Stiri Juniori U14 Masculin

Alpha Sport Team Sibiu, parcurs perfect în cel de-al doilea turneu din EYBL U15

Alpha Sport Team Sibiu, parcurs perfect în cel de-al doilea turneu din EYBL U15

Cel de-al doilea turneu din acest sezon al European Youth Basketball League - Central Europe Region la categoria U15 s-a jucat la Pécs, în Ungaria. Meciurile din Grupa B s-au desfășurat în perioada 15-18 ianuarie.

Alpha Sport Team Sibiu a făcut parte din această grupă alături de U-BT Cluj-Napoca, sibienii debutând în competiția din Ungaria pe 16 ianuarie.

Tinerii sibieni au deschis participarea din Ungaria cu un succes categoric obținut împotriva lui USK Praga, cehii conducând o singură dată pe parcursul partidei. Alpha Sibiu a avut cel +32 pe tabelă, mai bine de jumătate din puncte fiind reușite din paint. De asemenea, au existat 29 de puncte venite pe contraatac, spre deosebire de 7 din partea adversarilor. Paul Itu s-a evidențiat cu 20 de puncte, iar Gabriel Radu a fost aproape de double-double (17 puncte, 9 recuperări).

La o posesie diferența s-a terminat al doilea meci de la Pécs, tot în favoarea Sibiului. Duelul cu Vodno Skopje Partizan a început într-o manieră echilibrată, nord-macedonenii fiind în față după sfertul inaugural și au condus pe tot parcursul sfertului al doilea, la un moment dat cu +13. Românii s-au redresat puțin și au venit la 69-60 pentru începutul ultimului parțial, în care au preluat conducerea după un run de 14-4 (74-73), fiind întorși pentru 80-79 în dreptul lui Vodno. Sibiul a gestionat mai bine finalul și coșul semnat de Carpovic în ultimul minut de joc a asigurat victoria celor de la Alpha Sport. Trei jucători de la formația de pe malul Cibinului au terminat cu double-double acest meci.

Alpha Sport Team a controlat disputa cu BCM Orli Prostejov, cu excepția primului minut de joc conducând în totalitate. Sibiul a reușit și de această dată să pună peste 50 de puncte din paint, iar după posesii pierdute s-au marcat 43 de puncte. Românii au avut peste 60% la aruncările din interiorul arcului de cerc, ecartul final fiind de +38. Gabriel Radu a condus lista marcatorilor pentru învingători, cu 16 puncte, alți cinci sportivi antrenați de Darko Pandurovic fiind în double figures.

Ultima partidă din Ungaria a fost un duel românesc cu U-BT Cluj, sibienii revenind în sfertul al treilea, după ce adversarii conduceau cu 34-20 la pauză. Alpha a avut 27-7 în al treilea parțial și ecartul a urcat până la +18 la un moment dat în sfertul al patrulea. Finalul a consemnat a patra victorie în tot atâtea partide pentru Sibiu în acest turneu, cu Raul Hurdubelea aproape de double-double (21 de puncte, 9 recuperări).

Gabriel Radu (17.0 puncte), Raul Hurdubelea (15.0) și Paul Itu (14.5) au fost principalii marcatori pentru Alpha în duelurile din acest turneu.

Rezultatele celor de la Alpha Sport Team Sibiu în Ungaria:

Duminică, 16.01 – USK Praga – Alpha Sibiu 51-81

Luni, 17.01 – Vodno Skopje Partizan – Alpha Sibiu 83-86

Luni, 17.01 – Alpha Sibiu – BCM Orli Prostejov 91-53

Marți, 18.01 – Alpha Sibiu – U-BT Cluj-Napoca 63-54

După cele două turnee EYBL U15, Sibiul a acumulat 6 victorii și 2 înfrângeri, fiind în urma reprezentantelor baschetului maghiar, Rátgéber Kosárlabda Akadémia și Debreceni Kosárlabda Akadémia.

*foto: Facebook Alpha Basketball Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!