Stiri Cupa României Masculin

Un baschetbalist argentinian se află în lotul lui BC CSU Sibiu

Un baschetbalist argentinian se află în lotul lui BC CSU Sibiu

În perioada 1-3 octombrie, Sala Sporturilor „Octavian Șerban” din Mediaș găzduiește grupa E din Cupa României. Gazda acestui turneu este BC CSU Sibiu, iar adversarele sale sunt CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara.

Miguel Angel Hoyo, antrenorul principal al galben-albaștrilor, a declarat în mai multe rânduri că formația sa nu parcurge o perioadă foarte bună, iar unul dintre motive este reprezentat de accidentarea lui Unai Mendicote. Baschetbalistul spaniol a participat la FIBA 3X3 Nations League Final alături de naționala Spaniei și, în timpul confruntării cu Israel, și-a rupt tendonul lui Ahile, fiind nevoit să stea pe tușă luni bune.

CSU Sibiu a jucat în cinci străini în confruntarea cu FC Argeș Basketball din prima etapă a Ligii Naționale și în duelul cu CSM Târgu Jiu din Cupă dar va avea la dispoziție șase străini în meciul cu SCM Timișoara. Pe foaia de joc a partidei cu bănățenii este trecut Gaston Whelan, un jucător argentinian care s-a antrenat în ultimele zile la Sibiu.

În ultimele nouă sezoane, Whelan a evoluat în liga țării sale natale pentru formații precum Weber Bahia Estudiantes, Instituto Atletico Central Cordoba și Ciclista Olimpica. În stagiunea 2021-2022, la Cordoba, sportivul în vârstă de 27 de ani a strâns medii de 9.7 puncte, 3.4 recuperări și 3.2 pase decisive.

În această vară, Whelan a semnat cu APU Udine, în liga secundă a Italiei, însă conducătorii echipei au decis să renunțe la jucătorul de 1.88 metri. Acesta a ajuns la Sibiu, într-un try-out, și se pare că va evolua în cele două partide din Cupa României.

CSU Sibiu joacă astăzi, 3 octombrie, de la ora 19:00, contra lui SCM Timișoara, într-un meci decisiv pentru calificarea în Final 8.

*foto: Prensa Instituto

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Nikant :

    Whelan
    Ma asteptam sa vad ceva comentarii in legatura cu Whelan😁. Sa înțeleg ca e doar try-out. Îl păstrăm, a confirmat sau nu? Mie de exemplu mi-a placut, are patrundere si vede jocul, am vazut pase bune date, ținând cont ca e doar de cateva zile împreună cu echipa. Sut nu prea are, sau asa a parut. Eu zic ca e un câștig pt echipa. In comparației cu alții 😉.

    cu 1 an în urmă (04.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Si mie mi-a placut si cred ca ar trebui sa aduca un plus; dar barca are prea multe gauri mari si un singur petic nu prea are cum astupa tot...

      cu 1 an în urmă (04.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii