Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

6 puncte stau între U-BT Cluj și calificarea în turul 3 preliminar al Basketball Champions League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.09.2017

Ziua de 26 septembrie 2017 poate fi una de referință pentru U-Banca Transilvania Cluj-Napoca în perspectiva sezonului competițional 2017-2018. Mai exact, majoritatea planurilor pentru noul an au fost conturate la Cluj în jurul unei participări de lungă durată în Basketball Champions League, de la lot, buget, obiective și așa mai departe. 

Campioana en-titre a României, deținătoarea Cupei și SuperCupei României, a pierdut prima manșă din turul secund preliminar al Basketball Champions League, 72-78, în Germania, în fieful formației MHP Riesen Ludwigsburg. Așadar, băieții pregătiți de Mihai Silvășan, Dorin Pintea și Branko Cuic sunt nevoiți să remonteze avantajul de 6 puncte al nemților în returul de pe teren propriu pentru a se califica în turul 3 preliminar al BCL, în caz contrar, echipa va evolua în FIBA Europe Cup în continuare, iar planurile ardelenilor pentru 2017-2018 se vor schimba destul de mult. 

Astfel, nu de mult gazdă a unei grupe la FIBA EuroBasket 2017, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va deveni marți seara un vulcan alb-negru în așteptarea unei calificări în ultimul tur preliminar al Basketball Champions League. Dacă vor reuși să întoarcă avantajul de 6 puncte al germanilor, U-BT Cluj se va duela într-o dublă manșă cu belgienii de la Basic-Fit Brussels, echipă, care cel puțin pe hârtie, este sub Ludwigsburg din punct de vedere valoric, iar odată cu asta meciul de marți al „studenților” devine unul și mai important, încărcat cu o și mai mare presiune. Pe scurt, o victorie la mai mult de 6 puncte pentru U Cluj în meciul de marți seara i-ar trimite pe aceștia în turul 3 preliminar al BCL, acolo unde pornesc teoretic cu prima șansă în fața belgienilor, urmând ca mai apoi să întâlnească în faza grupelor formații cu renume în Europa precum Gaziantep (Turcia), Elan Chalon (Franța), Iberostar Tenerife (Spania), Neptunas Klaipeda (Lituania), Ventspils (Letonia), PAOK Salonic (Grecia), Antwerp Giants (Belgia) sau Nizhny Novgorod (Rusia). 

MHP Riesen Ludwigsburg este o echipă foarte atletică, care se bazează foarte mult pe jocul fizic, atât pe rezistență la efort, practicând un pressing pe tot terenul indiferent dacă este vorba de startul meciului, mijloc sau ultimele secvențe, cât și pe forță, fiind o grupare redutabilă în lupta sub panou. Germanii i-au dominat clar pe clujeni în turul de la Ludwigsburg la capitolul recuperărilor ofensive, 20 față de cele 8 ale jucătorilor celor de la U-BT, în timp ce alb-negri au replicat printr-o zi foarte bună de la mare distanță, procentaj de 43%, comparativ cu cel de 22% al adversarilor. 

O nouă zi de grație pentru Lasan Kromah și Giordan Watson de la mare distanță la fel ca și în meciul tur din Germania, respectiv un aport mult mai ridicat în lupta de sub panou, în special la recuperări, din partea lui Barro, Sakic sau Olah ar oferi campioanei României acel plus de care nevoie pentru a-și adjudeca calificarea în ultimul tur preliminar al Basketball Champions League. 

Cel mai important meci al Clujului în startul noului sezon, manșa tur din dubla cu MHP Riesen Ludwigsburg, este programată marți seara în Polivalenta din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00. Cei care nu vor putea ajunge în arena clujeană pentru a-i susține pe alb-negri pe viu vor putea urmări partida în direct pe DigiSport 2. 

Avancronica meciului din Germania poate fi recitită AICI, în timp ce cronica înfrângerii 72-78 poate fi accesată AICI

*Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!