Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari o învinge pe CSM Oradea după un final tensionat

CSO Voluntari o învinge pe CSM Oradea după un final tensionat

Miercuri, 6 ianuarie, Sala de Sport „Gabriela Szabo” a găzduit derby-ul dintre CSO Voluntari și CSM Oradea, două formații cu ambiții foarte mari. După o primă repriză echilibrată, gazdele au controlat sfertul al treilea și s-au distanțat la peste 20 de puncte, însă oaspeții au revenit în actul decisiv, oferind un final de meci interesant. Totuși, CSO Voluntari și-a menținut avantajul și s-a impus la cinci puncte: 79-74.

Sasha Ocokoljic a început partida cu Anthony Hickey, Vlad Moldoveanu, Tudor Gîrbea, Devoe Joseph și Dejan Borovnjak, în timp ce Cristian Achim i-a trimis în teren pe Aaron Broussard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Enzo Vescan și Dragan Zekovic.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Moldoveanu după o aruncare de la mare distanță. Borovnjak și Gîrbea au mărit avantajul ilfovenilor la 8-0, în timp ce oaspeții au înscris prima oară de-abia la patru minute de la începerea jocului. Actul inaugural a fost sărac în reușite și controlat de către CSO Voluntari însă, pe final, Nikola Markovic a legat câteva acțiuni personale prin care și-a apropiat echipa la cinci puncte: 17-12.

Sfertul secund a avut un ritm mult mai intens, iar cele două tabere au oferit un spectacol ofensiv. Jucătorii au impresionat prin aruncări din afara semicercului, pătrunderi și dunk-uri. Cu cinci minute rămase până la pauză, Garlon Green a restabilit egalitatea (24-24), însă Malcolm Lee a răspuns imediat cu cinci puncte consecutive. Gazdele s-au menținut la această diferență și Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 37-33 pentru CSO Voluntari.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ocokoljic și-au impus ritmul și au dominat întâlnirea. Barro a evoluat eficient în spațiul de trei secunde, în timp ce Joseph și Hickey s-au întrecut în coșuri de trei puncte. Drept consecință, CSO Voluntari și-a mărit foarte tare avantajul, ajungând la un moment dat să conducă la 22 de puncte (60-38). În ultimele minute ale sfertului, alb-roșii au avut o izbucnire de orgoliu și au recuperat 9 puncte, scorul înaintea actului decisiv fiind 60-47.

Nikola Markovic a jucat foarte bine în debutul actului final și a condus revenirea Oradiei. Drept dovadă, în trei minute diferența de pe tabelă a fost redusă la șapte puncte (62-55). Baschetbalistul sârb al oaspeților a continuat să marcheze cu o precizie impresionantă de la mare distanță și CSM Oradea s-a apropiat la trei puncte. Ocokoljic a solicitat un time-out și elevii săi au răspuns cu succes indicațiilor sale, depărtându-se din nou la șase puncte (69-63), după o pătrundere a lui Hickey. Pe final, orădenii au avut câteva șanse importante de a restabili egalitatea, însă s-au grăbit și au comis mai multe greșeli. Prin urmare, CSO Voluntari s-a menținut la conducere și s-a impus cu 79-74.

Principalii realizatori ai gazdelor au fost Anthony Hickey (24 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții), Malcolm Lee (14 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă) și Devoe Joseph (13 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție). De partea cealaltă, s-au remarcat Nikola Markovic (25 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Aaron Broussard (12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții), Stephen Holt (12 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție) și Arturas Valeika (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac).

Datorită acestui rezultat, CSO Voluntari are cinci victorii și două înfrângeri, în timp ce CSM Oradea ajunge la un bilanț de patru meciuri câștigate și două pierdute.

Pentru ilfoveni urmează mâine, 7 ianuarie, confruntarea cu SCM Timișoara (20:45) însă, înainte de acel joc, bihorenii se duelează cu ABC Athletic Constanța (17:15).

