Stiri Cupa României Masculin

Victorie la debutul în noul sezon al Ligii Naționale pentru Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.09.2023

Victorie la debutul în noul sezon al Ligii Naționale pentru Rapid București

Rapid București a pornit cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, în ciuda problemelor mari de lot. Giuleștenii au trecut cu scorul de 75-68 de Corona Brașov, deși nu s-au putut baza pe Alterique Gilbert, Paulius Petrilevicius și Marcu Badiu, având o rotație formată doar din șapte baschetbaliști.

Rapid București: Tudor Somăcescu, Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Toarlyn Fitzpatrick, Ben Altit

Corona Brașov: Andrei Petică, CJ Williams, Juwan Gray, Quatarrius Wilson, Andrei Oinaru

Primul coș al partidei a fost semnat de Fitzpatrick, care a lovit de la distanță. Șomăcescu a majorat diferența cu un slam-dunk, înainte ca Williams să reușească primul coș de trei puncte al oaspeților. Bilinovac a dus scorul la 7-4 cu un floater pentru ca mai apoi Pridgett să înscrie și el de sus. Diferența a crescut la opt lungimi datorită triplei lui Bilinovac. Șomăcescu a continuat evoluția bună la revenirea sa în LNBM, alăturându-se listei de marcatori de la distanță. Wilson a readus-o pe Corona în meci cu trei coșuri consecutive din interior. Pridgett a replicat cu patru puncte de sub panou cu care ducea scorul la 19-12. Fitzpatrick a stabilit scorul la finalul primelor 10 minute: 21-12.

Dorneanu a dus diferența în double-digits în debutul sfertului secund. Cane a bifat primele puncte, din pasa lui Barro. Fitzpatrick a răspuns printr-o nouă triplă, însă Cane a revenit la coșul opus cu o nouă reușită dificilă, de data aceasta din step-back. Neacșu și Wilson au forțat primul timeout al giuleștenilor, la 28-20. Același Wilson a reușit și un and-one prin care gruparea de sub Tâmpa se apropia la cinci puncte. Oaspeții au redus diferența la o posesie în tranziție. Gîrbea a întrerupt run-ul adversarilor cu o triplă din zero grade. Rapid conducea cu 38-33 la pauza mare datorită liberelor lui Ben Altit.

Wilson a marcat primele trei puncte ale reprizei secunde de la linia de libere. El a egalat la 38 printr-un cârlig de sub inel. Feroviarii au replicat prin tripla lui Pridgett. Williams a răspuns cu aceeași monedă, înainte ca Pridgett să reușească un and-one. Darwiche a continuat seria posesiilor de trei puncte cu o reușită din spatele semicercului. Corona a revenit în avantaj, 44-46, prin Wilson. Bilinovac și Pridgett au înclinat din nou balanța în favoarea echipei lor. Căpitanul a readus diferența la două posesii cu un coș de trei. Imediat după un timeout cerut de Bâscoveanu, Williams a punctat cu un stop-șut de la distanță. Fitzpatrick și Bilinovac au răspuns cu aceeași monedă, dar Williams a punctat din nou din spatele semicercului, iar scorul după trei sferturi a fost 57-53.

Galben-albaștrii au revenit la o posesie distanță, înainte ca Pridgett să reușească un fadeaway de la semi-distanță. Fitzpatrick a marcat de sus și a mărit avansul la șase puncte. Dorneanu a punctat și el cu un and-one. Pridgett a readus diferența în double-digits: 66-55. Cane a tăiat din deficit cu o triplă. Americanul a reușit apoi și un coș cu fault pentru a anima finalul de joc. Run-ul său personal a ajuns mai apoi la 8-0. Bilinovac l-a oprit printr-o triplă din zero grade. Pridgett și Williams s-au duelat apoi în reușite în tranziție. Deși finalul a fost unul strâns, alb-vișiniii au rezistat și s-au impus cu 75-68.

Sayeed Pridgett a fost omul meciului, totalizând 24 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Toarlyn Fitzpatrick a fost în double-double, cu 15 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace. De la brașoveni s-a remarcat Quatarrius Wilson, cu 23 de puncte înscrise.

În etapa următoare, Rapid București va da piept în deplasare cu U-BT Cluj-Napoca, într-un joc programat joi, 28 septembrie, de la ora 18:00. Corona Brașov va primi în aceeași rundă vizita celor de la CSO Voluntari.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!