Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A acumulat cinci greșeli personale, însă a izbutit să mai puncteze pe tabelă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.02.2016

Rohde (albastru #14) a intrat în istoria Ligii Naționale de Baschet masculin / Foto: Răzvan Păsărică

CS Phoenix Galați și CSM U Oradea s-au întâlnit în etapa cu numărul 19 a Ligii Naționale de Baschet masculin. Confruntarea s-a derulat contrar așteptărilor, gazdele fiind foarte aproape de o nouă surpriză pe teren propriu după victoriile cu Steaua CSM EximBank București și ”U” BT Cluj-Napoca. Bihorenii au avut nevoie de 45 de minute pentru a pleca învingători de pe malul Dunării, scor 110-106. De remarcat procentajele foarte bune la aruncările din acțiune ale ambelor combatante, 58% pentru Galați respectiv 55% pentru Oradea.

Pe lângă duelul extrem de spectaculos, confruntarea a avut parte de un moment unic în istoria Ligii Naționale de Baschet masculin. Eliminat datorită cumului de greșeli personale, în minutul 35 după un fault de joc la Rareș Pașca, gălățeanul Taylor Rohde a izbutit să mai puncteze „regulamentar” pe tabelă. Cele cinci greșeli personale s-au dovedit a fi insuficiente pentru pivotul gazdelor. Simbolul echipei din Galați i s-a potrivit ca o mânușă sportivului american ce a renăscut precum pasărea Phoenix, a reintrat pe parchet și a reușit să și marcheze. Neregularitatea a fost sesizată de către banca tehnică a orădenilor, iar ca rezultat arbitrii au dictat fault tehnic în dreptul echipei pregătite de Florin Nini, coșul fiind însă validat. Toate aceste evenimente nu sunt înregistrate pe statistica oficială a partidei.

Este greu de imaginat cum un aspect de bază al jocului de baschet a scăpat neobservat de 10 persoane: cei trei arbitri ai confruntării, de comisarul partidei care conform regulamentului înregistrează personal toate aspectele confruntării, de către responsabilul cu foaia oficială, de către cele două persoane responsabile cu statistica oficială a partiei sau cei trei arbitri de la masa oficială. Astfel Taylor Rohde a devenit primul sportiv ce izbutește să puncteze în LNBM după ce a fost elimianat pentru cumul de greșeli personale.

În altă ordine de idei, responsabilul cu gestionarea electronică a cronometrului de joc al confruntării de la Galați nu a beneficiat de același tratament precum Taylor Rohde, oficialul gălățean fiind eliminat direct de către arbitrul principal Mircea Șerban datorită unor multiple necorelări la butoane.

Rămâne de observat dacă Colegiul Central al Arbitrilor va interveni în urma celor petrecute miercuri seară la partida de la Galați.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Articol incorect...
    In primul rand, dupa ce arbitri au acordat a 5-a greseala jucatorului Rhode, acesta n-a parasit terenul de joc, pentru ca arbitri, nu i-au comunicat faptul ca a acumulat 5 greseli personale. Prin urmare, el n-a iesit de pe teren,asa incat nu exista posibilitatea ca sa reintre in joc, asa cum specifica acest articol. In al doilea rand,aceasta eroare este descoperita si adusa la cunostinta arbitrilor, de reprezentantii echipei din Oradea, imediat dupa, primul atac al echipei din Galati, ulterior celei de-a 5-a greseli comise de Rhode, finalizat printr-un cos de 3 puncte marcat de Threat...Prin urmare, Rhode n-a inscris nici un cos, in perioada de timp dintre a 5-a greseala comisa si momentul eliminarii sale de pe terenul de joc. S-a aflat neregulamentar pe terenul de joc, dar n-a inscris nici un punct, in acest interval de timp...Deci, Rhode nu este primul sportiv care "izbuteste sa puncteze in LNBM, dupa ce a fost eliminat" pentru simplul fapt ca n-a facut-o !...In consecinta informatiile pe care le publicati, nu reflecta in nici un caz, realitatea !!!

    cu 8 ani în urmă (05.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!