Stiri Cupa României Masculin

Un prim meci decisiv pentru Cluj și Oradea în acest sezon

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.01.2013

Cupa României

Sferturi de finală

- Sala Horia Demian -
sâmbătă (05.01), ora 20

În tur: 70-76 Fișa meciului În direct: DigiSport

U Mobitelco Cluj și CSM Oradea se vor întâlni pentru a 3-a oară în ultimele trei săptămâni. De această dată vorbim despre o confruntare decisivă cu privire la soarta celor două cluburi în Cupa României. Meciul tur din această competiție, desfășurat pe 29 decembrie, s-a terminat cu scorul de 76-70, în favoarea roș-albaștrilor.

Revanșa este programată pentru sâmbătă (05.01), cu începere de la ora 20. Se anunță un meci extrem de atractiv din toate punctele de vedere. Acest lucru este amplificat de spectacolul sportiv oferit de ambele protagoniste în confruntarea de săptămâna trecută, atunci când atât Clujul, cât și Oradea s-au întrebuințat serios pe ambele faze ale jocului pentru a oferi un baschet de o calitate deosebită.

Diferența de șase puncte nu poate fi luată foarte mult în serios de niciuna dintre protagoniste. Este evident că U Mobitelco are nevoie nu doar de o victorie, ci de una la cel puțin șapte puncte diferență. În schimb, Oradea nu se poate prezenta la acest meci cu gândul la scorul general. Altfel spus, și pentru bihoreni datele problemei se pun prin prisma unui joc în care vor încerca să învingă.

Echipa pregătită de către Niksa Bavcevic a demonstrat în manșa tur că este pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea unui joc colectiv de calitate în pofida problemelor medicale ale fundașului Wright, respectiv a debutului dificil din punct de vedere statistic al lui Djapa. Jucător care a adus un plus de vitalitate și de combatitivate în spațiul de trei secunde. La capitolul plusuri trebuie trecut jocul solid al canadianului Steve Ross, cu precădere la capitolul finalizare, fiind un jucător foarte potent în ceea ce privește aruncarea de la semidistanță. De asemenea, Hristo Nikolov, jucător al cărui contract a fost prelungit, a fost cel mai bun marcator și cel mai eficient om al Clujului.

În schimb, Oradea nu a mai beneficiat de aportul consistent al majorității pieselor care o compun. Acest lucru ar trebui să ridice anumite semne de întrebare. De asemenea, există posibilitatea ca aceasta să fie o întâmplare, chit că pe terenul de baschet pentru orice se întâmplă trebuie să existe o explicație coerentă. Sunt prea puține coincidențe sau consecințe ale hazardului. Victoria roș-albaștrilor în partida tur a fost posibilă pe fondul prestațiilor excepționale ale lui Milos Pesic și William Franklin, în special pe faza ofensivă. Primul a avut 67% la aruncări, iar cel din urmă a stabilit cea mai bună prestație stagională în Cupa României din punct de vedere al indicelui de eficiență.

Fiind vorba despre un meci decisiv la Cluj este de așteptat ca spectacolul de pe teren să fie completat din tribune. Sala Horia Demian are toate premisele să se umple la un astfel de meci: este o partidă decisivă pentru favoriții locali, oaspete este liderul campionatului și echipa care a învins de două ori U Mobitelco în acest sezon competițional. Suficientă motivație pentru toată lumea să avem parte de o sală plină la ultimul meci din sferturile de finală ale Cupei României.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Fabiana Nițu, Ciprian Stoica și Sorin Drugău. Comisar din partea FR Baschet este Eugen Poenaru. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!