Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Adrian Voinescu: „Este adevărat, îmi doresc să candidez la președinția FRB”

Adrian Voinescu: „Este adevărat, îmi doresc să candidez la președinția FRB”

După anunțul lansării candidaturii lui Virgil Stănescu la președinția FRB, un alt personaj important din lumea baschetului românesc își anunță intenția de a deveni președinte al FRB. Este vorba despre Adrian Voinescu, actualul Șef al departamentului Evenimente – Internațional.

Într-o declarație acordată baschet.ro, Voinescu ne-a confirmat faptul că are de gând să participe în cursa pentru președinția FRB:

„Este adevărat. Sunt unul dintre candidații la președinția FRB. Din câte înțeleg nu sunt singurul candidat. Sunt în continuare angajat al FRB. Am început în echipa lui Horia Păun. Avem o grămadă de lucruri reușite până acum. Nu candidez împotriva lui Horia, dar candidez cumva din interior, cu gândul de a merge mai departe proiectele începute, că sunt destule proiecte bune începute și pe de altă parte de a revitaliza baschetul, începând de la cel mai jos nivel până la Liga Națională”.

Aveți idee dacă Horia Păun se va retrage din funcția de președinte FRB sau va candida pentru un nou mandat?

„Cred că va trebuie să îl sunați pe dânsul despre asta. El e mai în măsură să vorbească. Nu vreau să vorbesc nici despre contracandidatul meu, nici despre actualul președinte al Federației”.

Pe scurt, care ar fi obiectivele pe care le aveți?

„Obiectivele sunt foarte multe, din păcate pentru că anul acesta, tot ce s-a întâmplat cu pandemia ne trage foarte mult în jos. Esențial este să reușim să revenim în competițiile juvenile la un nivel cât mai sus. Nu cred că dacă avem o Ligă Națională puternică este destul. Esențial pentru FRB și baschetul românesc este să avem cât mai multe cluburi de juniori puternice și cât mai mulți copii angrenați în activitate. Una dintre cele mai dificile sarcini va fi repornirea activității de juniori și repornirea campionatelor naționale”.

Cât de mult va conta lipsa competițiilor juvenile în dezvoltarea tinerilor jucători și cum credeți că îi vom ajuta să recupereze acest an?

„Impactul asupra juniorilor a fost unul absolut devastator. Foarte multe cluburi care au pierdut foarte mulți copii, în primul rând din lipsa activității sportive. Nu este o vină a FRB, toți trăim vremurile acestea. Există foarte multe cluburi care nu pot intra în săli, nu își pot desfășura activitatea, fiecare se descurcă cum poate și foarte greu. Din punctul ăsta de vedere, anul acesta a fost foarte foarte dificil pentru mare parte din cluburile de juniori. Pe de altă parte sunt semne bune că imediat cum se va putea relua activitatea, cluburile își doresc să revină cu copii în săli și să se reapuce de baschet. În egală măsură, anul acesta a dus și la pierderea antrenorilor și trebuie să fim și cu gândul la ei. Și avem nevoie și de antrenori foarte buni pentru a fi la un nivel ridicat.”

Aveți vreo echipă în spate în această candidatură? V-ați gândit la cineva în momentul acesta?

„În mare parte echipa e conturată. Cred că e un pic devreme să discutăm de echipă în momentul acesta. Spre exemplu, în partea de tehnic ar fi Claudiu Fometescu antrenor federal. O altă direcție de dezvoltat este departamentul tehnic al Federației unde eu consider că avem un mare noroc să avem un Colegiu de Antrenori compus din oameni de baschet de adevărată valoare. Alina Moanță, care îmi doresc să continue în postura de vicepreședinte al Federației, Tudor Costescu – antrenorul naționalei, Marcel Țenter – președintele colegiului de antrenori, oameni care respiră baschet, oameni care gândesc baschet în cel mai serios mod cu putință. Încă o persoană pe care o vreau extrem de mult în echipa mea este Gheorghe Mureșan. Pentru că ce înseamnă Ghiță Mureșan în baschetul românesc este absolut unic și un om ca el nu poate lipsi dintr-o echipă care își dorește să readucă baschetul în prim planul sportului românesc.”

Noul președinte al FRB se va alege în cadrul Adunării Generale de Alegeri. Drept de vot au toate structurile afiliate la acest for.

*foto: sportpictures.eu

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!