Stiri Cupa României Masculin

"U"-Mobitelco învinge SCM Craiova în retur și merge mai departe în Cupă

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2013

83-70
  Fișa meciului  

"U"-BT Mobitelco a trecut peste eșecul suferit în tur cu SCM Craiova și a obținut calificarea în faza următoare a Cupei României. Ardelenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 83-70, confruntarea putând fi urmărită în direct la postul de televiziune DigiSport 3.

În formula de start a gazdelor se regăsesc Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Boris Lalovic, în vreme ce Andjelko Mandic îi trimite în teren pe Sten Sokk, Nemanja Maric, LeVar Seals, Bogdan Popescu și Reinar Hallik. În plus, față de încleștarea de joia trecută, încheiată cu victoria oltenilor la patru puncte diferență, 82-78, Travis Bureau s-a regăsit pe foaia de joc, însă nu și Rade Dzambic, Ionuț Drăgușin, Mirko Kovac sau Marius Ciotlăuș. Cel din urmă participă la Campionatul Mondial de 3x3 din Indonezia, ceilalți doi refăcându-se după intervenții chirurgicale.

Încă din debutul partidei se vede o dorință de revanșă a clujenilor, ce și-au făcut cu seriozitate temele când vine vorba de SCM Craiova. De la primele atacuri, defensiva lui "U" este atentă la acțiunile lui Bogdan Popescu și Sten Sokk, gura de foc a doljenilor în urmă cu șapte zile. Popescu este imediat dublat în căciulă și întâmpină dificultăți în fața pivoților adverși, în vreme ce fundașul estonian nu dispune de atâtea șanse de a marca din spatele arcului de cerc.

Sportivii de pe malul Someșului au inițiativa și se duc la 9-5, tot ei terminând la conducere, 17-14. Elevii lui Dorin Pintea se mențin la cârma jocului în sfertul secund, aceștia distanțându-se la opt lungimi. Spre finalul reprizei, "alb-albaștrii" reduc din diferență grație lui Nemanja Maric și LeVar Seals. Reușita americanului de la mare distanță pune capăt primei părți, moment în care tabela indica 36-35.

Actul al treilea este perioada ce consemnează diferența între cele două combatante. Branko Cuic și Ivan Kuburovic își fac simțită prezența în atac, iar Silvășan și compania izbutesc numeroase intercepții.  10 minute de excepție ale amfitrionilor, care marchează 27 de puncte și primesc doar 11, conturându-se astfel un ecart de 17 lungimi, respectiv 13 la general. Productivitatea trupei din sudul țării scade odată cu absența din teren a lui Sten Sokk, conducătorul de joc având probleme cu faulturile.

Chiar și așa, băieții antrenați de Andjelko Mandic pun umărul la o revenire ce dă emoții publicului prezent în Sala Sporturilor "Horia Demian". Travis Bureau își începe recitalul cu un spectaculos slam-dunk de lângă Branko Cuic, iar aruncările de la mare distanță ale lui LeVar Seals pedepsesc relaxarea oponenților din Transilvania, Dorin Pintea fiind nevoit să-și trezească jucătorii cu time out-uri. Mihai Silvășan scutură plasa de la trei puncte și liniștește apele, ardelenii gestionând perfect finalul în urma multiplelor libere înscrise. Așadar, "U" întoarce rezultatul de la Craiova și merge în următoarea fază a celei de-a doua competiție internă.

Cu 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Ivan Kuburovic a fost marcatorul numărul unu al învingătorilor. MVP-ul meciului a fost însă Branko Cuic, autor a 16 puncte, 10 recuperări și 9 assist-uri. Mihai Silvășan a contribuit cu 13 puncte, în vreme ce Boris Lalovic a reușit 12.

De partea cealaltă, LeVar Seals a totalizat 24 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Travis Bureau, Sten Sokk și Bogdan Popescu s-au remarcat cu câte 10 puncte.

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Baschet
    Ce frumos ar fi daca toate meciurile ar fi la fel de imprevizibile si fara finaluri cunoscute din prima secunda! Craiova este o echipa frumoasa cu potential si doar un gram in plus de luciditate ne-a adus astazi victoria! Sper sa vedem cat mai multe meciuri in aceeasi nota!

    P.S. Nu dati cu paru, m-am cerut de la servici sa ajung sa vad tot meciul...................

