Stiri Juniori U14 Masculin

Leii București, pe locul trei în turneul EYBL U14 de la Radom

Leii București, pe locul trei în turneul EYBL U14 de la Radom

BC Leii București a participat în perioada 18-20 februarie la Radom, în Polonia, la cel de-al doilea turneu din acest sezon al European Youth Basketball League - Central Europe Region. Românii au bifat trei victorii în acest turneu al Grupei B.

Bucureștenii au avut adversari din Macedonia de Nord, Cehia și Ungaria pentru jocurile de la Radom.

Debutul s-a consemnat în fața lui Vardar Skopje, formație pe care BC Leii a întrecut-o fără emoții, câștigând fiecare sfert al întâlnirii. Diferența era de +17 la finalul parțialului inaugural, iar în ultimul românii au încasat doar cinci puncte. Michael Clark a fost aproape de triple-double, terminând meciul cu 28 de puncte, 9 intercepții și 8 recuperări.

Al doilea meci s-a jucat tot vineri, 18 februarie, nici de această dată BC Leii neavând emoții. Diferența maximă în fața lui GBA Pelhrimov a fost de 50 de puncte, bucureștenii terminând de fiecare dată în primele trei sferturi cu mai puțin de 10 puncte încasate. În total, românii au avut 32 de intercepții în acest duel, liderul marcatorilor fiind Alexandru Ciolompea (12 puncte, 13 recuperări).

Împotriva lui TJ Sokol Prazsky a venit unicul eșec de la acest turneu, în acest meci Leii conducând cu +22 pe parcursul sfertului al doilea. Cehii s-au apropiat până la 44-36 la pauza mare și apoi au întors situația de pe tabelă, 52-51, desprinderea venind în ultimul parțial. Cu puțin peste 30% au aruncat din acțiune românii, Michael Clark contribuind cu 20 de puncte și 6 recuperări în acest eșec.

În fine, duelul cu Sopron Academy a fost tranșat clar de Leii, bucureștenii nefiind conduși pe durata partidei și diferența maximă a fost de 46 de puncte. Reprezentanta României a ieșit în evidență cu 63 de recuperări față de 27 ale maghiarilor. Luca Stăncilă a avut 22 de puncte și 11 recuperări.

Rezultatele complete ale bucureștenilor în Polonia:

Vineri, 18.02 – BC Vardar Skopje - BC Leii 50-82

Vineri, 18.02 – BC Leii - GBA Pelhrimov 71-26

Sâmbătă, 19.02 – TJ Sokol Prazsky - BC Leii 77-65

Duminică, 20.02 – BC Leii - Sopron Academy 95-51

Bucureștenii au fost la un pas de calificarea în playoff-ul competiției, terminând faza grupelor cu 6-2 bilanț.

*foto: Facebook Baschet Club Leii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!