*foto: CSO Voluntari – Baschet/Facebook

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Respect Ousman!
    Tare mult mi-a placut ca jucator Uzzy Barro si de o simplitate si onestitate iesita din comun. Are o varsta omul dar isi face treaba unde merge. Daca nu era Markovic, Oradea era umilita. Pe pagina csm ului acelasi personaj se plange de arbitri. Ca din pacate azi Oradea nu a jucat nimic nu a vazut:).

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    care mie, ca simplu urmaritor de baschet, nu mi-a placut deloc.

    Echipa din Oradea, pe care o urmaream destul de mult in ultimii ani (cel putin 6), desi sunt suporterul altei echipe, nu mai are mai nimic din jocul pe care il stiam si apreciam, in care circula mingea repede si bine. Parca jocul colectiv a disparut proportional cu cresterea numarului de jucatori americani din echipa. Nu pot fi acuzati de lipsa de efort dar totul pare individual si fara prea mare claritate lucru cu atat mai ciudat cu cat Oradea ar fi trebuit sa fie cea mai omogena echipa a campionatului in acest moment.

    Pe de alta parte jocul celor de la Voluntari mi-a adus aminte de ce (respectand evident proportiile) nu ma uit la NBA si ma lasa rece numarul mare de puncte date de unul sau de altul (ca in multe cazuri, daca te uiti si la procentaje parca nu suna chiar asa de impresionant).
    Or fi existand jucatori talentati/buni si "in mana" dar sa vad acelasi jucator (cred ca numarul 2 de la Voluntari) aproape echivalentul unei reprize cum joaca practic singur nu este ceea ce vreau sa vad intr-un joc de echipa.

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    As putea zice ca, valoarea lotului nostru e sub cea a Voluntariului la ora asta, clar. De asemenea și sub cea a Clujului și Sibiului. Noi am construit un lot în plin bum economic, cu jucători supraevaluati la acea vreme, mergând pe continuitate, iar echipele care și-au format loturile în sezonul actual, au avut un mare atu, în sensul ca preturile jucătorilor au scăzut mult, putând achiziționa jucători foarte valoroși. Îmi pun serioase semne de întrebare ce se întâmplă cu Watson? Să-l compar cu Hickey? :)) De asemenea, la jucători români stam cel mai prost dintre primele 5. Aștept o analiza pertinentă a d-lui Achim sa vedem ce se întâmplă... Chestia cu arbitrii nu ține. Azi chiar nu meritam nimic. Ba da, o umilință.

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      hmm
      Doar in ultimul sfert am vazut aparare ceva mai agresiva. Ca si in turneul de la Sibiu, Oradea mi s-a parut cam fara vlaga in restul meciului. O fi oare o problema de pregatire fizica? Sau varsta unor titulari (Valeika, Zekovic, Watson) incepe sa-si spuna cuvantul?

      cu 3 ani în urmă (07.01.2021)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Opinie
    Sigur ca orice suporter isi doreste mereu prestatii la superlativ si victorii ale favoritilor,asa ca oarecum inteleg tristetea oradenilor,desi pe de alta parte nu cred ca e cazul sa pice in butoiul cu scepticism.De ce"?Pentru ca niciodata nu au pornit ca din pusca,sunt o echipa care isi gaseste cadenta din mers si care poseda stiinta jocului,astea sunt observatiile la scara macro.Daca trecem la micro,observ ca au pierdut o viteza cel putin in ritmul de joc,ca au vreo 2 straini care au spus cam tot ce au avut de spus pana acum in campionatul nostru,ca pe Watsonescu nu il naturalizam niciodata in viata asta.
    Altminteri,nota bene,nu au castigat arbitrii meciul de azi,dar echipa baiatului mamiticai este si va fi o indragita a fluierasilor sezonul asta!

