Stiri Juniori U14 Masculin

Calificare în Superfinala EYBL U14 pentru CSM Petrolul Ploiești

Calificare în Superfinala EYBL U14 pentru CSM Petrolul Ploiești

CSM Petrolul Ploiești și Dan Dacian București au fost colege de grupă în EYBL U14, acolo de unde prahovenii au reușit să avanseze în Superfinală cu un bilanț perfect, iar bucureștenii au suferit două înfrângeri la turneul de la Budapesta din perioada 24-26 februarie.

CSM Petrolul și-a continuat parcursul fără greșeală în stagiunea 2022/2023, ploieștenii ajungând la 29-0 bilanț indiferent de competițiile în care participă. Rezultatele de la Budapesta i-au calificat pe tinerii prahoveni în Superfinala EYBL U14, acolo unde a ajuns și U-BT Cluj-Napoca.

Următoarele scoruri s-au înregistrat în meciurile celor de la CSM Petrolul Ploiești:

89-71 vs. Pescara Basket | Vlad Borcan (26 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive)

70-31 vs. Dan Dacian București | David Iordăchescu (26 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, un capac)

87-58 vs. MAFC Budapesta | Vlad Borcan (22 de puncte, 7 recuperări)

95-47 vs. MZT Skopje | Andrei Marcu (20 de puncte, 8 recuperări)

Prahovenii au încheiat grupa B cu un bilanț total 8 victorii în tot atâtea apariții.

Antenorii Ionuț Ivan și Marian Angelian i-au trimis pe parchet în acest turneu din Ungaria pe Vlad Borcan, David Iordăchescu, Roberto Săndulescu, Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalea, Alexandru Petre, Andrei Marcu, Ştefan Dobre, David Ilie, Darius Coman, Rareş Tudorie, Andrei Nicolae şi Filip Barbu.

Vlad Borcan a fost desemnat MVP-ul turneului, David Iordăchescu a fost inclus în „best five”, iar Tudor Mihalea a fost considerat MVP-ul echipei.

Cealaltă reprezentantă a României în grupa B, Dan Dacian București, a avut un bilanț de două victorii și două înfrângeri în Ungaria. Rezultatele au fost următoarele:

77-65 vs. Honvéd Budapesta | Horia Păsat (17 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive)

31-70 vs. CSM Petrolul Ploiești | Remi Stănescu (6 puncte, 4 recuperări)

41-66 vs. Bayern Munchen | Horia Păsat (9 puncte, 3 recuperări)

68-54 vs. MAFC Budapesta | Horia Păsat (15 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, 3 assist-uri)

Gruparea din Capitală s-a bazat în cadrul acestor partide pe Luca Jurubiță, David Munteanu, Petru Spârlac, Andrei Săndulache, Remi Stănescu, Horia Daniș, Horia Păsat, Alexandru Popovici, Andrei Voiculescu, Rareș Unguru, Matei Moarcăș și Ștefan Bosoancă.

Bilanțul general în grupa B pentru Dan Dacian București a fost de 6-2.

*foto: EYBL

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    @gyke...
    ... te rog fii amabil şi spune-mi, că am rămas cu impresia că eşti destul de în temă cu baschetul juvenil - toate recentele calificari in superfinala EYBL, au vreo valoare reala sau nu prea?

    cu 1 an în urmă (26.02.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      Eu spun că au cu siguranță valoare... Acum cât de mare e mai greu de stabilit. EYBL e o competiție juvenilă care nu se află sub egida FIBA, participă cam cine vrea și poate susține partea financiară. Echipele românești fac parte din divizia sud, jucând cu echipe din Ungaria, Serbia, Italia, Croația, Germania, Anglia, Slovacia etc. În principiu joci cu adversari bunicei, nu am prea văzut diferențe mari de scor, dar cred că pentru copii este o experiență foarte bună, pentru că au ocazia să vadă și înțeleagă multe prin participarea la o astfel de competiție (sistem de pregătire, mentalitate, arbitraj,...). Cred că și la nivel de organizație este important pentru cluburile noastre să participe, cu siguranță se pot deschide ochii în multe direcții.

      cu 1 an în urmă (26.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Mulțumesc pentru răspuns. Câtă vreme echipele care participă sunt unele care contează sunt de acord că e foarte ok. Aproape toate țările dintre cele înșirate de tine cresc frumos tineri pentru baschet.

      cu 1 an în urmă (27.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!