Stiri Cupa României Masculin

Vlad Moldoveanu: „Am avut un sezon regulat bun. Nemulțumitului i se ia darul”

Vlad Moldoveanu: „Am avut un sezon regulat bun. Nemulțumitului i se ia darul”

CSO Voluntari va debuta în playoff-ul LNBM în prima rundă cu SCM Timișoara. Ilfovenii au pierdut locul secund în ultima partidă din sezonul regulat, în favoarea celor de la CSM CSU Oradea.

Cu toate acestea, Vlad Moldoveanu, veteranul român al celor de la CSO Voluntari, a spus că sezonul regulat a fost unul bun pentru ilfoveni, într-un interviu acordat exclusiv baschet.ro.

Cum a fost acest sezon regulat pentru voi? Vezi mai degrabă big picture, că ați reușit să terminați în primele 3, sau ai mai mult un gust amar după ultimul meci pierdut cu Oradea, ce v-a lăsat cu o treaptă mai jos în clasament?

Sezonul a fost destul de bun pentru noi. Trebuie să ne uităm la tot sezonul și nu doar la ultima lună, ultima lună și jumătate în care n-am jucat la valoarea noastră reală. Nu știu să spun de ce, dar cu siguranță am simțit cu toții asta și cu siguranță s-a simțit și în rezultate. Per total aș spune însă că a fost un sezon bun. Trebuie să vedem progresul real făcut de la an la an și chiar dacă avem un gust amar pentru cum s-au terminat lucrurile, trebuie să fim mulțumiți. Pentru că dacă la începutul anului cineva ne spunea că eram la egalitate cu Oradea și pierdem locul în clasament la meciurile directe, cred că toată lumea ar fi spus „ok, e un sezon bun pentru noi” și atunci nu trebuie să îl mâniem pe Dumnezeu și nemulțumitului i se ia darul și trebuie să fim mulțumiți de acest sezon, mai puțin ultima lună și jumătate.

Cât de greu a fost acest sezon din punct de vedere al programului, ținând cont că au fost și perioade în care ați avut meciuri amânate din cauza covid, cum a fost chiar cazul partidelor cu Timișoara?

Aș spune că a fost un sezon greu nu neapărat pentru cum s-a jucat sau pauzele. A fost un sezon greu deoarece a venit după pauza de covid, după sezonul trecut  jucat total diferit și atunci a fost un sezon normal, dar simțit diferit, poate și de corp, poate și psihic, deoarece a venit după doi în care nu s-a jucat normal. Mă bucură foarte mult că acum avem săli pline, deoarece este un pas important pentru baschetul românesc. Mă bucur să văd că au apărut și săli noi, cum este cea de la Oradea și altele care se apropie de final într-un an sau doi.

La nivel individual cum ai resimțit acest sezon? Știu că ai avut câteva accidentări de-a lungul sezonului care ți-au dat bătăi de cap.

La nivel personal sunt foarte mulțumit de cum mă simt, mai puțin în ultima perioadă. După meciul cu Cluj am avut o mică suprasolicitare la genunchi, din cauza căreia a trebuit să mă odihnesc 10-12 zile. Dar fizic a fost cel mai bun an pentru mine. Asta mă bucură enorm de mult. Țin să mulțumesc staff-ului nostru, lui Claudiu Ilina și Vlad Biasutti pentru că au un mare merit în forma mea fizică. În continuare îmi doresc să fiu sănătos. Nu pot să spun că nu sunt mici probleme pe ici pe colo, dar am 34 de ani, vin după 4-5 sezoane grele, cu accidentări sau o boală gravă iar aceste mici accidentări nici nu mă mai deranjează. Fac parte din sport. Atât timp cât pot juca la nivel înalt sunt fericit.

Cum vezi echipa celor de la SCM Timișoara? Care crezi că sunt principalele lor atuuri pe care va trebui să le contracarați?

Echipa celor de la Timișoara este una experimentată, care se bazează foarte mult pe stilul de echipă. Este cunoscut stilul lui Dragan, care a avut succes foarte mulți ani, atât în țară cât și afară. Este un antrenor cu foarte mare experiență care și-a dovedit valoarea pe parcursul întregului sezon regulat. Ne așteaptă două sau trei meciuri foarte grele. Trebuie să fim concentrați, să fim extrem de preciși în execuția tactica a planului de joc, fiindcă ei sunt o echipă care fructifică orice greșeală. Se bazează foarte mult pe plimbarea mingei în atac. Alex Olah, bunul meu prieten, este într-o formă foarte bună, a reușit și un double-double la ultimul meci. Mă aștept în continuare de la el la meciuri bune împotriva noastră și mă aștept ca echipa lor să fie foarte foarte motivată. Pentru noi este foarte important să câștigăm primul meci, să ținem avantajul terenului propriu. În playoff trebuie să iei totul meci cu meci. Deocamdată e 0-0 și trebuie să facem 1-0. Până vineri e cale lungă, așa că trebuie să luăm fiecare meci în parte.

Primul meci al seriei dintre Voluntari și Timișoara se joacă astăzi, 3 mai, de la ora 20:30. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 3, Prima Sport 4 și FRB Tv.

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!