Stiri Juniori U14 Masculin

EYBL U14: Parcurs perfect pentru Dan Dacian București în Polonia

EYBL U14: Parcurs perfect pentru Dan Dacian București în Polonia

ACS Dan Dacian București a participat în perioada 18-20 februarie la Radom, în Polonia, la cel de-al doilea turneu din acest sezon al European Youth Basketball League - Central Europe Region. Formația din capitală a terminat fără pas greșit turneul amintit al Grupei B.

„Lupii dacici” au avut adversari din Ungaria, Austria, Cehia și Polonia pentru jocurile de la Radom.

Debutul a avut loc vineri, 18 februarie, împotriva lui Sopron Academy, cei de la Dan Dacian București conducând în permanență duelul. De altfel, românii n-au încasat niciodată mai mult de 12 puncte într-un sfert și s-au impus în cele din urmă la o diferență clară. Ion Mărgescu a terminat cu 24 de puncte partida.

Câteva ore mai târziu s-a disputat întâlnirea împotriva lui Vienna United, scorul final fiind mult mai strâns în acest caz. Austriecii și-au adjudecat sfertul inaugural (25-18), dar Dan Dacian București a întors în următoarele 10 minute și conducea cu 36-33 la pauză. Diferența a crescut la patru posesii în debutul ultimul sfert, 54-43, dar adversarii au putut să taie din handicap și la final a fost +4 pentru români. Eric Gavrilescu a bifat un double-double format din 16 puncte și 10 recuperări.

Un succes categoric au reușit românii în duelul cu GBA Pelhrimov, controlat în totalitate. Jucătorii veniți de pe bancă au pus 62 de puncte pentru ACS Dan Dacian și bucureștenii au încheiat cu 65 de recuperări. Principalul marcator a fost Vlad Atanasiu, cu 22 de puncte.

Ultimul meci a adus și cea de-a patra victorie, împotriva lui MKS Piotrowka Radom, de remarcat aici fiind cele 42 de puncte înscrise pe parcursul ultimului sfert. Ion Mărgescu a avut 22 de puncte, 6 recuperări și 6 intercepții în acest joc, Dan Dacian București terminând turneul de la Radom fără înfrângere.

Rezultatele complete ale formației Dan Dacian București în Polonia:

Vineri, 18.02 – Sopron Academy - ACS Dan Dacian 45-80

Vineri, 18.02 – ACS Dan Dacian - Vienna United 61-57

Sâmbătă, 19.02 – GBA Pelhrimov - ACS Dan Dacian 37-113

Duminică, 20.02 – ACS Dan Dacian MKS Piotrowka Radom 95-42

La finalul fazei grupelor, bucureștenii au avut 5-3 bilanț.

*foto: Facebook Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!