Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alex Pop: "Motivația și voința sunt esențiale în jocul meu"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.02.2012

Fundașul echipei U Mobitelco Cluj-Napoca, Ioan Alexandru Pop - a împlinit sâmbătă (04.02) vârsta de 22 ani - a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre victoria obținută la Oradea, precum și despre rolul său în angrenajul campioanei României în actualul sezon competițional. El este unul dintre jucătorii tineri folosiți cu regularitate de către Marcel Țenter.

Ce părere ai despre meciul de la Oradea și modul în care s-a desfășurat?

Meciul de la Oradea a fost unul greu, am jucat împotriva unei echipe solide atât pe plan ofensiv cât și defensiv. A trebuit să luptăm 40 de minute pentru a câștiga acest meci nicio secundă mai puțin. Orădenii au un sistem ofensiv destul de complex astfel că am avut mult de muncit la ambele panouri. Pe final, atunci când s-a decis învingătoarea am fost lucizi, concentrați și executând întocmai instrucțiunile venite din partea antrenorilor, am reușit să învingem.

Cât de mult crezi că a contat sistemul tactic pe faza defensivă în acest meci și cât de mult v-au ajutat reușitele lui Kyndall Dykes?

Sistemul tactic defensiv ne-a ajutat foarte mult pentru că de multe ori, respecatândul i-am împiedicat pe orădeni să înscrie și astfel am avut posesii care au fost finalizate în momentele cheie ale meciului de jucătorii care au maturiatatea și experiența necesară. Desigur reușitele lui Kyndall ne-au ajutat foarte mult, dar acele acțiuni sunt rodul muncii întregii echipe, fiecare sportiv jucând rolul său.

Ai jucat 11 minute și ai avut un rol esențial în apărarea lui Lupusavei. Ești mulțumit de evoluția ta?

Da, sunt mulțumit, dar în același timp m-am gândit la unele momente ale jocului și sunt convins că puteam să îmi fac treaba și mai bine decât am făcut-o.

De la accidentările fundașilor Chetreanu și Morris ai jucat un rol mai important în rotația echipei tale. Ce părere ai despre sezonul acesta din punct de vedere al evoluției tale în lotul echipei campioane?

Este adevărat, de la accidentările lui Paul și Tyler am primit un rol mai important în echipă decât cel pe care îl aveam înainte, lucru care mă responsabilizează și în același timp mă face să progresez, să cresc ca și jucător.
Din punct de vedere al evoluțiilor consider că sunt în creștere de formă și îmi doresc să nu mă opresc aici ci să contiuni să îmi aduc aportul la echipa la care evoluez.

Esti un jucator extrem de incomod din punct de vedere defensiv, inclusiv pentru cei mai periculoși fundași din Divizia A. Căror calități se datoreaza acest lucru?

Nu e vorba numai despre calități. Atunci când intru în teren o fac motivat să îl opresc pe adversarul meu. Cred că motivatia și voința sunt două lucruri esențiale în jocul meu care mă ajută să îmi fac bine treaba.

Ți se pare dificil să joci împotriva unor adversari precum Jovanovic, Martinic, Cooley etc?

Să joc împotriva jucătorilor enumerați de tine este dificil, dar privesc acest lucuru ca pe o provocare și recunosc, îmi plac provocările.

Crezi că poți juca mai mult, mă refer la numărul de minute, la aceeași intensitate?

Cred că pot să joc mai mult la această intensitate, iar cu cât voi juca mai mult voi căpăta experiența necesară să îmi conserv energia și să fiu mai eficient.

Foto: Laura Nicolescu 

2 comentarii la aceasta stire:
  • azucar :

    bravo!
    Felicitari Alex ! Esti unul dintre tinerele sperante ! Tine-o tot asta !

    cu 12 ani în urmă (05.02.2012) Raspunde
  • observator :

    Alex Pop
    Ma bucur pt.Alex este un jucator cu determinare si curaj,succes pe mai departe,vei deveni din speranta STEA.

    cu 12 ani în urmă (08.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!