Stiri Juniori U14 Masculin

Partizan Belgrad l-a transferat pe Luca Illes, un junior român

Partizan Belgrad l-a transferat pe Luca Illes, un junior român

La mijlocul acestei săptămâni, ACS Transilvania Brașov a anunțat o veste foarte importantă pentru baschetul românesc. Partizan Belgrad, celebrul club din Serbia, l-a transferat la grupele sale de juniori pe Luca Illes.

În vârstă de 14 ani, Luca Illes a început baschetul în Timișoara, la CSS Bega, însă în ultimii doi ani a evoluat pentru ACS Transilvania Brașov. Sub conducerea lui Zeljko Bubanja, jucătorul român a obținut două medalii: una de argint (2021) și una de bronz (2020). În plus, Luca a fost numit MVP al Campionatului Național U14.

Luca este un jucător cu mare potențial pentru România. În ciuda vârstei, el arată o maturitate extraordinară în joc, are un fizic foarte bun și o tehnică excelentă. Pentru mine nu contează foarte mult vârsta. O să aleg jucătorii în funcție de talent și de ce pot arăta în teren. Referitor la Luca, el va fi invitat în lotul lărgit pentru reunire", a declarat Marcel Țenter, antrenorul naționalei U16.

Luca Illes a fost invitat în Serbia de către Zoran Savic, directorul sportiv al lui Partizan. Luca este primul român transferat de Partizan. Este un băiat cu potențial mare, care a fost remarcat de Zoran Savic, un nume uriaș în baschetul mondial. Îi mulțumim lui Zoran, Luca este pe mâini bune acolo și avem încredere că vom auzi numai lucruri bune despre el”, a spus Zeljko Bubanja, antrenorul lui ACS Transilvania Brașov.

Tânărul timișorean susține că adaptarea la noua țară a fost ușoară:

N-a fost prea greu, am colegi foarte buni, iar atât ei cât și toți cei care au grijă de noi aici fac să nu ne lipsească nimic. A fost o perioadă foarte frumoasă la Transilvania, toată lumea m-a primit bine și m-am simțit ca acasă. Am făcut acum un nou pas și sper că voi ajunge un jucător mare.”

*foto: Facebook – ACS Transilvania Brașov, fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!