Stiri Juniori U14 Masculin

EYBL U14: Leii București, trei victorii în turneul de la Sopron

EYBL U14: Leii București, trei victorii în turneul de la Sopron

Baschet Club Leii București a debutat în sezonul 2021-22 la categoria U14 în European Youth Basketball League - Central Europe Region, primul turneu din acest an disputându-se în Ungaria în perioada 13-16 ianuarie.

Meciurile din cadrul Grupei B s-au jucat la Sopron, de unde tinerii baschetbaliști s-au întors cu trei dueluri câștigate.

Debutul s-a consemnat vineri, 14 ianuarie, când bucureștenii au întâlnit Vienna United, austriecii preluând conducerea după ce reprezentanta României a debutat cu 4-0. Până la pauză meciul a fost echilibrat, fiind egalitate între cele două tabere (46-46), austriecii desprinzându-se puțin în sfertul al treilea, după care în decisiv au mers la 81-69, meciul câștigându-l cu o diferență de puncte 11 puncte. Eduard Oprișan a avut un monster game, cu 24 de puncte și 21 de recuperări pentru Leii.

Al doilea meci a adus un duel românesc între Leii și Dan Dacian București, victorioși fiind primii, după ce la pauză era 38-36. Diferența s-a făcut în repriza secundă, unde Dan Dacian București a marcat doar 23 de puncte, într-un final diferența fiind liniștitoare pentru Leii. Leonard Tompea a condus lista marcatorilor, cu 21 de puncte.

Zsiros Academy a fost al treilea adversar pentru bucureșteni, meciul fiind dominat de români, care au marcat în total 96 de puncte din paint în fața grupării din Ungaria. De asemenea, în trei din cele patru sferturi s-au marcat cel puțin 26 de puncte din partea românilor. Leonard Tompea a fost cel mai bun marcator (38 de puncte), doar Ștefan Bercaru terminând încă în double figures pentru învingători.

În fine, ultimul meci a fost cu MKS Piotrowka Radom, polonezii văzându-se învinși după ce au încasat și ei peste 100 de puncte de la Leii. Românii au controlat jocul, avansul maxim fiind de 58 de puncte, cu două din patru sferturi câștigate cu minim 30 de puncte marcate. Leonard Tompea a fost cel mai bun marcator și în acest duel (27 de puncte), iar Ștefan Bercaru și Eduard Oprișan au încheiat cu double-double.

După meciurile din Ungaria, Leonard Tompea a avut 26.3 puncte în medie, Eduard Oprișan a contribuit cu 16.0 recuperări și Ștefan Bercaru a fost principalul pasator, cu 3.8 assist-uri.

Rezultatele formației Leii București la Sopron:

Vineri (14.01) – Vienna United – Leii București 89-78

Vineri (14.01) – Leii București – Dan Dacian București 74-59

Sâmbătă (15.01) – Zsiros Academy – Leii București 57-104

Duminică (16.01) – Leii București – MKS Piotrowka Radom 112-54

Trupa din capitală are 3-1 bilanț, al doilea turneu urmând să se desfășoare la Radom, în Polonia, în perioada 17-20 februarie.

*foto: Facebook Baschet Club Leii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!