Stiri Cupa României Masculin

Victorie muncită pentru CSM Constanța în disputa cu CSM Focșani

Victorie muncită pentru CSM Constanța în disputa cu CSM Focșani

Primul meci al zilei de marți, 10 octombrie, le-a pus față în față pe CSM Constanța și CSM Focșani în Conferința B a Ligii Naționale. Dobrogenii au câștigat pe teren propriu în cadrul etapei a treia, 79-78, într-un meci în care au condus la cel mult nouă puncte.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Dragoș Axinte, Sherwood Brown, Konstiantyn Anikiienko

Dobrogenii au marcat cinci puncte la rând în debutul partidei, după care Sherwood Brown a completat revenirea Focșaniului cu un three-point play la 5-5. Oaspeții au trecut apoi preț de câteva atacuri la conducere în urma triplelor lui Reljic, Petrișor și Axinte (9-14), iar la jumătatea sfertului inaugural Diculescu a egalat și Griffin și-a împărțit perechea de libere cu care CSM Constanța a venit din nou în față. Vrâncenii și-au format un ecart de două posesii la 17-21 prin care au forțat gazdele la un timp de odihnă, iar pe finalul sfertului tabela a indicat 22-24.

CSM Focșani a ratat oportunitatea de a pune șapte puncte în față pe tabelă și Hill a răspuns cu un dunk la 26-28, de unde ecartul a devenit de patru lungimi prin reușita lui Anikiienko și Dan Fleșeriu a cerut un time-out la jumătatea celui de-al doilea sfert. Henderson a scuturat plasa din spatele arcului de cerc la 34 egal și peste puțin timp dobrogenii au trecut la conducere, Griffin fiind cel care a făcut +4 în dreptul gazdelor cu un dunk spectaculos. Diferența a devenit de cel mult cinci lungimi în momentele rămase până la pauză și amfitrionii au condus cu 42-37.

Formația de la malul Mării Negre a început să se desprindă ușor în debutul reprizei secunde și Griffin a primit în spațiul de trei secunde pentru 53-44. Petrișor a finalizat cu floater, iar ulterior Brown a înscris de la distanță și Focșani s-a apropiat la o singură posesie la jumătatea sfertului trei, Griffin fiind cel care a oprit revenirea oaspeților. Vrâncenii au fost atenți la recuperarea ofensivă după ratarea lui Petrișor de la libere și Reljic a adus formația vizitatoare la 58-54, de unde scorul la finalul parțialului a devenit 61-56, prin buzzer-ul lui Jeles.

Avantajul de cel puțin două posesii s-a menținut în mod constant pentru echipa lui Dan Fleșeriu în momentele de deschidere ale sfertul decisiv, la jumătatea parțialul Reljic fiind cel care a scăzut deficitul la 68-66. Același Reljic a fost căpăcit de către Henderson în încercarea de a egala și Torok a răspuns cu o triplă, iar Brown a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 71-71. Oaspeții nu i-au lăsat pe constănțeni să se desprindă și tripla lui Axinte a dus la un time-out la 75-78, după care au urmat patru puncte consecutive pentru dobrogeni. Griffin a marcat ultimele puncte ale jocului și l-a căpăcit apoi pe Reljic pentru a asigura victoria la limită, 79-78.

Cedric Henderson a adunat 23 de puncte și 4 recuperări pentru învingători, Bryan Griffin a contribuit cu 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Rolland Torok a stat cu 11 puncte (3/7 de afară), 3 recuperări și 2 pase decisive. Dobrogenii au fost lipsiți de serviciile lui Jorden Duffy.

Pavle Reljic a răspuns tot cu 23 de puncte, alături de 5 assist-uri și 3 recuperări. Sherwood Brown și Konstiantyn Anikiienko au fost în double-double, primul cu 19 puncte și 11 recuperări, iar al doilea cu 13 puncte și 10 recuperări.

CSM Constanța (3-0) va merge în runda a patra la Râmnicu Vâlcea, în timp ce pe CSM Focșani (0-2) o așteaptă o întâlnire acasă cu cei de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    slabut rezultatul
    am mizat pe Constanta ca fiind o viitoare surpriza a noului campionat, insa rezultatele, chiar daca sunt victorii, sunt la limita....

    cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • Soare:

      Mda
      Acum fie vorba între noi Focșani ar fi meritat victoria la cum s-au prezentat, într-o rotație de 8 jucători, cu doar 4 străini. Constanța pedalează pe faptul că le-a lipsit un om important din lot însă n-ai nici o scuză când te bați cu pumnul în piept că ai cei mai buni români din campionat.

      cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • Suporterrrr:

      Le a lipsit un om?
      Sau 3? Duffy, Diculescu (accidentat in primul sfert) si Oprean. Plus ca au jucat relaxati, cum o face oricine impotriva echipelor slabe. Totusi era sa o comita

      cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      ar fi meritat focsaniul da...
      ...asa e in baschet, victoriile la limita te ridica si infrangerile la limita te frustreaza

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    plus ca
    focsani nu stie sa se apere, sa tina de rezultat

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!