Stiri Juniori U14 Masculin

Selecționatele juvenile intră în pregătire centralizată în cinci orașe din țară

Selecționatele juvenile intră în pregătire centralizată în cinci orașe din țară

Federația Română de Baschet organizează, împreună cu structurile sportive afiliate la acest for și cu sprijinul Ministerului Sportului și FIBA YDF, cantonamente de pregătire și selecție la categoriile U14, U16 și U18 masculin și feminin. Evenimentele au loc în cadrul Programului Național de Selecție și Pregătire la nivelul loturilor naționale de juniori.

Site-ul frbaschet.ro notează că acțiunile încep din 20 decembrie și vor avea loc la București, Ploiești, Târgoviște, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

Conceptul din acest an vizează "ideea de a petrece Sărbatorile de Iarnă în sânul familiei baschetului românesc, tinerii sportivi convocați la aceste acțiuni urmând să se adune cu ocazia Crăciunului în jurul bradului și vor sărbători ziua sfântă alături de colegi și membrii staff-urilor tehnice", notează sursa menționată.

Acțiunile la U14 vor derula prin programul FIBA Youth Development Foundation în perioada 20-30 decembrie la Cluj-Napoca (masculin) și Târgu Mureș (feminin). La Cluj-Napoca o să participe 36 de sportivi sub îndrumarea antrenorilor Elena Florea (Laguna București), Flavius Lăpuște (U-BT Cluj-Napoca), Emil Ștețca (Lucky Dragons Tg. Mures) și David Karsai (CSM CSU Oradea), lista jucătorilor fiind disponibilă AICI.

Orașul Târgu Mureș va găzdui pregătirea la U14 feminin, unde antrenorii Florina Pora (Gladius Tg. Mures), Cristina Acea (CS Ciocan Cristina), Norbert Kovasch (CSȘ Sf. Gheorghe) și Alina Șerban (Athletic Constanta) se vor ocupa de 36 de sportive (lista AICI).

La categoria U16 acțiunile au loc în perioada 20 decembrie-3 ianuarie la București, cu 27 de sportivi la masculin și 26 de sportive la feminin. Pregătirea băieților va fi coordonată de Ionuț Ivan (CSM Petrolul Ploiești), Cristian Georgescu (CSU Știința București) și Laura Nițulescu (BC Nițulescu Rm. Vâlcea), iar cea a fetelor de antrenorii Veronica Gavrilă (CSȘ Bega Timișoara), Cristian Bondor (Valbon Arad) și Melania Kokovay (CSM Oradea), listele cu sportivii participanți fiind AICI (masculin) și AICI (feminin).

În fine, la categoria U18 pregătirea urmează să se desfășoare la Târgoviște (masculin) și Ploiești (feminin) în perioada 20 decembrie-4 ianuarie. La masculin sunt 29 de sportivi implicați, de coodonarea acestora ocupându-se Cătălin Tănase (CSM Târgoviște) și Cătălin Ștefănescu (CSM Galați), iar la feminin sunt 20 de sportive, care o să fie pregătite de Loredana Munteanu (CSȘ-CSM Ploiești) si Tudor Dumitrescu (NBS Cluj-Napoca). Lista participanților este AICI și AICI.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!