Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A patra serie de postsezon dintre U-BT și BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
10.04.2015

U-Banca Transilvania își măsoară forțele cu BC Mureș Târgu Mureș în prima rundă a Play-Off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Seria demarează astăzi, la Sala Sporturilor „Horia Demian". Arena clujeană găzduiește și confruntarea a doua, programată sâmbătă, la ora 18:25.

Întâi de toate, trebuie spus că U-BT  înfruntă pe BC Mureș pentru a-33-a oară în ultimii 10 ani. Bilanțul este strâns, clujenii conducând la general cu 17-16. De asemenea, Silvășan și compania au avut câștig de cauză în ambele partide disputate în actualul sezon. Cu alte cuvinte, trupa lui Marcel Țenter s-a impus în tur cu scorul de 75-73, pentru ca în retur să învingă cu 92-84.

Tototdată, ultimii 10 ani au adus trei serii de postsezon între mureșeni și clujeni. Prima s-a consemnat în sezonul 2009-2010, când combatantele s-au înfruntat în turul inaugural al Play-Off-ului. Atunci, baschetbaliștii îmbrăcați în alb și negru și-au adjudecat seria, după 3-2 la general. Ulterior, U a disputat și finala campionatului, pierdută în fața lui CSU Ploiești.

A urmat întâlnirea din sferturile ediției 2011-2012. Spre deosebire de competiția curentă, Kyndall Dykes făcea, la vremea respectivă, parte din lotul Băncii Transilvania. U a inaugurat bine seria, câștigând disputele de pe teren propriu. BC Mureș și-a revenit în propriul fief, însă s-a recunoscut înfrântă cu 3-1 la general.

În fine, finala mică a sezonului precedent a adus o întâlnire între U-BT și BC Mureș. Formația antrenată de Dorin Pintea a cedat la mare luptă semifinala cu CSU Ploiești, pe când tigrii au pierdut duelul cu CSM-U Oradea. Ajunși la lupta pentru medaliile de bronz, Ivanovic și compania au triumfat în ambele jocuri, 91-69, respectiv 84-59.

*Foto: Andor Marton

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    scor
    Scorul din retur a fost 92-84. Nu ca ar conta prea mult, un meci pierdut e tot un meci pierdut, dar parca tare urat arata cind ti-o iei la 48 de puncte.

    cu 9 ani în urmă (10.04.2015) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Ar fi timpul sa castigam o serie cu Clujul (serie pentru locul 3 nu conteaza).

    In 2010 tot Prakuraitis a fost pe banca si am fortat meciul 5 cand nimeni nu se astepta si la ce echipe avea Clujul si noi era o performanta.

    In 2012 noi aveam bugetul cel mai mare din istorie cu jucatori ca Stanescu, Forte, Watson si Cooley...care a "disparut" chiar inainte de seria cu Clujul si ne-a cam distrus toate sansele.

    E a doua oara in post sezon in afara de cel in care jucam finala cand nu avem accidentati sau probleme de alta natura, cred ca avem forta sa eliminam Clujul, e scenariul perfect: Dykes elimina fosta sa echipa chiar in arena care l-a consacrat. Oricum daca Clujul castiga seria ar face bine sa castige campionatul.

    cu 9 ani în urmă (10.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Meci
    Spuneam la ora 14 ca imi place Muresul pentru ca au un antrenor profesionist si o buna organizare si iata ca se adevereste ce am spus. Audrius este un antrenor capabil sa resusciteze o echipa si sa dea dovada ca poseda o buna pregatire, demonstrand cand nimeni nu se mai astepta. Felicitari Mures!

    cu 9 ani în urmă (10.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!