Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic, despre Liga Națională de Baschet Masculin și despre jucătorii autohtoni

Aleksandar Rasic, despre Liga Națională de Baschet Masculin și despre jucătorii autohtoni

Cu ocazia meciurilor 3 și 4 din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, Aleksandar Rasic, fostul căpitan al lui U-Banca Transilvania, s-a întors la Cluj-Napoca, orașul în care a jucat în perioada 2016-2019.

Acesta ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre ce a făcut după retragere, despre noile sale pasiuni dar și despre revenirea la Cluj și despre cum o vede pe U-BT. De asemenea, Rasic ne-a spus că a urmărit campionatul românesc și că i se pare că valoarea acestuia a crescut:

Am reînceput să urmăresc campionatul României, știu situația, știu ce se întâmplă. Văd că vin jucători noi. Cred că liga a crescut în fiecare an și mi se pare că cluburile devin mai profesioniste. Reușesc să obțină mai mulți bani. Încă nu îmi place că nu folosesc jucătorii români atât de mult. Nu știu ce se întâmplă în academiile de baschet, la nivel de juniori și de cadeți. Dar asta nu îmi place nici în Serbia, nu doar aici. Jucătorii autohtonii ar trebui să fie implicați mai mult, să aibă roluri mai mari. Asta este opinia mea. Dacă aș fi antrenor, aș încerca mereu să implic mai mult autohtonii. Dar antrenorii știu mai bine.

Fostul membru al naționalei Serbiei a explicat cum presiunea rezultatelor a devenit o scuză pentru a nu utiliza jucătorii autohtoni:

Cred că presiunea rezultatelor a devenit o scuză. De exemplu, în liga ABA, toată lumea renunță înainte de începerea sezonului fiindcă spun că Partizan sau Steaua Roșie au bugete de 20 de milioane și nimeni nu îi poate bate. Am spus: ok, foarte bine, acum puteți juca doar cu autohtoni, nu mai trebuie să aduceți străini. Dar nimeni nu face asta. Așa că despre ce presiune vorbim? Probabil că și aici toată lumea spune: aaa, Cluj și Oradea au cele mai mari bugete. Ok, atunci nu aduceți străini, jucați cu românii tineri. Cineva trebuie să arate curaj. Nu știu dacă există o echipă în România care să dezvolte autohtonii. Dacă iei cei mai buni 10 români crezi că te poți califica în playoff? Da. Iar în următorul an, probabil ajungi în Top 5. Apoi în Top 4 și imaginează-ți cum se pot dezvolta românii. Cred că oamenii folosesc presiunea drept o scuză.

Interviul cu Aleksandar Rasic poate fi citit la următorul LINK.

*foto: Lavinia Gordan/Facebook – U-BT Cluj-Napoca

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Pai daca in Serbia care are sigur o pepiniera de juniori mai valoroasa se intampla asta (ma refer la implicarea mai mare a jucatorilor autohtoni), ce am putea pretinde la noi, unde lipsa de jucatori locali care sa fie cat de cat este asa de mare incat Calota a prins contract la 39 de ani si Titus Nicoara a ramas in activitate (cel putin pana in sezonul proaspat incheiat) desi acum vreo 2-3 ani era vorba ca se retrage?

    Daca mai tin bine minte, acum cativa ani Dinamo s-a laudat cu asta (ca se va baza mai mult pe romani). Cred ca nu se terminase turul ca deja au inceput sa vina straini pentru ca echipa era in pericol sa retrogradeze.

    cu 10 luni în urmă (31.05.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Eu cred ca e o parere avizată
    El spune ca si in Serbia se pisrd multi jucatori tineri, din cauza importului de straini experimentati.
    Nu compara Ro cu Srb, insa subliniaza , chiar si acolo...
    La noi au loc veteranii de peste 35 pt ca lipsa din perioada dinainte de regula U 23, a unui regulament care sa protejeze cat de cat autohtonii, a creat o gaura imensa in stocul de jucatori romani din generatiile 1988...1994, sa zic.
    Doar oamenii mari au rezistat in general, ldupa juniorat, insa si aceia nu au prea jucat practic.
    O gaura atat de mare nu poate fi umpluta in cativa ani nici cantitativ, cat mai ales calitativ,
    Asa au fost timpurile, nu doar in baschet, insa acum trebuie recladit ceea ce s-a distrus.
    Si asta necesita rabdare si vointa, repede nu se poa.

    cu 10 luni în urmă (31.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!