionări greșite a ultimelor secunde de către banca tehnică. Îi înțeleg pe fanii sibieni, dar ii rog să revadă meciul. Sincer nu mă deranjează comentariile făcute la cald și polemicile pentru că de aceea sunt suporterii să trăiască la intensitate meciurile, dar după aceea hai să ne respectăm și să bem o bere împreună. Cu stimă pentru toți cei care iubesc baschetul. SC

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • Vasilica :

    Meciul pierdut de Fleseriu
    Nu ma pricep la arbitraje, posibil sa fi fost avantajati clujenii, dar meciul a fost pierdut de Fleseriu. Avea toate parghiile sa duca Sibiul in semifinale dar a gestionat ff prost finalul. Drept dovada si refularea din declaratie: Clujenii au fost mai multi. La final am un pont: jocurile par facute pt,... Voluntari. Duminica bună!

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • Dantheodor:

      Vasilica este Nostradamus
      No Comment !

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!