Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Timișoara stabilește recordul stagional de puncte marcate și încasate

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.01.2013

Meciul dintre BC Timișoara și CSU Ploiești a consemnat o serie de recorduri stagionale pentru ambele formații. Totuși, ele nu sunt foarte concludente mai ales dacă ținem cont de faptul că partida dintre finalistele precedentei ediții de campionat s-a încheiat după prelungiri. Meciul, după cum probabil toți pasionații de baschet din țara noastră au aflat deja, s-a încheiat cu victoria alb-violeților, scor 103-91.

Timișoara a depășit pentru prima oară în acest sezon pragul de 100 puncte marcate. E drept, acest lucru a fost posibil la capătul unui meci cu prelungiri. Însă, chiar și așa, acesta este recordul stagional în ceea ce privește numărul de puncte marcate pentru vicecampioana României într-un meci din acest sezon. Precedentul record a fost stabilit în meciurile cu ultimele două clasate, Farul Constanța și Dinamo București, când a înscris câte 97 puncte în 40 minute de joc efectiv.

CSU Ploiești a încasat peste 100 de puncte pentru prima oară în acest sezon competițional. Din nou trebuie notat că acest lucru s-a întâmplat la capătul unei partide cu prelungiri. Precedentul record de puncte încasate în acest sezon de CSU Ploiești datează din victoria, obținută tot la prelungiri, asupra lui U Mobitelco. Clujenii au înscris 96 puncte în acel meci. În 40 minute de joc cel mai mare număr de puncte primite de CSU Ploiești datează din eșecul cu CSM Oradea, când ardelenii au marcat 94.

În fine, trebuie notat că BC Timișoara a încasat cel mai mare număr de puncte într-un meci din actuala ediție de campionat. CSU Ploiești a marcat 91 de puncte defensivei bănățene. De notat că Energia Rovinari reușise să înscrie Timișoarei un număr de 90 puncte în 40 minute de joc efectiv. Acesta era precedentul maxim de puncte înscrise de o echipă într-un singur meci împotriva lui BC Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!