Stiri Juniori U18 Masculin

Surse: Abdoulaye N'Diaye va semna cu Barcelona

Surse: Abdoulaye N'Diaye va semna cu Barcelona

În urmă cu mai bine de doi ani, U-BT Cluj-Napoca reușea să aducă în România doi tineri baschetbaliști din Mali. Dintre aceștia, doar unul, Modibo Diaby, a continuat să evolueze pentru trupa ardeleană în campionatele de juniori.

Celălalt, Abdoulaye N'Diaye a fost nevoit să plece din Cluj, din cauza unui context politic nefavorabil. Documentele pentru viză nu i-au ajuns la timp, însă malinezul a primit oportunitatea de a participa la NBA Africa.

În următorul an, N'Diaye s-a întors pe vechiul continent, în Serbia, și apoi a ajuns la o academie de baschet din Italia. În vârstă de 15 ani, cu o înălțime de 2.10 metri și o anvergură de 2.15 metri, a reușit să le atragă atenția celor de la FC Barcelona și, conform surselor noastre, urmează să semneze cu gruparea catalană.

Unchiul meu m-a întrebat dacă îmi place baschetul, deoarece știa că pierd timpul pe străzi. Stăteam cu copiii străzii, cu vagabonzii. Eram și foarte înalt, așa că unchiul m-a ghidat înspre baschet, pentru a avea un viitor mai bun!”, declara Abdoulaye N'Diaye acum doi ani, într-un reportaj realizat de TVR.

 
DIN MALI, PE MALUL SOMEŞULUI MIC

Dacă România nu va mai da curând un nou Ghiţă Mureşan, ne sar africanii în ajutor. Doi juniori din Mali au fost aduşi la academia de baschet a celor de la “U” Cluj. Au sub 15 ani şi măsoară peste 2 metri, iar planurile sunt pe măsură. Vor să ajungă direct în NBA!

Posted by TVR Cluj on Thursday, April 26, 2018

Într-adevăr, viitorul arată bine pentru tânărul jucător, care va avea șansa de a se antrena la una dintre cele mai importante echipe de baschet din Europa. Recent, Abdoulaye N'Diaye a semnat cu agenția Octagon, unde va fi reprezentat de Sabin Gherdan.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!