Stiri Juniori U14 Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în Superfinala EYBL U14

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în Superfinala EYBL U14

U-BT Cluj-Napoca a avut patru jocuri în Spania, la Lanzarote, în perioada 23-25 februarie în cadrul European Youth Basketball League la categoria U14, în urma acestor partide ardelenii calificându-se în Superfinala întrecerii.

Clujenii au debutat cu un succes fără drept de apel în fața gazdelor de la Magec Tias Lanzarote, 131-16 (pe sferturi 29-0, 36-8, 35-7, 31-1), toți jucătorii reușind să marcheze. Thomas Bernat a fost liderul celor de la U-BT în acest joc (26 de puncte, 6 pase decisive, 5 intercepții, 5 recuperări).

În continuare a urmat un nou meci în care U-BT a depășit suta, ieșind victorioasă în duelul cu Sopron SI, scor 112 la 28 (pe sferturi 35-5, 26-8, 31-11, 20-4). Darius Miron s-a remarcat de data aceasta cu 18 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, alți cinci tineri clujeni fiind în double figures.

Cel de-al treilea meci a adus și rezultatul cel mai strâns, U-BT Cluj trecând cu 72-66 de Pall Bernareggio99. În fine, ardelenii au încheiat turneul contra lui DEAC KA printr-un nou succes categoric, 94-43 (pe sferturi 24-7, 28-9, 20-17, 22-10). Sebastian Lăpuște a fost cel mai eficient jucător al echipei în acest ultim meci, cu 19 puncte, 6 pase decisive și 6 intercepții.

La final, Sebastian Lăpuște a primit titlul de MVP al turneului, Darius Miron a fost selecționat în categoria All Star, iar MVP-ul echipei a fost desemnat Alexandru Câmpean.

Antrenorii Dragan Torbica și Sergiu Popa s-au bazat pe următorii jucători în Spania: Alexandru Câmpean, Thomas Bernat, Darius Miron, Cezar Micu, Zoran Istrătescu, Paul Ciocan, Sebastian Lăpuște, Mihai Oaneș, Filip Marchiș, Marc Todor, Cezar Drăgan, Alexandru Hațegan și Raul Riti.

U-BT a încheiat această fază a competiției cu un bilanț de 7 victorii și o singură înfrângere în grupa A.

*foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!