Stiri Cupa României Masculin

Vlad Moldoveanu, sânge rece de la linia de fault în meciurile cu miză ridicată

Vlad Moldoveanu, sânge rece de la linia de fault în meciurile cu miză ridicată

În prima semifinală a Final Four-ului Cupei României găzduit de Craiova, Vlad Moldoveanu a dat din nou dovadă de sânge rece de la linia de pedeapsă. Extrema de forță a fost aproape perfect la acest capitol, în partida câștigată la limită de CSO Voluntari în fața lui U BT Cluj-Napoca, scor 81-80.

Vlad Moldoveanu a punctat de 11 ori de la linia de libere din 12 încercări, pentru un procentaj de 92%. Baschetbalistul lui CSO Voluntari și-a completat astfel o prestație de excepție, încheiată cu 22 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție și un turnover, pentru indice al eficienței de 30 de unități.

Moldoveanu a ajuns la linia de pedeapsă, profitând de fiecare dată de miss-match. Acest lucru a fost facilitat și de small line-up-ul folosit de Mihai Silvășan, mai ales în sfertul trei și debutul actului decisiv. Cinci jucători diferiți ai lui U BT l-au faultat pe Vlad în semifinala cupei, Bircevic, Kuti, Colceag, Grasu și Stewart fiind aceștia. Faultul sârbului a venit în finalul primei reprize, după care Vlad a avut avantajul taliei în fața lui Kuti și Stewart, dar a și a experienței contra tinerilor jucători clujeni.

Vlad Moldoveanu, un expert să ajungă la linia de fault, de unde să facă diferența în meciurile cu miză

Nu este pentru prima dată când Vlad Moldoveanu are o performanță mai mult decât notabilă de la linia de fault.  În alte trei partide cruciale, de-a lungul anilor, a reușit să-și ajute echipa cu acest procedeu, care nu presupune doar transformarea aruncărilor dar și obținerea faulturilor, lucru care ține și de citirea bună a jocului.

Pentru a păstra ordinea cronologică a partidelor, începem cu Finala Cupei României din 2017. Vlad evolua atunci la U BT Cluj-Napoca, care câștiga la limită trofeul în fața lui BC Mureș cu scorul de 79-78. Moldoveanu era perfect atunci la aruncările libere cu 10/10.

Următorul meci, unul care va rămâne mult timp o referință privind acest aspect, este chiar meciul 2 al finalei campionatului, din același sezon 2016/2017, dintre U BT Cluj-Napoca și Steaua București, când acealși Vlad reușea să marcheze 18 aruncări libere din tot atâtea încercări. Clujenii aveau să câștige titlul în minim de meciuri.

Ultima ispravă a lui Vlad Moldoveanu a venit în finala Cupei României din 2021, când reușea să marcheze 7/9 de la linia aruncărilor de un punct. Aici nu numărul libere este impresionant, ci faptul că toate acestea au venit în repriza secundă a jocului care avea să aducă primul trofeu din istoria lui CSO Voluntari.

Așadar, faptul că Vlad Moldoveanu are un volum mare de aruncări libere în meciurile cu miză nu ar trebui să mai mire pe cineva. Experiența și calitatea sa individuală în a ajunge în astfel de situații nu a fost demonstrată pentru prima dată la meciul de marți, 15 februarie. Iar faptul că are sânge rece de la linia de fault este un alt mare plus pentru fostul internațional român.

foto: CSO Voluntari (facebook)

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Apai
    Numa asta antreneaza 😅
    Prietenii stiu de ce

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Se cunoaste
    vreun exemplu ca mai sus in articol, din meciuri ale nationalei sau internationale intre cluburi ? Adica 90 % din faulturi sa fie in sfertul 4 ?
    Apropo de meciurile decisive pentru U , se poate face o recenzie a injuraturilor luate de clujeni ( chibiti si nu numai ) din cauza ( sau datorita) "prestatiei " de exceptie a lui vladut ?
    L-am urmartit cind juca in Polonia ( era al 6-7-lea rooster , cum se zice ) , pe la 25-28 ani, mi-a placut, cit era folosit se dovedea util , cu aruncari decente de la 3. Decind la "obligat" mamitica sa vina la U sa faca reclama si propaganda la C.E. FIBA 2017, parca am vazut altceva. Usor infatuat, meciuri bune spre bunicele in campionat, spre zero barat in Cupele Europene. La nationala, a fost "vedeta" si absolut nimeni nu s-a "oparit" cind a renuntat prea devreme la nationala sub pretextul accidentarilor. Parintii lui au reprezentat pentru nationala Romaniei MULT MAI MULT valoric, practic per total, mie personal mi se pare a fi un jucator MEDIOCRU. Atit...

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!