Stiri Cupa României Masculin

Vitaly Stepanovski: „Trebuie să ne recuperăm mental după eșecul cu Timișoara”

Vitaly Stepanovski: „Trebuie să ne recuperăm mental după eșecul cu Timișoara”

Miercuri, 29 martie, SCM U Craiova a fost învinsă pe teren propriu de SCM Timișoara, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Chiar dacă la pauză scorul era 39 la 29 pentru olteni, bănățenii au câștigat repriza secundă la o diferență de 21 de puncte și s-au impus cu 80 la 69.

Iată ce a declarat Vitaly Stepanovski, antrenorul principal al craiovenilor:

În primul rând, felicitări Timișoarei, în special pentru a doua repriză; au jucat mult mai bine decât în prima repriză. E o înfrângere dificilă dar ce pot spune? După pauză, după al doilea sfert, probabil că jucătorii au crezut că vor urma 20 de minute ușoare și că vom câștiga. Însă s-a întâmplat exact opusul. Am continuat să jucăm bine în ofensivă, dar am ratat toate aruncările. Am avut 6/31 de la distanță, iar cei mai buni shooteri ai noștri au avut 0-9, e departe de procentajul nostru. Asta e, se întâmplă.

Tehnicianul ucrainean a vorbit și despre ce urmează pentru SCM U Craiova:

Urmează meciul cu Oradea, una dintre liderele campionatului. Trebuie să ne recuperăm mental după eșecul cu Timișoara și să ne pregătim pentru jocul cu Oradea. Trebuie să ne dăm sufletul pe teren fiindcă, pentru noi, această partidă este importantă în privința clasamentului. Ne vom uita la analiza video și vom vorbi despre ce s-a întâmplat. Am la dispoziție jucători inteligenți și cred că nici ei nu sunt bucuroși de ce s-a întâmplat.

Despre duelul cu SCM Timișoara a oferit o declarație și Bogdan Țîbîrnă, veteranul alb-albaștrilor:

Greu de spus, vom analiza acest meci. Cred că a intervenit o relaxare. Probabil, în subconștientul tuturor a fost meciul de-acolo, când am condus la 20 de puncte. Acum aveam zece puncte la pauză și, probabil, am crezut că simpla noastră prezență pe teren ne va aduce victoria. Iată că nu e așa. Îi felicităm pe cei de la Timișoara, și-au dorit mai mult victoria astăzi.

Baschetbalistul român a prefațat și el confruntarea cu CSM Oradea:

Presiunea a fost pe ei. Noi am jucat acasă, am ratat foarte multe aruncări deschise de trei puncte. Așa cum am spus, vom analiza acest meci și vom vedea unde am greșit. Vom încerca să corectăm aceste greșeli. Nu avem timp să fim supărați, trebuie să încercăm să aducem această victorie înapoi. Știm cu toții valoarea echipei din Oradea, însă vom face absolut tot ce ține de noi să câștigăm acel meci.

În acest moment, SCM U Craiova are un bilanț de șase victorii și nouă înfrângeri și ocupă poziția a opta în Top 10. Oltenii mai au de disputat trei meciuri: cu CSM Oradea (1 aprilie), cu CS Dinamo București (4 aprilie) și cu CSO Voluntari (7 aprilie).

*foto: captură foto/declarație Vitaly Stepanovski

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!