Stiri Cupa României Masculin

U Mobitelco este a 4-a echipă calificată la turneul final

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.01.2013

75-61

În tur: 70-76 Statistica În direct: DigiSport

U Mobitelco Cluj-Napoca a învins pe CSM Oradea, scor 75-61, în manșa a doua din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2012/13. Astfel, formația pregătită de către Niksa Bavcevic a avansat în penultimul act al competiției.

Clujul a început cu Wright, Barnete, Nikolov, Ross și Djapa, iar Oradea cu Franklin, Dillon, Maric, Pesic și Topcov.

Dalibor Djapa marchează primele coșuri ale gazdelor, răspunsul venind de la Topcov. În primele patru minute de joc niciun alt jucător nu a punctat. Nikolov duce scorul pa 9-4 cu prima triplă a meciului. U Mobitelco domină la recuperare, având șansa de a arunca de trei ori la coș pe aceeași posesie. Milos Pesic transformă de la distanță. Ross este trimis la linia de pedeapsă, de unde anulează întreg handicapul Clujului la general. Oradea schimbă, Maric fiind înlocuit cu Stefanovic. Franklin marchează de la mare distanță, dar Wright găsește răspunsul. Pesic este principalul finalizator al bihorenilor, dar Ross înscrie de două ori de la distanță și duce scorul la 23-14 la capătul primei secvențe. A fost pentru prima oară când U Mobitelco a avut un avantaj la general.

Franklin interceptează și îl bate pe viteză pe Wright pentr primele puncte ale CSM-ului în sfertul al doilea. Replica vine de la același Ross. Urmează un coș al lui Nikolov, iar reacția bihorenilor întârzie. Țibîrnă reduce din handicap după primul timeout. Barnette marchează de sub coș în condițiile în Oradea se apără extrem de modest la interior. Wright nu are viteză, lucru care îl împiedică să-și dezvolte jocul obișnuit. Ambele protagoniste au probleme pe faza ofensivă, însă Oradea nu dezvoltă aproape nimic din punct de vedere ofensiv. Franklin bifează două coșuri din acțiune, dar Silvășan îl bate pe Dillon în relația unu la unu. Wright îl găsește pe Djapa sub coș și diferența se menține la peste zece puncte. Repriza se termină cu multe ratări de ambele părți, iar la pauză scorul era de 35-24.

Repriza a doua începe cu o posesie pierdută pentru Oradea, respectiv cu tripla lui Djapa. Franklin este singura armă pfensivă productivă a orădenilor, iar Barnette menține diferența la 14 puncte. Dillon îngroapă o aruncare de trei puncte și strânge ecartul la opt lungimi. Nikolov răspunde și profită de schimbul imprecis din defensiva bihorenilor. Wright comite a 3-a greșeală personală. Pesic pierde posesia mingii și Clujul înscrie pe un contraatac 4 la 1, pentru a mări diferența la 12 lungimi. Achim cere timp de odihnă la jumătatea secvenței.
După reluarea jocului Djapa este sancționat cu a 3-a greșeală personală. Pesic este din nou precis de la semidistanță. Dillon înscrie prin slam dunk, pe contraatac după o abatere de pași evidentă. Australianul a căzut urât, dar a rămas pe parchet. Stefanovic înscrie pe pătrundere și strânge la cinci puncte. Revenirea bihorenilor se datorează defensivei zcombinate, dar și a ratărilor deschise ale gazdelor. Wright îngroapă oaruncare de trei puncte, dar ultimul punct aparține lui Maric. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 55-48 în favoarea lui U Mobitelco.

Sfertul decisiv începe cu Wright pe bancă, după ce a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală la ultima fază a secvenței precedente. În schimb, Oradea joacă fără Pesic și Topcov. Oaspeții marchează primul coș al perioadei de joc, dar Djapa răspunde. Urmează câteva clipe de haos, iar Pesic reduce diferența la patru puncte în minutul 34. Wright ăl depășește pe Dillon și aduce încă două puncte la zestrea gazdelor, iar apoi mai înscrie două puncte, pentru ca Stefanovic să răspundă. Apoi, Dillon înscrie pe o nouă pătrundere în forță, după un contraatac. După un timp de odihnă, Wright înscrie de la mare distanță. Franklin ratează și Clujul are șansa de a mări avantajul la general, iar Nikolov reușește acest lucru. Achim cere timp la scorul de 69-59, cu două minute înainte de finalul jocului și cu U Mobitelco având două libere. Pesic comite abatere de pași, irosind o ultimă șansă a bihorenilor în ceea ce privește calificarea. Nikolov înscrie și duce diferența la 14 punctr, adică la un plus opt la general pentru U Mobitelco Cluj. Dillon nu găsește soluții pe poziționalul formației orădene și partida se termină cu victoria lui U Mobitelco, scor 75-61.

