Stiri Cupa României Masculin

Victorie la debutul în Franța pentru Saint-Quentin, echipa lui Nate Johnson

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.09.2023

Victorie la debutul în Franța pentru Saint-Quentin, echipa lui Nate Johnson

Saint-Quentin Basket Ball, una dintre cele două nou-promovate din LNB Pro A, primul eșalon al campionatului francez de baschet masculin, a debutat cu un succes pe prima scenă. Victimă a fost Boulogne-Levallois, vicecampioană în exercițiu, care resimte pierderile lui Victor Wembanyama, Tremont Waters și Bilal Coulibaly.

Metropolitans 92 au început partida cu o intensitate defensivă aparte, încasând doar 9 puncte în primul parțial, la finalul căruia scorul era 17-9. Oaspeții nu au reușit să se ridice la nivelul partidei nici în al doilea parțial, în care au fost conduși și la o diferență de două cifre. Ecartul de șapte lungimi se păstra totuși și scorul la pauza mare era 35-27.

Cei de la Saint-Quentin au căzut la nouă puncte diferență, înainte de a prelua pentru prima oară conducerea printr-un run de 11-0. Formația gazdă nu a cedat presiunii și a refăcut avantajul de șapte puncte, iar cu 10 minute înainte de final conducea cu 56-50. Ultimul sfert a fost cel care a făcut diferența în economia partidei în cele din urmă, iar Saint-Quentin s-a impus cu 69-73.

Nate Johnson a avut un început de coșmar al experienței în Franța, iar la pauza mare a disputei, noul baschetbalist de la Saint-Quentin avea 3 puncte, 5 turnovers și 3 faulturi. El s-a regrupat după pauza mare, iar la final a terminat din postura de cel mai bun marcator al echipei, totalizând 12 puncte (3/7 din acțiune, 1/5 de la distanță și 5/6 de la libere). Tot 12 puncte a avut și colegul său, Mathis Dossou-Yovo. Principalii marcatori au venit din tabăra adversă: Jordan Theodore și Fabian White cu câte 13 puncte.

Johnson se află la al doilea său sezon la nivel profesionist. Pe primul și l-a petrecut în Liga Națională, alături de CSM Constanța, fiind unul dintre cei mai buni jucători în campionatul nostru în stagiunea anterioară. Nate a avut medii de 17.9 puncte, 3.9 recuperări și 3.7 pase decisive, respectiv un procentaj de 40% al reușitelor de trei puncte dintr-un total de 6.5 încercări pe meci.

*foto: Gregory Portellete

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!