Stiri Cupa României Masculin

Vlad Moldoveanu, transfer surpriză la CSO Voluntari

Vlad Moldoveanu, transfer surpriză la CSO Voluntari

CSO Voluntari reușește o primă lovitură pe piața transferurilor, după ce a reușit să îi aducă pe banca tehnică pe Sasha Ocokoljic și în echipa de management pe Ionuț Georgescu. Astfel, Vlad Moldoveanu se va întoarce în LNBM și va purta maioul ilfovenilor.

Moldoveanu a semnat cu CSO Voluntari pe două sezoane.

În sezonul 2019/2020, Vlad Moldoveanu a jucat la Ifaistos Limnou, în prima ligă a Greciei, pentru care a evoluat în 18 partide și a avut medii statistice de 7.4 puncte, 3.2 recuperări și 1.0 pase decisive în 20 de minute jucate pe meci. Ifaistos Limnou ocupa poziția a 6-a în campionatul Greciei în momentul opririi competiției.

După patru ani de colegiu, Vlad Moldoveanu a mai jucat de-a lungul carierei în străinătate pentru Benetton Treviso, Le Havre, Kalev/Cramo. Turow Zgorzelec, Stelmet Zielona Gora și Bukucekmece. De asemenea, în România a evoluat în două rânduri pentru U-BT Cluj (2016/2017 și 2018/2019).

El are în palmares o ligă a Poloniei (2016), o ligă a Estoniei (2014), dar și Cupa României și LNBM alături de U-BT Cluj, în sezonul 2016/2017. Moldoveanu a mai jucat și patru meciuri în NCAA, la George Mason și la American University.

De asemenea, în perioada în care a jucat pentru Turow și Stelmet Zielona Gora a mai adunat și 18 partide în Euroligă. El a mai avut experiențe în Euro Cup, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

Vlad Moldoveanu a făcut parte din generația 1988 care în 2006 câștiga Campionatul European U18, Divizia B, de la Sibiu. În luna ianuarie a acestui an, Moldoveanu și-a anunțat retragerea de la echipa națională. El a fost cel mai bun marcator al Vulturilor în grupa desfășurată la Cluj-Napoca în cadrul FIBA EuroBasket 2017,  cu medii de 14,5 puncte, 7,3 recuperări și 2,3 pase decisive.

„Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu și Ionuț Georgescu vorbeam de câțiva ani buni să lucrăm în echipă și uite că, în sfârșit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naționale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam.
În al doilea rând mă bucur că mă întorc acasă, aproape de București. Acolo m-am născut, acolo am crescut. Sunt fericit că spre finalul carierei să pot juca cu familia mea în sală, meci de meci, cel puțin partidele de pe teren propriu.
În rest, de-abia aștept să dăm drumul la treabă! A fost o perioadă grea pentru toată lumea, o perioadă fără sport, și sper ca noul sezon să înceapă așa cum este planificat iar noi să ne îndeplinim obiectivele sau, de ce nu?!, să le depășim!”
, a declarat internaționalul român pentru pagina de Facebook a CSO Voluntari.

Aducerea lui Moldoveanu la Voluntari este prima mutare perfectată de Ionuț Georgescu în rolul său de manager al ilfovenilor.

*foto: sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Eh
    asta da mutare, plus o lovitura de imagine f bună. Probabil vom avea o nouă forță în LNBM, în condițiile în care staff-ul este bun spre foarte bun. Vom vedea ce achiziții își vor permite, dar începutul e promițător. Cert e ca există un proiect îndrăzneț acolo, care a atras deja figuri importante ale baschetului nostru.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ce-ai facut, Bobitza?
    Isi face voluntariul echipa. Avand in vedere ca-i si Georgescu recrutat se pare ca domnu Pandele are cash, nu gluma.
    Dupa cum il stim pe VM, ori a primit ceva oferta salariala barosana, ori investeste chiar el, gandindu-se deja la retragere si bussines-uri potentiale.
    Vedem ce-o sa iasa din proiectul asta. Speram ca ceva mai bun decat un foc de paie de 3 ani cum a fost proiectul Steaua.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    De cand s-a scris (cred ca si pe acest site) ca formatiei din Grecia la care activa Vlad Moldoveanu nu ii merge prea bine m-am gandit ca acesta va reveni in tara. Atat doar ca ma asteptam sa vina la Steaua, Craiova sau Pitesti.

