Stiri Cupa României Masculin

Victorie clară pentru Dinamo București în fața lui SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.01.2023

Victorie clară pentru Dinamo București în fața lui SCM Timișoara

Dinamo București a obținut o victorie importantă în etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gruparea din Ștefan cel Mare a trecut de SCM Timișoara cu scorul de 77-71 și ajunge la un bilanț de 8-6, în timp ce bănățenii se situează la 8-5.

Dinamo București: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Nikola Gajic, Antonio Năsturescu, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Edge a dezghețat tabela cu un coș pe pătrundere, înainte ca pivoții Kesar și Wojciechowski să se dueleze în coșuri din interior. Djokovic i-a adus pentru prima oară în avantaj pe bănățeni, înaintea unui run de 9-0 al gazdelor. Acest parțial a fost oprit de reușita pe recuperare ofensivă a lui Gajic. Wojciechowski a marcat alte patru puncte consecutive, de la semi-distanță, și a dus scorul la 17-9. Petrescu și Gajic au reușit să reducă diferența la o singură posesie. Ogide a răspuns cu un poster-dunk de excepție. După un sfert, scorul era 21-16.

Al doilea parțial a debutat cu tripla lui Grasu. Addison i-a urmat exemplul înaintea unei perioade de secetă pentru cele două tabere. Cele șase puncte înscrise de dinamoviști din soatele arcului de cerc au fost și singurele din primele patru minute ale sfertului. Momentul slab a fost întrerupt de o nouă triplă a lui Addison și un dunk în tranziție al lui Grasu. Avantajul gazdelor a ajuns la 20 de puncte (36-16) după tripla lui Mandache. Djokovic a înscris primele puncte ale alb-violeților din sfertul al doilea cu trei minute rămase de jucat. În cele din urmă, scorul la pauza mare era 41-22.

Gajic a lovit primul după revenirea de la vestiare, de la linia de libere, dar Edge a replicat cu o triplă dificilă. Mandache a fost găsit singur sub inel și a punctat, înainte de a îl servi pe Wojciechowski în pick-and-roll (47-30). Mekic a replicat printr-o triplă, dar Edge a punctat repede cu un and-one. Americanul a mai reușit două coșuri spectaculoase la inel și ducea scorul la 58-37. Kesar a răspuns printr-un and-one și un dunk în tranziție, îar înaintea actului decisiv, tabela indica 61-42.

Sfertul al patrulea a început cu cinci puncte consecutive ale oaspeților și un timeout cerut de Manolopoulos. Elevii săi au reacționat, iar Addison a finalizat pe sirenă o acțiune, de la semi-distanță. Acesta a lovit și de la trei puncte, dar răspunsul lui Eric McClellan nu a întârziat să apară. Acesta a repetat isprava câteva posesii mai târziu, după liberele lui Gajic, iar bănățenii veneau la 11 lungimi (68-57). Tot McClellan a făcut ca deficitul de pe tabelă să devină de o singură cifră. Americanul a repetat pentru a patra oară isprava, iar Gajic a contribuit și el și a dus scorul la 70-65. Mandache a calmat situația prin cinci puncte consecutive, iar Dinamo s-a impus în cele din urmă cu 77-71.

Andrei Mandache a fost cel mai bun marcator al lui Dinamo, cu 18 puncte. Jakub Wojciechowski a avut 15 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Darnell Edge a totalizat 13 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive. De partea cealaltă, Nikola Gajic a evoluat în toate cele 40 de minute și a strâns 18 puncte. Eric McClellan a înscris 16 puncte.

Dinamo București va sta în runda următoarea, urmând să dea piept în etapa a 17-a cu Steaua București. Cu gruparea roș-albastră se va întâlni SCM Timișoara în runda cu numărul 16.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    ceva nu e ok
    asa am vazut eu meciul si sper sa nu am dreptate:
    sfertul1:meci normal de campionat
    sfertul2: Timisoara 6 puncte---jucatorii in vacanta
    pauza:discutii in vestiiar,probabil jigniri...etc
    sfertul 3:incepem urmarirea
    sfertul 4:cu mai multa concentrare puteam castiga,chiar lejer
    concluzie:ceva nu se leaga la echipa,ori e vorba iarasi de bani,ori jucatorii au o problema cu Dragan,altfel nu-mi explic cum poti da 6 pncte intr-un singur sfert

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    si inca ceva
    am vazut azi un jucator de basket `Mekic` chiar trebuia tinut secret,a jucat ultimele 3 sezoane in NBA
    nu inteleg transferul asta(sper sa ma insel),asa cum nu stiu de ce l-am transfertat pa V ujadinovic cand el nu cred ca a jucat in total mai mult da 5 minute de cand a fost adus in 2022
    poate a-r trebui sa dai si tu niste explicatii pentru ca nu mai stie nimeni de tine de cand ai inceput sa pierzi meciurile
    poate se uita cineva din conducere si ia niste masuri

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!