U Mobitelco câștigă dubla cu scorul de 145-137 și se califică la turneul final al Cupei României pentru prima oară în ultimii șase ani!

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    "U"
    100% la libere!!!! Ohohoooooooooooooooooooo ce bine suna! o vinit Mosu :P

    cu 11 ani în urmă (05.01.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Sincer , BRAVO U
    Sa mai zica cineva ca CSM Oradea nu a pierdut meciul pe mana propriului antrenor . Daca in teren erau pentru mai mult timp Lupusavei,Tibarna , Lazar altul era rezultatul meciului, adica Oradea se califica . Pacat .

    cu 11 ani în urmă (05.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Oradea
    Si la case mai mari se intampla! asa e in sport!

    cu 11 ani în urmă (05.01.2013) Raspunde
  • realHQ :

    hmmm
    Nu stiu ce sa zic de Achim; ce e sigur e ca la TV s-a vazut (daca ne referim la "de ce n-au jucat minute multe X sau Y ") ca Lupusavei a inotat ca un crap pe uscat in minutele petrecute pe teren; in afara de dat haotic din maini ("vedeti? ma apar!!!") pe langa fundasii adversi in faza defensiva si o incercare de "arunc-airball-de 3- si cad-pe o rana-poate-se fluiera-fault") nimic... :(. Chiar sunt curios la statistica ce apare. Mai grav mi se pare ca Oradiei nu-i vine sa creada ca e lidera autoritara si incepe sa-si piarda suflul. E mult prea devreme, un campionat e lung si efortul trebuie dozat astfel incat maximul sa apara in playoff (vezi vesnica diagrama toamna-primavara permanent ascendenta a Asesoft din ultimii tz ani).

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    previzibil
    asa era! si la turul de cupa, in 29 , la oradea s-a vazut asta...nu poti fii lider tot campionatul.. nici macar nu e util..dar, ei sunt incepatori in asta, chair au fost luati prin surprindere de rezultat...totusi are dreptate Soreli in privinta rotatiei, sa joci prea multe minute, meci dupa meci , intervine oboseala si apare vanitatea, ,,sunt de neinlocuit''... reducandu-se eficienta, si apoi una pe alta se surclaseaza pana faci um meci foarte slab, si incepi sa te demoralizezi tu singur ca jucator...apoi , ai nevoie de o adevarata strategie sa te remontezi...Un pic de realism nu strica ...nu cred ca cineva isi inchipuia ca rezista neinvinsi..sa fim seriosi...pt asta mai trebuie experienta, buget, banca...si revin, experienta de lider!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Poza
    Aici este o poza extrem de sugestiva despre situatia din teren: http://u-mobitelco.ro/albume/seniori-1/u-mobitelco-bt-csm-oradea-75-61-in-cupa-romaniei-298.html apare chiar cand este afisat albumul si il infatiseaza pe Ross si Pesic!!!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    poza
    e grozava poza... apropo de Pesic, nu regret deloc ca nu joaca la U, nu contest valoarea lui, dar e si asta un coleric, care poate infunda un meci pe mana lui!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Isteric mai degraba..... Oricum mi-a placut ca la Pesic si cine il apara jocul a fost liber si s-a jucat barbateste, chiar si Silva a fost la inaltime!!!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    realhq
    Acest Lupusavei,crab pe uscat,cum il numesti tu este sau a fost cel mai bun arunactor din LNB,cat Achim la lasat in teren,a ajutat echipa, sa nu uitam ca daca Lupusavei nu dadea 18 pct cu Craiova,(mai recent)pot da si alte exemple de meciuri castigate cu acest jucator pe care in realitatea ta il numesti crab.Se vede clar ca esti un mare "Admirator"a lui,sau esti vreun mare antrenor,priceput care este cazut in totala admiratie a vedetelor CSM oradea.Pesic.Maric,.ai nou Stefanovic,pe mana carora sau pierdut pe final mai multe meciuri.,Pesic si Stefanovic sunt artizanii 'calificarii in cupa romaniei"(macar Maric a avut o zi proasta si asta e se mai intampla),greselile lor au fost inpardonabile.Asa ca lasa-l pe Silviu care a fost pe tern 5 min in tot meciul si ocupate de vedetele tale.