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Pentru criticii calitatii meciului
    He,he,he,ce au mai sarit politically corectnesii la gatul lui Silvasan cand a spus omul doar adevarul!La primele 3 meciuri de azi si la meciul Craiovei cu Ciucul am inchis televizorul,respectiv calculatorul!Chiar asa,am spus-o si in alt comentariu,ma puteti careva recomanda pe la Focsani,Constanta sau Ciuc?Alerg suta in max 20 de secunde,am cel putin 50cm detenta si peste 50% la libere!Cu varsta nu ma incadrez,dar ce,africanii aia care vroiau sa vina la echipe din Europa nu-si masluiau datele de nastere?

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Continuitatea
    Cred ca a ajuns intr-un punct in care mai mult incurca decat ajuta... Multi dintre jucatori si-au pierdut din valoare: zekovic, watson, valeika, pe baciu si bobe nu-i mai vad si nici nu ma supar tare. In schimb, ceilalti straini pot oricand avea prestatii decisive. Daca mai luam in considerare capitolele romani, tineri si pivoti, unde avem demult probleme - dar parca acum vor fi mai evidente - va fi un sezon dificil. Pe parcurs sunt convins ca jocul colectiv va prinde contur si ne vom juca bine sansa noastra la titlu. Cred si ca suntem si destul de prost adaptati in momentul de fata la sistemul de joc, altfel nu-mi explic de ce ne ia mereu 3 sferturi sa ne intram in ritm. Partea buna e ca mai rau decat acum n-avem cum sa jucam :)

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mie mi-a placut
    cel putin comparativ cu celelalte meciuri, care au fost fara istoric.
    Si mie imi place baschetul combinativ dar nu pot sa spun ca mi-au displacut 3urile voluntarilor (sic!) si ale lui Markovic.
    Oradea e inca in vacanta si totusi au reusit sa revina de la -20, cu sanse sa bata daca se aparau mai la sange la 1-2 faze. Voluntariul trebuie sa se si apere, doar cu atac nu castigi campionatul.

    Eu zic ca vom avea un final 4 format din Oradea, SB, Cluj si Voluntari.

    Si am mai vazut aici pareri legate de superioritatea neta a lotului Clujului fata de celelalte pretendente la titlu. Poate o fi asa la prima vedere dar stim cu totii ca un sistem de joc bine pus la punct, cum obseva si pipzn mai sus, ne poate pune mari, mari probleme.

    Eu zic ca este un sezon atipic, dar va fi cel putin la fel de interesant ca precedentul, care s-a incheiat prematur.

    O zi faina!

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Oradea
    Reiau si eu cateva considerente de observator extern al fenomenului :).
    Oradea mai mereu a inceput campionatul la turatii mai joase, iar apoi sa creasca spre maxim in playoff.
    Acum insa, desi au adus doi jucatori noi de sistem buni, lucrurile par a nu functiona. Sistemul pare usor gripat, uzura pare sa se fi instalat. Cred ca pregatirea fizica nu reprezinta o problema, in schimb varsta si diminuarea motivatiei este posibil sa fie doua din cauze. Chiar si meciurile mai usoare au fost castigate chinuit, iar in cele cu miza au fost departe in permanenta, doar relaxarea adversarilor a permis revenirea.
    O alta cauza cred si eu ca o reprezinta jucatorii autohtoni: utilizarea lui Watson ca naturalizat a parut excelenta pe termen scurt, cred ca pe termen lung a facut ca in spatele lui sa nu mai apara nimic. Bobe de 2 ani este de nerecunoscut (macinat si de accidentari, ce-i drept), iar restul nu au timp sa-si dovedeasca calitattile. Cifrele spun totul, iata mai jos contributiile medii insumate ale jucatorilor romani, pentru 3 echipe:
    Cluj: puncte 31.4; pase 6.2; recuperari 16
    Sibiu: puncte 34.6; pase 7.2; recuperari 8.3
    Oradea (inclusiv Watson): puncte 25.3; pase 7.2; recuperari 11.4
    E clar asadar ca folosirea lui Watson ca autohton nu mai aduce nici un plus statistic.
    Revenind la imaginea de ansamblu, cred ca jocul se va imbunatatii usor, dar nu cred ca va fi suficient pentru a castiga campionatul sezonul acesta.

    cu 3 ani în urmă (07.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!