Stiri Juniori U18 Masculin

Performanțele jucătorilor de la U-BT Cluj-Napoca la turneul Euroleague Next Generation

Performanțele jucătorilor de la U-BT Cluj-Napoca la turneul Euroleague Next Generation

Echipa U18 a celor de la U-Banca Transilvania a participat săptămâna trecută la Euroleague Adidas Next Generation Tournament. Mai mulți componenți ai formației clujene s-au făcut remarcați prin performanțele lor în cele patru meciuri disputate.

U-BT a pierdut toate confruntările de la Belgrad, cel mai aproape fiind de victorie în duelul pentru locul 7. Atunci a cedat cu scorul de 67-71 în fața celor de la Lokomotiv Kuban Krasnodar. Rezultatele partidelor din grupa A:

Steaua Roșie Belgrad 89-53 U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca 73-84 Partizan Belgrad

Maccabi Tel Aviv 82-73 U-BT Cluj-Napoca

În ciuda acestor înfrângeri, câțiva jucători ai echipei din Cluj au ieșit în evidență prin performanțele personale. Modibo Diaby a terminat turneul cu medii statistice de 12.5 puncte, 10.0 recuperări, 3.5 intercepții, 2.5 pase decisive și 2.3 capace. Astfel, în topul performanțelor jucătorilor prezenți în competiție, Diaby s-a clasat pe locul 2 la intercepții, pe locul 3 la recuperări și capace iar în ceea ce privește eficiența, ocupă locul 5.

„Mi-a plăcut mult acest turneu, a fost prima oară când am participat la un turneu așa de greu. Am văzut că trebuie să mai lucrăm, ca să evoluăm împreună și pentru viitor. Am avut o experiență de nivel ridicat și sper să ajung mai departe”, a spus Modibo Diaby, într-un interviu acordat clubului său.

Dragoș Lungu a avut medii de 16.0 puncte, 7.0 recuperări, 4.0 pase decisive și 2.0 intercepții în trei jocuri. Astfel, a încheiat turneul pe locul 2 la procentajul aruncărilor de trei puncte (60%), pe locul 7 la eficiență, pe locul 8 la puncte marcate și intercepții și pe locul 9 la recuperări. Jucătorul care prinde minute importante la echipa de seniori a declarat următoarele pentru aceeași sursă:

„A fost o experiență foarte frumoasă, mă bucur că le-am ținut piept echipelor și am reușit să facem un joc bun chiar dacă nu am câștigat. Din punctul meu de vedere, ne-am dezvoltat ca și echipă și ne-am văzut locul în Europa, unde ne aflăm. Eu cred că dacă continuăm așa, putem să câștigăm mai mult pe viitor și sunt foarte fericit de prestația pe care am avut-o ca și echipă.”

David Lăpuște s-a clasat pe locul 3 la procentajul aruncărilor de trei puncte cu 58.33% din aruncări transformate, la egalitate cu Zoran Vuceljic de la Buducnost. Sportivul român a înregistrat 7.3 puncte și 1.8 recuperări pe meci. Iată opinia acestuia despre experiența avută la Belgrad:

„Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a participa la cea mai bună competiție europeană la juniori. Noi am reușit să le facem față acestor echipe, chiar dacă nimeni nu ne dădea vreo șansă. Chiar dacă nu am reușit să câștigăm, le-am putut face față și sunt foarte fericit pentru acest lucru. Sper ca în viitor să mai am ocazia de a participa în această competiție, deoarece a fost o experiență foarte frumoasă care sigur ne va ajuta pe viitor. Diferența se vede clar dintre campionatul nostru din România și cele din restul Europei, dar cu multă muncă vom putea progresa și să ajungem la nivelul lor.”

Un alt baschetbalist care s-a remarcat în Serbia a fost Ștefan Grasu, component de bază la prima echipă a clubului de pe Someș. El a terminat turneul cu 10.5 puncte pe meci, 5.3 recuperări și 3.0 pase decisive.

„În primul rând, vreau să mulțumesc fanilor pentru susținerea acordată și pentru zilele astea în care au fost alături de noi. Din punct de vedere baschetbalistic, pentru mine a fost o experiență foarte plăcută, să îmi petrec ultimele momente de juniorat alături de cei mai buni prieteni ai mei, asta a fost o onoare pentru mine. Din alt punct de vedere, echipa și România are foarte mult de muncit ca să ajungă la nivel european, să se bată cot la cot cu echipele astea. Noi am dovedit că se poate și am fost trei meciuri la rând cot la cot cu cele mai bune echipe din Europa, mă bucur foarte mult că am făcut pasul acesta și că am fost prima echipă din România care să joace la acest turneu”, a declarat Grasu la rândul său.

*Foto: adidasngt.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!