    De vazut si forma in care va fi. Ca simplu spectator eu am constatat ca, dupa acea accidentare + alte motive medicale, jocul sau (la Cluj) a fost modest.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Moldoveanu
    Bine a ajuns și Moldoveanu!
    E posibil ca omul sa fie măcinat de accidentări, iar doar numele nu joaca singur. De urmărit aspectul asta.
    În rest, același discurs de papagal, pe care nu ar mai da 2 bani nici fiu-mio de 5 ani. Ma gândesc ca va mai amintiți când a revenit la Cluj, cât de înfocat ne spunea cum acasă înseamnă pt el numai Cluj, etc. Ce sa zic, la acest capitol se potrivește perfect cu șeful sau!
    Asa cum anticipam, Voluntariul își va face trupa de primele 4, sa vedem dacă urmează ceilalți "copii de suflet" ai lui Georgescu.
    Și uite asa, banii vor schimba ierarhiile vechi în campionat.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      ierarhii
      As adauga “si uita asa banii dintr-o simpla semnatura schimba ierarhiile”... Este trist cand multi bani de la primarii se duc pentru plata unor jucatori straini, iar infrastructura sportiva este de multe ori inexistenta.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @uplifter
    de multe ori avem opinii similare, dar aici cred ca esti nedrept...
    VM a fost "ajutat" sa plece de la Cluj cu un puternic sut in fund, asta in primul rand.
    Iar referitor la delcaratii de tipul: "asta e ultimul club la care voi activa in Romania"... in principiu, oamenii ar trebui sa se fereasca de la asa ceva, pentru ca viata e complexa :) (sic). Tin minte ca acum cativa ani, traind intr-o alta tara si lucrand intr-o alta companie, ziceam "eu de aici ies la pensie". Ghici unde sunt acum?

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • uplifter:

      @gyke
      Înțeleg ce zici. Oricum el nu a spus chestia referitoare la faptul ca la Cluj ar fi la ultimul club din România.
      Știu cum a plecat de aici, dar eu ma refeream la gargara pe care a făcut-o înainte, referitor la "casa lui" de la Cluj.
      E om public, la acest nivel nu te joci cu declarații, lumea te tine minte și te cataloghează ca urmare.
      Putea foarte ușor sa ocolească aceste exprimări și la fel de bine dădea pt fanii lui de atunci.
      Dar rămân la ideea ca cine se aseamănă se aduna. Iar acum și-a găsit în sfârșit compania și locul potrivit.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      eu chiar cred ca daca s-ar fi putut, i-ar fi placut sa-si incheie cariera la Cluj. asta e...
      iar referitor la aluziile la IG, te rog citeste (daca nu ai facut-o deja) partea a doua a interviului de luna trecuta de pe unitedhoops; este acolo o paralela foarte buna intre reputatie si caracter ...

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • uplifter:

      OT. Brrrrr
      Deși nu sunt fan Georgescu, m-ai făcut curios și am citit... E tare de tot declarația!
      Adică la vreo 2 luni după ce declara public ca nu va pleca de la Sibiu la alta echipa, el o face în stilu-i caracteristic, iar eu am prins pe aici niște idei ale unor fani sibieni ca îl regreta??!
      Pai mai bine cu o echipa de juniori, ciuca bătăilor decât cu o astfel de persoana cu reputație buna, dar fara caracter.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      te-ai grabit si ai citit in diagonala... dar no...
      "Am stat, am analizat și concluzia mea este că îmi doresc foarte mult să continui la BC CSU Sibiu, dar, în același timp, nu mă văd făcând aceleași lucruri în baschetul românesc.
      (...)
      Desigur, m-aș bucura să o fac în continuare la BC CSU Sibiu. Am avut o discuție în acest sens cu managementul, și am toată încrederea că Horațiu și Laurențiu mi-au înțeles poziția și punctul de vedere. Vom vedea ce va fi destul de curând."

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ...”puternic șut în fund”...
      Vlad Moldoveanu: ”După ce am bătut palma, am plecat în Statele Unite. După o saptămână am primit un telefon și mi s-a spus că înțelegerea a picat și că ei iși doresc să renunț la o altă sumă ( mai mare decât cea la care ne-am înțeles). Eu am refuzat iar ei au apelat la clauza de buyout. Adică au platit o sumă pentru a ieși din contractul semnat pe 3 ani, la fel cum și eu am plătit o sumă de bani la plecarea în Turcia. După ce am rămas liber de contract cei de la Cluj mi-au făcut o ofertă pe care am refuzat-o."

      Textul complet aici: https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/vlad-moldoveanu-sustine-ca-ar-fi-vrut-sa-continue-la-u-bt-familia-mea-s-a-simtit-ca-acasa-la-cluj

      Eu n-aș cataloga ce a făcut U-BT un ”puternic șut în fund”. Totuși, clubul l-a ținut un an în echipă pe Moldoveanu (anul în care a fost accidentat) și i-a dat toate șansele posibile. Nu știu câți s-au gândit ce dezavantaj major a avut Clujul în respectivul sezon, privați fiind atât de un jucător cheie cât și de bugetul cheltuit cu el.

      cu 3 ani în urmă (08.07.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii