Stiri Cupa României Masculin

Un fost jucător al Sibiului, convocat în naționala de seniori a Statelor Unite

Un fost jucător al Sibiului, convocat în naționala de seniori a Statelor Unite

În cursul zilei de luni, 12 februarie, USA Basketball a anunțat lotul celor 12 jucători care vor participa în preliminariile AmeriCup 2025. Printre aceștia se regăsește și un fost baschetbalist al lui CSU Sibiu, care a jucat în Liga Națională în stagiunea 2020-2021.

Este vorba de Jayce Johnson, un pivot în vârstă de 26 de ani, cu o înălțime de 2.13 metri. Acesta a absolvit Marquette University în 2020, după o ediție în care a avut 3.81 puncte și 5.7 recuperări.

Johnson și-a început cariera profesionistă în România, țara străbunicului său, evoluând pentru CSU Sibiu. Tânărul jucător a contabilizat 7.7 puncte și 8.1 recuperări în cele 27 de partide în care a purtat maioul galben-albastru.

În stagiunea 2022-2023, Johnson a jucat în G-League, pentru Santa Cruz Warriors, și a fost cel mai bun recuperator al competiției, având o medie de 13.5 recuperări. Pivotul din California a adăugat 9.4 puncte, 1.8 pase decisive și 1.3 capace.

În această vară, Jayce Johnson a făcut parte din lotul lui Golden State Warriors în presezon, iar în sezonul actual evoluează la Motor City Cruise, tot în G-League. Acesta are medii de 10.9 puncte, 10.9 recuperări, 1.1 pase decisive și 1.1 capace. Fostul jucător al lui CSU Sibiu este al 4-lea recuperator al G-League, fiind depășit de Oscar Tshiebwe (12.6), Adama Sanogo (12.5) și Usman Garuba (11.5).

Drept urmare, Johnson a fost convocat la echipa națională a Statelor Unite ale Americii pentru duelurile cu naționala Cubei din 22 și 25 februarie. În preliminariile AmeriCup 2025, americanii au fost repartizați în grupa D, alături de Puerto Rico, Bahamas și Cuba.

Din lotul lui Jerome Allen mai fac parte următorii jucători: Jordan Bell, Deonte Burton, Michael Carter-Williams, Will Davis, RaiQuan Gray, Dusty Hannahs, Matthew Hurt, Stanley Johnson, Elfrid Payton, Jahmi’us Ramsey și Justin Wright-Foreman.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!