Stiri Cupa României Masculin

Un nou transfer pentru CS Vâlcea 1924: Vladislav Solopa

Un nou transfer pentru CS Vâlcea 1924: Vladislav Solopa

CS Vâlcea 1924 continuă să se întărească la capitolul jucătorilor autohtoni și a anunțat astăzi, 30 iunie, un nou transfer. Vladislav Solopa, care a petrecut ultimele trei sezoane la CSM Târgu Mureș, își va continua cariera la formația antrenată de Hristu Șapera.

În vârstă de 27 de ani, baschetbalistul născut în Minsk a ajuns prima oară în România în 2013, semnând cu CS Gaz Metan Mediaș. După trei sezoane petrecute în alb și negru, Solopa a evoluat în următorii trei ani pentru SCM U Craiova, CS Politehnica Iași și CSM Târgu Mureș.

În stagiunea 2019-2020, jucătorul care deține și cetățenie română a avut medii de 16.2 puncte, 6.2 recuperări și 1.3 pase decisive pentru CSM Sighetu Marmației. În ciuda acestor statistici, Solopa și-a continuat cariera în Liga I, întorcându-se la CSM Târgu Mureș.

În 2022, trupa lui George Trif a izbutit să promoveze în LNBM și, în sezonul 2022-2023, sportivul de 2.02 metri a adunat 7.7 puncte, 4.2 recuperări și 1.1 pase decisive.

Așadar, Vlad Solopa a semnat cu CS Vâlcea 1924, trupa proaspăt promovată în primul eșalon al baschetului românesc. Până în acest moment, „lupii negri” și-au mai asigurat serviciile lui Modibo Diaby, Radu Vîrnă, Toni Rotaru și Nicolae Ciucă.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!