Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov are o medie de 20 de ani la lotul pentru sezonul 2019-2020

Olimpia CSU Brașov are o medie de 20 de ani la lotul pentru sezonul 2019-2020

Olimpia CSU Brașov și-a anunțat lotul complet de jucătoare pe care se bazează în sezonul 2019-2020 la câteva zile după reunire și după ce a disputat primele două partide amicale. Trei senioare rămân la formația pregătită de Dan Calancea și în acest sezon: Pesovic, Filip și Al Ash Hab. Alb-albastrele au adus trei straniere sub 23 de ani, o româncă cu experiență, Nagy Voica, și două tinere autohtone sub 23 de ani.

După un sezon în care s-a confruntat cu multe probleme de lot și a legitimat inclusiv antrenoarea secundă pentru a nu lua amenzi că nu se prezintă cu suficiente jucătoare la meciuri, Olimpia CSU Brașov a anunțat un lot de 13 jucătoare pentru stagiunea 2019/2020. Biljana Pesovic, Romina Filip și Amira Al Ash Hab (U23) sunt jucătoarele importante care rămân din sezonul trecut.

La capitolul românce cu experiență s-a alăturat Bianca Nagy Voica, iar jucătoare autohtone pentru regula sub 23 de ani achiziționate în această vară sunt Ecaterina Armanu și Teodora Dumitru. Din lot mai fac parte patru junioare care au fost la echipă și în precedentul sezon: Arina Brezan, Teodora Pătrașcu, Denisa Hotcu și Daria Rusu. Trei straniere noi se alătură formației pregătite de Dan Calancea, toate sub 23 de ani: surorile Nikolina și Dragana Zubac și americanca Christalah Lyons.

Biljana Pesovic (36 de ani, 1,80m, pozițiile 2/3) este cea mai longevivă jucătoare din lotul Olimpiei CSU Brașov, fiind la startul celui de-al 5-lea sezon alături de alb-albastre. Căpitanul din sezonul precedent s-a alăturat formației de sub Tâmpa în 2015, după patru sezoane petrecute la BCM Danzio Timișoara. Sârboaica este singura stranieră din campionatul trecut care continuă alături de alb-albastre. A fost cea mai bună marcatoare a echipei în ultima ediție a LNBF. În 30 de meciuri a avut medii de 16,6 puncte, 6,1 recuperări, 5,1 pase decisive, 2,5 turnovers, 2,2 intercepții și 19,4 eficiență în 37:47 minute.

Ecaterina Armanu (20 de ani, 1,77m, pozițiile 2/3) este o nouă opțiune pentru regula U23. Aceasta revine acasă. A jucat în LNBF alături de Olimpia CSU Brașov în urmă cu câteva sezoane, înainte să plece în Marea Britanie, în 2016. Ultimele două sezoane le-a petrecut la Phoenix Știința Constanța (primul în Liga 1, al doilea în LNBF). În ultima ediție a Ligii Naționale a jucat 29 de meciuri pentru constănțence, cu medii de 6,2 puncte, 2,8 recuperări, 1,1 pase decisive și 6 eficiență în 19:40 minute.

Teodora Dumitru (18 ani, 1,80m, poziția 4) este o altă opțiune pentru jucătoarea U23 la formația pregătită de Dan Calancea. Aceasta vine de la Târgoviște, fiind campioană la U20 în acest an. A fost și în lotul echipei din LNBF în ultimul sezon, dar nu a jucat (conform statisticilor de pe site-ul federației). A evoluat alături de dâmbovițence și la U18 în acest an.

Bianca Nagy Voica (1,70m, 28 de ani, pozițiile 2/3) se alătură Olimpiei CSU Brașov după un sezon petrecut la CSM Târgu Mureș (formație desființată în această vară). În 23 de meciuri disputate în a doua grupă valorică din LNBF a avut medii de 10,5 puncte, 4 recuperări, 2,7 pase decisive, 1,8 turnovers și 1,3 intercepții în 29:37 minute, cu 9,9 eficiență. A mai jucat în primul eșalon la CET Govora, CSU Alba Iulia, CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca.

Cristalah Lyons (22 de ani, 1,67m, poziția 1) va fi la primul său sezon în Europa. Aceasta a evoluat în ultimii doi ani pentru Kansas Jayhawks în Big 12 Conference din NCAA. A avut în 31 de partide medii de 12 puncte, 2 recuperări, 3,1 assist-uri, 1,8 turnovers și 1,4 intercepții în 28 de minute.

Pe listă mai sunt patru tinere de la CSU Brașov care au fost în lot și în ultima stagiune. Daria Rusu (18 ani, 1,78m, pozițiile 2/3) a fost pe lista formației brașovene în ultimele trei sezoane și a intrat într-un meci în ultimul campionat. Teodora Pătrașcu (17 ani, 1,72m, poziția 1) a fost în lotul brașovean în ultimele două sezoane, având 4 meciuri în precedentul campionat. Arina Brezan (18 ani, 1,70m, poziția 2) și Denisa Hotcu (17 ani, 1,78m, pozițiile 3/4) sunt celelalte două tinere localnice care au fost în lot și în stagiunea 2018-2019, cu Brezan bifând 4 meciuri în LNBF.

Dan Calancea este în continuare antrenorul principal al formației brașovene, deși a avut în vară o ofertă tentantă de la Arad. În următorul sezon îl va avea ca secund doar pe Nenad Marinkovic, după ce până în această vară o avea și pe Miruna Crâsnic în această poziție, dar aceasta a plecat. Din staff mai face parte preparatorul fizic Attila Nagy.

Olimpia CSU Brașov s-a reunit în 10 septembrie și după doar trei zile a disputat primul amical, pierdut cu 53-82 pe terenul campioanei Bulgariei, Montana 2003 (detalii aici). Sâmbătă a urmat al doilea joc al dublei și gazdele s-au impus cu 74-66. Pentru alb-albastre urmează două turnee de pregătire în țară, în 18 și 19 septembrie la Târgu Mureș și în 27 și 28 septembrie, la Sfântu Gheorghe. Primul meci oficial va fi în 2 octombrie, acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: chervenkarton.com

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!