Stiri Juniori U14 Masculin

TF U14 Masculin: CSM Petrolul Ploiești câștigă titlul la capătul unui sezon perfect

TF U14 Masculin: CSM Petrolul Ploiești câștigă titlul la capătul unui sezon perfect

Campionatul Național U14 Masculin a ajuns la final duminică, 5 martie, când s-au disputat ultimele partide ale sezonului 2022/2023. CSM Petrolul Ploiești a devenit campioana aceastei ediții, după 73-63 în finala cu Dan Dacian București.

Turneul final de la Ploiești, din perioada 1-5 martie, s-a încheiat cu finala în care s-au regăsit două participante în EYBL, CSM Petrolul Ploiești și Dan Dacian București. Jocul a început mai bine pentru prahoveni, care au condus în primele minute și aveau șapte puncte în față, dar primul parțial l-au încheiat cu 19-17, iar desprinderea avea să vină începând cu al patrulea minut din sfertul cu numărul doi, CSM Petrolul conducând cu 47-34 la pauză, după ce a avut un avantaj maxim de 17 puncte.

Prahovenii și-au menținut un ecart de două cifre în față și aveau 60-45 după 30 de minute, pentru ca în ultimul sfert cei de la Dan Dacian București să se apropie, dar victoria prahovenilor nu a fost pusă în pericol și s-a terminat cu 73 la 63. CSM Petrolul a încheiat un sezon perfect pe plan intern astfel, cu 26 de victorii în tot atâtea meciuri.

Vlad Borcan s-a remarcat cu 27 de puncte și 13 recuperări, în tabăra campionilor următorul marcator fiind David Iordăchescu (19 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții). Remi Stănescu a totalizat 16 puncte și 10 recuperări pentru bucureșteni, Ștefan Bosoancă fiind și el în double-double (12 puncte, 12 recuperări, 5 intercepții).

U-BT Cluj-Napoca este medaliata cu bronz în acest sezon, ardelenii câștigând cu 52-39 finala mică în fața Științei București. Sebastian Lăpuște a adunat 12 puncte, 10 recuperări și 5 intercepții pentru clujeni, iar Eduard Jiga a fost singurul în double figures de la Știința, cu 12 puncte și 7 recuperări.

Clasamentul la încheierea acestui sezon de CN U14 Masculin:

  1. CSM Petrolul Ploiești
  2. Dan Dacian București
  3. U-BT Cluj-Napoca
  4. CSU Știința București
  5. CSM CSU Oradea
  6. Alpha Sport Team Sibiu
  7. Stomart Praxis Iași
  8. Leii București
  9. Wildcats Baia Mare
  10. BC CSU Sibiu
  11. Îngerii Băniei Craiova
  12. Isports Ploiești
  13. CSM VSKM Târgu Mureș
  14. Laguna București
  15. CSȘ Brașovia Brașov
  16. Zeiden Brașov

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!