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    meci
    ...si altii au recurs la asta...mai mult am pierdut vremea in parcare...puteau inchide numai maine parcarea...a fost nebunie

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Parcare
      Eu intotdeauna parchez pe partea opusa a Somesului ssi atunci nu am probleme!

      cu 10 ani în urmă (26.09.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    recuperari
    8 rec in favoarea lui U nu sunt putine...cred ca aici s-a facut diferenta

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    pacat
    ...ca "dubla" asta s-a jucat in aceasta faza,in timp ce d-alde Farul(care nici macar nu s-a sinchisit ca urmeaza un nou sezon)este deja intr-o faza superioara...
    Cum e normal,sa incepem cu invingatorii:sincere felicitari pentru victorie si jocul de echipa.In plus,din fericire pentru ei,il au pe acest incredibil Cuic,care cred ca ar putea mobiliza sa joace si o echipa de foci...In opinia mea insa sabia e cu doua taisuri,in sensul ca echipa imi pare mult prea dependenta de acesta,iar in cazul absentei sale sau unui joc sters,nu mai e nici pe departe atat de periculoasa.
    Noi am inceput bine,prima competitie,primul esec,desi tot raul poate va fi spre bine,disparand o uzura si niste riscuri in plus generate de partidele din cupa.Ingrijorator a fost insa jocul de echipa,astazi inexistent,ori cu asemenea prestatii nu stiu ce pretentii putem avea,desi e vizibil din avion ca lotul e superior celui din sezonul trecut.

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Chiar ma gandeam zilele astea.De 4 ani incoace, Cuic pe unde joaca e in finala...are 34 sau 35 de ani si a jucat 4 finale rand fiind titular in toate si cu minute consistente. E incredibil. De asemenea inca un aspect incredibil e ca de la venirea in Romania are un singur sezon fara finala jucata. Sunt 6 ani cu 5 finale...doar doua pierdute categoric cu 4-0(Cluj si Timisoara), in rest toate foarte disputate si una castigata(as spune chiar doua pt ca prima a fost o porcarie ce istoria sper sa nu o uite niciodata...si ca sa nu uite pliestenii le mai spun o data...Obradovic a avut 21 de libere intr-un meci!!!). E

    Ca o concluzie, desi nu am vazut tot meciul, mi se pare ca U are antrenor nu asa cum ziceau unii...sper sa nu mai fie ca la Craiova unde toata lumea dadea indicatii. U are un secund/ director tehnic foarte agitat, dar se compenseaza cu calmul principalului. U are un antrenor incredibil in teren. Si sa nu uit de Craiova...are cativa jucatori foarte buni, din pacate are cativa cu un caracter execrabil si asta va fi mare bai undeva spre finalul sezonului...vom vedea daca o sa am dreptate sau nu. Sa ma iertati, dar Popescu parca a trait la Scornicesti nu in Germania.

    Peste toate asteptam si meciurile mai usoare sa vedem daca o mai progresat tineretu...sa vad un meci oficial cu astia mici dand cosuri de 3, ca in Serbia ne-am lamurit cum i-am batut pe toti

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      "U"
      Foarte frumos punctat! Cat despre antrenor.... ce poti sa zici, a reusit de fiecare data sa ii mobilizeze pe timpii de odihna si sa ii faca sa reintre in joc iar Perovici a tnut sedinte cu cei care au gresit.... Si ce mi-a placut a fost faptul ca se vede ca colaboreaza ca echipa, sper sa nu revenim la situatia de anu trecut cand Ross si Nikolov se ocoleau cu mingile!

      cu 10 ani în urmă (27.09.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    a castigat echipa
    da Ciuc e fantastic, dar e om totusi, nu singur a castigat...Kubu e mai bun de la meci al meci, si Lalo e mai bun ca in amicale, Silva a avut cateva cosuri decisive,a avut o zi mai buna la tras decat in primul meci, in rest e cam lent si trage echipa in spate, a facut cate ceva si Darius spre deosebire de primul meci cand nu cred ca era pe teren,prea liber lasat totusi si acum Sokk, aici nu si-au facut temele bine, si mi-a placut din nou Sparks, mobilitate si inteligenta, cateva mingi castigate pe mana lui , decisive ca si moral, zic eu...si imbucurator sa vezi ca ai pe banca pe cineva util...sper ca va primi mai multe minute, e foarte rapid si are o detenta buna!si nu in ultimul rand Pintea, care trebuie ajutat desigur, doar e intr-o postura inedita; un lucru e cert, nu vom lua tehnice pt atitudinea lui si nu transmite jucatorilor tensiuni suplimentare..sa vedem cum il va tempera pe Silva cu gura lui mare si pe Ciuia cand e prea nervos...si face greseli aiurea!

    cu 10 ani în urmă (27.09.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    Felicitari U Cluj!
    Au fost mai buni ca noi. Din 8 sferturi cat a avut dubla asta, noi am jucat cu adevarat bine doar unu... prea putin sa castigi cu o echipa in care Cuic a jucat excelent. Ieri, dupa parerea mea, ne-a lipsit un om care sa traga echipa dupa el, sa-i trezeasca pe ceilalti (de asta il tot sustinem pe Dzambic).
    Asta e! Sper doar sa invete ceva din infrangerea de ieri...ca trebuie sa fie si ei o echipa!
    Forza Stiinta!

    cu 10 ani în urmă (27.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!