Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Adrian Voinescu, săgeți către adversarii din alegerile FRB

Adrian Voinescu, săgeți către adversarii din alegerile FRB

Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Baschet vor avea loc pe 15 aprilie, iar pe măsură ce această dată se apropie, discuțiile în jurul subiectului devin tot mai intense. 

Unul dintre candidații la președinția FRB, Adrian Voinescu, a ținut să caracterizeze adversarii săi la la șefia baschetului românesc. Printr-o opinie publicată pe propria pagină de Facebook, Voinescu a transmis săgeți către Virgil Stănescu, dar în special la adresa lui Ștefan Săndulache căruia i-a reproșat că ar fi ocupat funcții publice bănoasă fără să lucreze în mod efectiv. Mesajul integral al lui Adrian Voinescu:

„In sfarsit, e oficial: candidatura mea pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Baschet a fost validata.

Deci imi doresc sa imi pun in slujba baschetului romanesc toata experienta acumulata in anii in care l-am slujit onest, fara a fi fatarnic nicio fractiune de secunda.

Este ambitia mea de a dovedi ca SE POATE. Ca baschetul romanesc are nevoie de truditori intru binele lui, nu de personaje machiavelice, dornice de a-l folosi drept trambulina pentru marketingul personal.

Pentru ca fac parte din actuala echipa federala, tuturor contracandidatilor mei le-a fost simplu sa-si croiasca discursul electoral: ce a fost… nu a fost bine. Practic, discursuri bazate, in mare parte pe acuze, iar degetele indica actuala echipa precum o adunatura de paria, care nu a avut nicio realizare notabila. Se vehiculeaza ideea ca baschetul romanesc are nevoie de o ECHIPA care sa slujeasca dezvoltarii lui.

Cu tot respectul pe care il am pentru contracandidatii mei, sunt nevoit sa spun ca aceasta ECHIPA EXISTA. Mai mult, din ea au facut parte trei dintre contracandidatii mei. Dintre ceilati doi, unul a fost ocupat inca sa mai slujeasca baschetul ca jucator, antrenor si antreprenor, iar celalalt a fost mult prea atras de sinecuri.

Am facut ECHIPA cu Carmen. Am impartasit impreuna aceleasi emotii imense cand numele tarii noastre a fost pronuntat de conducerea FIBA drept gazda desemnata pentru o grupa de la EuroBasket 2017. Apoi ea a luat loc in loja, iar eu am fost responsabil cu implemetarea si organizarea la nivel impecabil (a precizat FIBA, nu eu) a evenimentului.

Am facut ECHIPA cu Virgil. Si la nivel personal, dar mai ales baschetbalistic. Nu vorbim de proiectul CSM Steaua Eximbank, ci ne rezumam doar la perioada in care am fost in aceeasi echipa la FRB. Mai mult, a fost patru ani la varful baschetului romanesc, fiind vicepresedinte al federatiei. Spre dezamagirea mea, nu a implementat nici macar una dintre ideile pe care si-a construit acum discursul de campanie.

Am facut ECHIPA cu Svetlana. Am muncit impreuna si am crescut aceleasi proiecte. Am carat impreuna cu ea (dar si cu alti colegi!) box-uri de apa la terenurile de la minibaschet si am dat impreuna (tot cu alti colegi!) cu matura pe terenurile de la Mangalia sau de la Costinesti. Cand aceasta nenorocita de pandemie s-a abatut asupra noastra, nu am abandonat “corabia”, ci am ramas aici, incercand sa evitam naufragiul. Chiar si din somaj tehnic.

Si DA, am facut ECHIPA cu Horia! Am reusit impreuna sa organizam impecabil doua campionate europene de seniori si m-am bucurat alaturi de el de calificarea a doua generatii de juniori in elita baschetului continental. Am fost alaturi de el in realizarea PERFORMANTEI UNICE de a aduce baschetul romanesc la Jocurile Olimpice! Pentru ca numai niste rau-voitori sau niste ne(re)cunoscatori nu ar dezvalui cat de mult a contribuit FRB la aceasta performanta - ce-i drept - mai mult manageriala decat sportiva! Este injust si perfid ca pe aceasta realizare sa se catere alte persoane. Au fost institutii si persoane care au contribuit esential la aceasta calificare, dar nu pot accepta sa se ignore sau sa se omita meritul federatiei in aceasta realizare!

Niciunul dintre cei enumerati mai sus nu a fost inlaturat din ECHIPA. Doar au preferat sa se retraga, din diferite motive. Unii chiar in momente cand situatia baschetului romanesc a fost grea.

Asadar, eu am fost si raman un om de echipa. Doar ca, intre timp, odata cu indrazneala mea de a candida pentru conducerea Federatiei Romane de Baschet, am realizat ca multi dintre cei pe care i-am creditat ani de zile cu incredere, fie personala, fie profesionala, m-au considerat brusc nedemn de increderea lor.

S-a vehiculat unitar - la ideea cuiva - ca baschetul romanesc are nevoie de o echipa la conducere, insa niciunul dintre contracandidatii mei nu a precizat si nu si-a asumat nume concrete din echipa cu care doreste sa preia destinele baschetului romanesc in urmatorii patru ani.

Asa ca e momentul ca eu sa imi asum nume, persoane, alaturi de care doresc sa continui lucrurile bune facute pana acum in baschetul romanesc si, de asemenea, sa imbunatatesc aspectele unde consider ca au existat deficiente sau acolo unde s-au strecurat greseli, pentru ca - nu-i asa? - numai cine nu munceste nu greseste.

