Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AeroSvit Cup 2012. România, în echipamentul Ucrainei, a pierdut în fața gazdelor, scor 58-83

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.07.2012

Echipa națională de baschet masculin a României a fost depășită de formația similară a Ucrainei, scor 58-83, în prima zi de la turneul AeroSvit de la Odessa. Confruntarea a putut fi urmărită în transmisiune directă prin intermediul site-ului oficial al federației de specialitate din Ucraina.

Tricolorii nu au avut nicio șansă împotriva unei echipe cu valori individuale cu mult peste cele ale României. În plus, jocul colectiv al gazdelor a permis acestei echipe să tranșeze acțiunile ofensive în cel mai bun mod posibil. Practic Ucraina a îmbinat cu efect situațiile de superioritate individuală cu cele colective.

Practic tot meciul formația Ucrainei a căutat soluții de a duce mingea cât mai aproape de coș, majoritatea finalizărilor consemnându-se din interiorul semicercului, cu precădere în zona spațiului de trei secunde. Astfel s-a ajuns la situația în care ex-sovieticii au terminat meciul cu un procentaj de 71% la aruncările de două puncte.

Mladen Ostojic a folosit mai multe formule de joc în cadrul acestui prim joc de verificare. El a apelat la patru fundași - Mihai Paul, Andrei Mandache, Dragoș Andrei și Octavian Popa Calotă. De asemenea, i-a folosit pe Vlad Moldoveanu, Adrian Guțoaia și Mihai Silvășan pe postul de extremă, iar Titus Nicoară, Ionuț Drăgușin, Cătălin Baciu și pe final Szabolcs Santa la interior.

Defensiva echipei noastre a cedat de multe ori pe combinațiile dintre fundași și pivoți. De altfel, ucrainienii au folosit din plin jocul cu pivotul în pofida faptului că tricolorii nu au avut probleme de talie în duelurile din spațiul de trei secunde. De notat că elevii lui Mike Fratello au avut câteva acțiuni colective de mare efect, duse la bun sfârșit, în cadrul cărora compatrioții noștri au fost depășiți în mod evident. Trebuie notat faptul că Ucraina a terminat meciul cu 0/13 la aruncările de la mare distanță, însă va trebui să urmărim și următoarele partide înainte de a afirma că defensiva României este atât de bună pe semicerc. Pe de altă parte, deși are doi jucători foarte înalți în componență și câțiva dintre baschetbaliștii care au dominat întrecerea internă în ultimii ani la acest capitol, reprezentativa României a fost dominată categoric la capitolul recuperări. Raportul final este o dovadă în acest sens, Ucraina a avut dublu la acest capitol!

Ofensiv jocul echipei noastre nu a strălucit și probabil nici nu o va face prea curând. Acțiunile colective au fost prea lente ți în dese rânduri traseul mingii a fost previzibil. Problema cea mai mare este că de mai multe ori fundașii români au pierdut posesia în dribling forțând acțiuni în care au încercat să treacă de adversarul direct în locul unei pase. Iar acest lucru cu greu mai poate fi corectat în acest moment. Asta în pofida faptului că aproape în permanență Ostojic a ținut în teren doi fundași.
Pe de altă parte, Vlad Moldoveanu, ajutat pe alocuri de Titus Nicoară și Mihai Paul, au avut câteva reușite pe fondul unor acțiuni individuale.

Andrei Mandache a avut 15 puncte, Ionuț Drăgușin a adăugat 8 puncte, Mihai Paul a terminat cu 7, iar Dragoș Andrei, Vlad Moldoveanu și Titus Nicoară au avut câte 6 puncte fiecare.

Miercuri (18.07), România întâlnește Israel cu începere de la orele 16:30. Meciul este transmis în direct AICI.

Statistica meciului:

 

 _____

Echipa națională a României de baschet masculin dispută la această oră primul meci din cadrul turneului AeroSvit Cup 2012, de la Odessa. Tricolorii sunt conduși la pauză, scor 40-25, de naționala Ucrainei.

România dispută acest meci în echipamentul albastru al Ucrainei (foto). Acest lucru se explică prin faptul că delegația României a rămas fără bagaje, pierdut în aeroportul din Chișinău, printre ele aflându-se și echipamentul de joc.

Statistica meciului la jumătatea confruntării:

În partida inaugurală a turneului, Israel a depășit Belarus, scor 72-50.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    aoleu
    Popa Calota e CIZMA !!! Cum intra in teren, cum ajung la 20 de puncte Ucrainienii.
    Dragusin face ce stie mai bine: faulteza, rateza (in special libere) si comenteaza.
    Jenant joc.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    M&M
    Mita marcheza si Mandache are recuperari si steal-uri. In rest...

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • realHQ :

    LOL
    Haideti acasa baieti, v-au stricat astia degeaba vacanta cu povesti de genul "jucati pentru Romania!". 12 baieti adunati la intamplare de la Sport Arena faceau treaba mai buna sub tricolor, si singura recompensa (optionala) la sfarsit ar fi fost niste niste lazi cu bere rece.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • calabancea :

    =))))))))
    Echi

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • calabancea :

    =))))))))
    Echipământul e de vina. Altfel castigau sigur =))))))))) Penibila intinerire a lotului. O scuza ca sa aibă copilu' Moldoveanu o nationala a lui ;) Degeaba va chinuiti baieti.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    rusinos
    Eadeau Ucrainienii de noi pe banca, de mama focului. Are dreptate realHQ: si ca rezultat si ca spectacol sportiv, niste baieri de streetball faceau mult mai mult

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Banca gazdelor
    care se distra in ultimele minute . Ca li s-o fi parut ( din cauza echipamentului ) ca joaca cu echipa a doua a lor, ca faceau spirite ...asta a fost cel mai penibil moment al meciului . Sper sa-si revina baietii si sa inceapa sa joace ca o echipa.

    cu 11 ani în urmă (17.07.2012) Raspunde
  • Sweet Brown :

    Inca o generatie pierduta
    Desi lumea se plange de calitatea selectiei, adevarul trist e ca lotul asta contine (cu cateva exceptii) o mare parte din jucatorii romani considerati buni in momentul asta. Absentele notabile sunt aceleasi de cativa ani, si jucatorii respectivi se apropie de retragere. Si jocul e acelasi ca in ultimii ani - ultimele meciuri bune facute de nationala masculina au fost in prima vara cu Neumann antrenor, acum 2 ani. Oricum, Ostojic e de umplutura pe banca. Va rata calificarea si va pleca, lasand locul unui alt antrenor de umplutura pentru ca nu este un proiect clar de viitor (in afara de scoaterea in fata a lui Vlad Moldoveanu).

    cu 11 ani în urmă (18.07.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @sweet brown
    Popa Calota: execrabil
    Gutoaia: extrema care nu poate duce un meci (sa zicem peste 25 de minuet) in picioare, nu s-a vazut deloc in joc
    Baciu: dezavantajul ca este inalt, il vedeai cum nu face fata la mai nimc (nici defenisva nici ofensiva, nici recuerari nici blocaje, nimic..)
    Dragusin: va ramane o vesnica promisiune, in rest figuri, nervi, ratari.
    Mai raman Silvasan, Nicoara, Paul doar ei sunt intradevar cei care au jocuri in picioare si confirma statutul de "jucatorii romani considerati buni in momentul asta"

    cu 11 ani în urmă (18.07.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!