Stiri Cupa României Masculin

Victorie clară pentru U-BT Cluj în prima partidă cu Steaua

Victorie clară pentru U-BT Cluj în prima partidă cu Steaua

U-BT Cluj s-a impus în prima manșă a optimilor de finală din Cupa României, scor 87-69, în deplasare, pe terenul celor de la Steaua București.

Steaua a început în formula Djuric Mandisodza, Vragovic, Gîrbea, Djuric, Carter, în timp ce u-BT i-a avut în primul 5 pe Richard, Stewart, Guzman, Grasu și Stipanovic.

U-BT a pus repede primele puncte pe tabelă, după două and one-uri semnate de Guzman. Însă scorul a înghețat la 1-4 preț de mai multe minute, după ce Steaua a ratat aruncări de la 3 puncte iar U-BT nu a pus în coș mingile ușoare. Primul coș din acțiune al Stelei a venit după o pătrundere a lui Vragovic însă Bircevic a răspuns cu o triplă (6-11). Același Bircevic a dus U-BT la o diferență de 9 puncte (7-16), cu 2:37 rămas de jucat, forțându-l pe Eugen Ilie să ceară time-out. Diferența ajunsese și la 14 puncte, dar Jackson și Șerbănescu au marcat ultimele cinci puncte ale sfertului, stabilind scorul la 12-21.

Vragovic a semnat prima triplă din meci pentru Steaua la începutul sfertului secund, dar Luca Colceag a răspuns din zero grade (15-24). Gîrbea a reușit însă un coș cu fault, iar după un nou turnover, Mihai Silvășan a cerut time-out. Același Gîrbea a mai marcat o triplă și a adus Steaua la o singură posesie (21-24). A urmat apoi un contraatac spectaculos al Stelei, care s-a încheiat cu un coș al lui Ivanov. Colceag a rupt seria impresionantă a Stelei (16-3) cu un alt coș de 3 puncte din pasa lui Grasu. Însă Șerbănescu cu un coș de 3 și Andrei Ivanov după o recuperare ofensivă au adus Steaua în avantaj, scor 28-27. Colceag a răspuns cu un 3 și apoi a marcat încă un punct de la libere, dar același Ivanov a pus la locul ei o recuperare ofensivă (30-31). Katic a mai marcat o triplă, dar reușita lui Șerbănescu l-a făcut pe Silva să mai ceară un time-out (32-34). După un coș de 3 al lui Bircevic a urmat o secvență spectaculoasă, cu un capac al lui Carter la Guzman și apoi al lui Colceag la Djuric. A urmat apoi o altă triplă a lui Richard, iar Eugen Ilie a cerut time-out (32-40). Jackson și-a luat apoi două capace, iar Stipanovic a dus U-BT la 10 puncte cu un and-one. Patrick Richard a fost aproape să marcheze pe sirenă, dar mingea a ieșit din coș, iar la pauză scorul era 32-42 pentru U-BT.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Terrell Carter a deschis repriza secundă cu un and-one, dar Elijah Stewart a oferit replica din partea clujenilor. Șerbănescu de la 3 și Vragovic au adus Steaua la 5 puncte (44-49). Au urmat însă două triple consecutive ale lui Richard şi Grasu, care l+au forţat pe Eugen Ilie să ceară un timp de odihnă. După patru puncte consecutive ale Stelei, Bircevic a răspuns cu un and-one după recuperare ofensivă. Vragovic însă a marcat încă o triplă. Guzman a marcat însă un putback cu care a dus meciul la 11 puncte (51-62). Bircevic a marcat o triplă cu care a stabilit scorul după 30 de minute la 53-67. Stewart și Panait au reușit fiecare câte un coș de 3 (58-70), pentru ca Elijah să îi pună un capac spectaculos lui Meo Casale. Au urmat două dunkuri spectaculoase ale lui Stewart și Richard (60-74). Grasu apoi a marcat un coș de 3, Stipanovic a pasat cu panoul pentru Stewart, iar singurul care a dat o replică clujenilor a fost Costin Șerbănescu (65-81). Pe finalul meciului Clujul a propus o formație doar din jucători sub 20 de ani.  Casale a avut două reușite acrobatice, David Lăpuște a pus ultimul punct pe tabelă și a stabilit scorul la 69-87.

Ștefan Bircevic a marcat 21 de puncte, cu 6/9 de la 3, Patrick Richard a înscris 15 puncte, Elijah Stewart 14 și Luca Colceag 10 puncte cu 5 capace! De partea cealaltă Costin Șerbănescu a înscris 15 puncte, Karlo Vragovic 12 și Kaelin Jackson 10.

Returul se joacă marți, 28 septembrie, de la ora 18:15, la BT Arena.

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    Un meci in care s-a vazut ceva oboseala la unii titulari dar s-a compensat prin celelalte reusite, atat ca puncte cat si ca faze.

    Evident trebuie mentionat Luca Colceag, 5 capace si restul aportului ofensiv. Un sincer Bravo!
    De altfel, eu nu tin minte sa fi vazut un meci in care U sa administreze 9 capace.

    Ma bucur pentru jocul in crestere a lui Bircevic.

    Sa ne vedem cu bine marti, la sala.

    cu 2 ani în urmă (25.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!