Asadar cativa dintre OAMENII DE BASCHET alaturi de care imi doresc sa lucrez in viitor sunt:

MIRCEA CRISTESCU - vicepresedinte

ALINA MOANTA - vicepresedinte

DAN BERCEANU - secretar general

CLAUDIU FOMETESCU - antrenor federal

GHEORGHE "GHITA" MURESAN - ambasador Jr NBA League

MARCEL TENTER - presedintele Colegiului Central al Antrenorilor

As fi putut spune ca aceasta este ECHIPA MEA. Doar ca sunt de parere ca de fapt eu sunt parte din echipa lor, pentru ca nu poate fi decat o onoare pentru mine sa am asemenea nume alaturi.

Fireste, echipa ii va include si pe colegii mei alaturi de care am muncit pentru buna organizare si desfasurare a baschetului romanesc, dincolo de orice piedici intampinate, colegi care se regasesc - o parte - in imaginea de mai jos.

Din acest moment, decizia este la dumneavoastra. Pe 15 aprilie, fiecare vot al dvs va insemna enorm pentru baschetul romanesc. Imi doresc sa castige cel mai onest, cel mai bine intentionat si pregatit dintre cei sase candidati; cel care e gata sa se debaraseze de interesele pur personale pentru a sluji cu adevarat baschetul romanesc.”

 

In sfarsit, e oficial: candidatura mea pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Baschet a fost validata....

Posted by Adrian Voinescu on Friday, April 2, 2021

Ștefan Săndulache a ales să îi răspundă printr-un comentariu la mesajul publicat, considerându-l pe Voinescu drept un "expert sinecurist" și specificând că în realitate meritul pentru organizarea EuroBasket 2017 i se datorează lui și nu Federației care abia ar fi redactat o adresă către FIBA.

„Din rândurile citite reiese că un contracandidat a avut parte de sinecuri 😃

Sunt convins că referirea era la mine, deoarece în ultimii 11 ani nu am jucat, ci doar ajutat antrenori și cluburi să se dezvolte 🤔

Ai lucrat 7 ani la Federația Română de Baschet și ai fost BINE platit pentru "ceva" slujbe în care ai dus la excelenta ideea de sinecura 🤔 Sunt convins că atunci când ai scris acele puține rânduri despre mine, vorbeai de fapt din experiența ta de ani de zile de ... pardon, vroiam sa zic manager in baschet, însă nu se regăsește asta in CV -ul tau 🤔

Este lumea plina de hatereala draga contracandidatule și să știi că îți spun doar un lucru simplu:

Când va călcați pe picioare să dați premii la un CAMPIONAT EUROPEAN, să știți că datorită mie s-a organizat, nu FR Baschet care abia abia a scris o hârtie ... hartie pe care sunt convins că și acum crezi că a fost un efort prea mare pentru VOI 😃😉

Și apropo ... Ai menționat 2 doamne in postare, iar eu cred sincer că puteai sa alegi o poza in care se regasea și ... sexul feminin 🤔

Succes îți urez, mai ales din poziția ta de ... expert sinecurist ... poziție oficială din care ți-ai făcut campanie, nu ca mine care am fost pe banii mei 👍”

*Foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Victima sistemului
    O scurta analiza ar putea mentiona:
    1. Cine doreste o continuitate spre nicaieri poate vota linistit cu Dl. Voinescu
    2. Anumite nume vehiculate in echipa dumnealui s-ar putea sa nu fie de aceeasi parere
    3. Arbitrajul - singura responsabilitate certa si cuantificabila a d-lui Voinescu - este in acest moment un serviciu excesiv de scump la toate nivelurile: copii, juniori, seniori, indoielnic si neprofesionist. Chiar partizanat fara urmari.
    4.Pastrarea antrenorului federal ar fi cea mai mare greseala dintre toate. Echipele nationale sunt in deriva la toate nivelurile. Nu exista nici un orizont.
    Singurul orizont ar fi ca primul 5 la echipa nationala sa inceapa cu Fometescu, Berceanu si Voinescu. Stranie asocierea.
    5. Cum se poate plange ca a muncit unul dintre angajatii si conducatorii de facto al Federatiei? Ar fi vrut sa doarma si sa primeasca salariu...
    Nu ca munca respectiva ar fi adus vreun rezultat, dar macar sa care niste bax-uri cu apa pentru copii daca strategii care sa atraga performanta nu poate face.
    6. Din pacate calificarea la Olimpiada a echipei de 3x3 are legatura cu frecventa turneelor organizate. Meritul este in alta parte. Aceeasi gaselnita ca si cazul participarii la Campionatul European. Platim practic participarea cu banii si munca bruta de organizare.
    7. Apararea intereselor baschetului Romanesc si dezvoltarea lui ar fi fost prioritatea numarul 1 a Federatiei. Nu exista asigurari medicale pentru baschetbalisti, nu exista fond de garantare a salariilor, se joaca cu 1 roman pe teren si chiar cu nici unul datorita naturalizarilor. La echipele nationale nivelul de investitie este sub nivelul de subzistenta. Fondurile europene stau nefolosite si noi fara sali de sport. Putina decenta va rog!
    Din punct de vedere managerial nu a existat predictibilitate iar in fiecare an s-au schimbat formatele de desfasurare ale campionatelor la toate nivelurile. Chiar nici un sistem construit de voi nu este bun si trebuie schimbat anul urmator?
    Personal nu am un preferat cert dintre candidati dar continuitea spre nicaieri pare cea mai putin vandabila.

    cu 3 ani în urmă (03.04.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!