Stiri Cupa României Masculin

Vitaly Stepanovski: „Defensiva a fost foarte importantă”

Vitaly Stepanovski: „Defensiva a fost foarte importantă”

SCM Universitatea Craiova și-a continuat seria perfectă în grupele FIBA Europe Cup, după 77-63 pe teren propriu miercuri seara (27.10) cu Norrkoping Dolphins în etapa a treia a competiției. Oltenii sunt primii în grupă și au reușit să-și țină adversarii până acum mereu la sub 65 de puncte marcate.

Vitaly Stepanovski a vorbit la conferința de presă organizată după meci, potrivit gds.ro declarând următoarele:

„N-a fost un meci ușor. Am avut un start foarte bun, dar după câteva greșeli stupide în apărare și după ce le-am lăsat mai multe aruncări deschise de trei puncte, au venit aproape de noi. În repriza a doua am început practic de la 0-0. Defensiva a fost foarte importantă. Ne-am apărat până la final și cele 63 de puncte primite de la o echipă cu un atac foarte bun spun multe. Jucătorii și fanii merită această victorie și vreau să le mulțumesc lor că au venit să ne ajute.”

Antrenorul Craiovei a scos în evidență unele greșeli pe care echipa le-a comis:

„Da, am avut unele probleme. După cum am spus, am comis câteva greșeli stupide. Pentru Zach Thomas am pregătit un tip de apărare, dar ei ne-au pedepsit imediat după ce am pierdut două posesii. Încrederea le-a crescut, au înscris câteva coșuri de la distanță și asta a fost problema. Le-am cerut jucătorilor câteva atacuri mai lungi și poate a fost și vina mea în această situație, dar important este că am câștigat și ne pregătim pentru următorul joc.”

Întrebat dacă este vreo echipă dintre cele întâlnite până acum în grupă care i-a atras atenția în mod special, Stepanovski a răspuns:

„Fiecare meci este echilibrat și foarte dificil. Nu pot spune că vreo echipă este mult mai bună în această grupă decât celelalte. Toate au capacitatea să câștige cu oricine din grupă și nu ne putem relaxa.”

La final, a vorbit pe scurt și despre duelul din campionat, pe teren propriu cu CSM Miercurea Ciuc:

„E un meci foarte important pentru noi, mai ales după înfrângerile cu U-BT și FC Argeș. Trebuie să ne gândim de acum la starea noastră fizică și mentală și să ne pregătim pentru duelul cu Miercurea Ciuc. Trebuie să respectăm toate echipele din campionat și vrem să ne apărăm terenul propriu.”

SCM U Craiova are meci sâmbătă în campionat cu Miercurea Ciuc, apoi miercuri (02.11) duelul românesc cu CSO Voluntari în FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!