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • realHQ :

    :)
    ...da şie ghini te'ai mai mâniet hăi băiete hăi...:)

    Uite, reformulez pentru Fan Club Lupusavei:"Silviu este cel mai bun aruncator de 3 din LNB; iar daca naivul Achim ar fi inteles la timp ca secretul petru a castiga toate meciurile este sa arunci doar de la 3 CSM Oradea ar fi fost in Final 4!" E Ok asa? :)

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    GLUMA PROASTA
    nU A SPUS nimeni ca se poate castiga un meci doar,cu aruncarile de 3 pct.ale lui silviu,dar se pare ca nici fara ele.Ai vazut cumva ce procentaj la aruncarile de 3 a avut Clujul in acest meci?sau esti cu ochii pe Silviu sa-l improsti cu 'ADMIRATIA '"incat nu te mai preocupa altceva,SI DA sunt fan Lupusavei,imi pare rau daca asta a starnit o furtuna in capul tau.

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • realHQ :

    :):)
    M-ai prins aici; recunosc ca in LNB unicul meu scop este sa stau etapa de etapa cu ochii pe Lupusavei ca sa-l improsc cu noroi. :):):) Hai noroc si nu mai fi suparat, Silviu este - sincer - cel mai bun aruncator de 3 din campionat si daca ar fi avut norocul sa apuce sa joace intr-o echipa impreuna cu cel mai bun pasator, cel mai bun slamdunker, cel mai bun rebounder si cel mai bun la capace din LNB ar fi facut cu siguranta impreuna istorie! Bafta mai departe!.

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Silviu
    nu va mai certati baieti... Silviu este bun, stie sa traga de 3, da, e foarte adevarat...insa cam atat stie bine, daca este blocat bine, nu poate juca nimic... si are dezavantajul staturii, o stie toata lumea... ca jucator de viteza cum ar trebui sa compenseze nu poate presta datorita fizicului..iar voi, care sunteti cunoscatori ai baschetului stiti ca daca e aparat bine poate fi anihilat... dar tu ai vazut ce procentaj a avut clujul la libere???

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    aruncari de 3
    37% cluj , 21% oradea

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    realHQ
    Lupusavei a fost sezonul trecut o piesa importanta in rotatia echipei. S-au scris si articole, in acest sens, pe acest site, despre cum " l-a reinventat " d-nul Achim pe Silviu. De vreo 3-4 meciuri Lupu nu mai este util, a devenit usor de blocat etc. Oare schemele pt acest SG mai functioneaza ? ,mie mi se pare ca blocajele pt el nu se mai fac cum trebuie. Chiar si Tibarna si-a pierdut entuziasmul in efectuarea acestui procedeu.

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • observator :

    rapuns ipotetic
    Lupusavei,parerea mea sta pe banca,deoarece echipa o fac sarbii,ei dicteaza se pare cu cine vor sa joace,il pupa in bot pe Achim,iar asta in orgoliul si ingamfarea lui,se bazeaza pe cei 3 sarbi ca va castiga cu ei toate meciurile.Achim l-a reinventat pe Lupusavei,l-a pus in valoare pe Bogdan, ia ajutat pe Rares si pe LOTI sa se plafoneze,intru-un cuvant cam asta este ajutorul dat de el jucatorilor romani pe care ii are la echipa.Nu spune nimeni sa-i tina in teren cat pe sarbi ca de apara investitia facuta ,dar macar o sansa pentru el(Achim) sa se poata baza pe ei cand vedetele obosesc cred eu ca ca ar merita .sUNT convins ca are buzunarul plin de raspunsuri aberante.

    cu 11 ani în urmă (07.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!