Stiri Juniori U13 Feminin

Niksa Bavcevic: ”Jucătorii de la lotul național au venit într-o formă slabă!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
26.09.2012

Niksa Bavcevic se declară mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție însă nu și de omogenitatea lotului.

Antrenorul principal al lui U Mobitelco Cluj Napoca a afirmat, într-o coferință de presă ținută miercuri, că valoarea lotului este ridicata, dar nu toti sunt la acelasi nivel de pregatire. Ca exemple au fost dați Mihai Silvășan, care a participat alături de echipa națională la campania de calificare la EuroBasket 2013, și Ivan Todorovic, care s-a alăturat lotului la începutul acestei săptămâni.

Am avut o perioada cu multe probleme la inceputul pregatirii. Jucatorii de la lotul national au venit intr-o forma foarte slaba, au avut multe jocuri, au calatorit mult. Mihai Silvasan s-a antrenat doar de 3-4 ori cu noi. Sper ca va fi pregatit pentru primul meci din Cupa Romaniei. De asemenea, avem accidentarile de durata ale lui Morris, Steve Ross si Paul Chetreanu. Ieri am facut o noua modificare in lot, a venit Ivan Todorovic in locul lui John Ofoegbu, care a plecat in Turcia. Sunt multumit de ce lot avem, insa nu si de  jocul de echipa. Nu putem vorbi inca de omogenitate, trebuie sa mai lucram la integrarea jucatorilor.

Antrenorul este conștient de dificultatea primului examen, turneul din optimile de finală ale Cupei României, dar spune că trofeul în această competiție nu este un obiectiv al clubului. Cu toate acestea dorește să se califice în sferturi.

Sunt convins ca nu va fi usor in Cupa Romaniei. Avem individualitati in lot care trebuie transformate in joc colectiv, iar ca sa avem succes trebuie sa avem un bun joc de echipa. "U" Mobitelco este un club de top in baschetul romanesc si, in ciuda problemelor pe care le-am avut pana acum, nu avem scuze daca pierdem. Nu avem ca obiectiv Cupa Romaniei, dar vom face tot posibilul sa ne calificam in turul urmator al acestei competitii. Pentru noi, este foarte important sa ajungem cat mai departe, atat in Cupa Romaniei, cat si in campionat.

În Cupa României, U Mobitelco a fost repartizată în Seria I, alături de CSM București, CSȘ Giurgiu și Dinamo București. Partidele seriei vor avea loc la Dobroești, în perioadă 28 - 30 septembrie.

Bavcevic, care pe vremea când antrena Steaua București a promovat jucători precum Bogdan Țibârnă și Ciprian Țelinoiu, spune că și la ”U” va face același lucru, însă cere timp și răbdare deoarece trecerea de la o categorie la alta nu este ușoară. Alături de echipa campioană în 2011 se antrenează juniorii Kuti Nandor, Cristian Anghel, Marius Ciotlăuș, Mario Lazăr și Dragoș Gheorghe, componeți ai loturilor de juniori ai clubului.

Dupa cum se stie, am integrat in acest sezon 5-6 jucatori tineri, de 15 pana la 18 ani. Pentru ei a fost foarte greu sa treaca de la jocul si pregatirea de la juniori la seniori. Trebuie sa avem rabdare cu ei. Acesta este politica clubului si vom continua.

Bavcevic, revenit în România după un sezon, consideră că valoarea campionatului intern a crescut și că regula ”celor 6 străini” este una benefică pentru ca formațiile din Liga Națională să acceadă la un nivel superior.

Am vazut in perioada de pregatire multe echipe din campionatul romanesc si pot sa spun ca, fata de acum doi ani cand am fost la Steaua, vom avea un campionat foarte puternic, cred ca va fi cel mai puternic campionat din istoria baschetului romanesc. Acum doi ani, Miercurea Ciuc era o echipa usor de batut, iar acum am avut mult de transpirat pentru a castiga cele doua amicale. De asemenea, au invins in pregatiri pe BC Mures. Sunt multe echipe puternice in campionat. Am vazut ce jucatori au venit in Romania si pot spune ca liga din Romania este in primele 12-13 campioanate din Europa. Cred ca regula cu 6 jucatori straini poate ajuta Federatia Romana de Baschet si cluburile sa ajunga la un alt nivel

2 comentarii la aceasta stire:
  • Dumbo :

    Bavcevic
    Rabdare si munca!+ atitudine la cei tineri!

    cu 11 ani în urmă (27.09.2012) Raspunde
  • petrache :

    Mai bine ia un Prozac, ceva
    Regula celor 6 străini nu poate ajuta la nimic. Eventual să mai vină un muritor de foame de prin Serbia să-l ţinem cu salariu din bani publici. Recomandările să le faci la tine acasă, istericule.... Cred că anu' ăsta nu scapi nebătut de vreun jucător mai cu coloană aşeaa...

    cu 11 ani în urmă (28.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!