Stiri Cupa României Masculin

Victorie pe teren propriu pentru CSM Târgu Jiu în meciul cu CSM Petrolul Ploiești

Victorie pe teren propriu pentru CSM Târgu Jiu în meciul cu CSM Petrolul Ploiești

CSM Târgu Jiu s-a impus pe teren propriu împotriva lui CSM Baschet Petrolul Ploiești, scor 81-73 într-un meci disputat sâmbătă, 9 aprilie, în cadrul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Târgu Jiu: Sly, Troupe, Ilie, Nicoară, Carl

Ploiești: Popa Calotă, Jordan, Chițu, Popa, Sekulovic

Gorjenii și-au format un avantaj de cel mult trei puncte în primele minute ale întâlnirii, Ploieștiul putând să vină la un singur punct în spate de mai multe ori și apoi a preluat conducerea la 10-9. Octavian Ilie a replicat cu o triplă, apoi Jordan a egalat situația, 12-12, prahovenii fiind în avantaj iar prin reușita lui Chițu. CSM Târgu Jiu a întors situația pe finalul sfertului inaugural și avea 18-16 după 10 minute.

Hammond a egalat situația la finalul primului atac al galben-albaștrilor din sfertul doi, apoi Hamilton, Morgan și Nicoară au contribuit pentru 25-20 în favoarea gazdelor. Milin a redus ecartul la un singur punct, aducând următoarele coșuri ale lui CSM Petrolul (27-26), Earl Watson împărțindu-și liberele și era egalitate la jumătatea sfertului. Gorjenii s-au dus la +6, scor 33-27, apoi Troupe și Ilie au înscris de la distanță și la pauză era 39-33 pentru CSM Târgu Jiu.

Cu șase puncte la rând au deschis alb-albaștrii repriza secundă și se mergea la 45-33, serie întreruptă de liberele lui Popa Calotă, apoi Hamilton a scuturat plasa de la distanță pentru 48-35. Avantajul trupei lui Claudiu Alionescu a urcat la +15 la jumătatea celui de-al treilea sfert, menținându-se apoi o diferență constantă de peste 10 puncte în următoarele minute. Popa Calotă a adus-o pe CSM Petrolul la 54-46, Hammond și Bogdan Popa continuând să reducă din handicap (58-54), dunk-ul lui Dylan Carl stabilind scorul după 30 de minute, 60-54.

Gazdele s-au desprins la o diferență formată din două cifre la 67-56, Porter Troupe fiind precis de la distanță, apoi Morgan și-a dus echipa la 75-62 cu trei minute înainte de final. Ploieștenii au putut să vină la trei posesii în spate cu lay-up-ul lui Magdevski, 79-70, în cele din urmă victoria fiind a celor de la CSM Târgu Jiu, scor 81-73.

Gorjenii au ajuns la 9-18 în campionat și o să joace la Constanța, în timp ce prahovenii coboară la 12-15, pierzând pentru a treia oară la rând în LNBM și vor avea un meci restant la Pitești.

Ken’Darrius Hamilton a încheiat cu 16 puncte și 4 recuperări pentru învingători, din tabăra cărora alți trei jucători au fost în double digits. Deion Hammond a contribuit cu 14 puncte și 3 recuperări pentru CSM Petrolul.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!