Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Dănilă: ”Nu am vrut să desconsiderăm Craiova cerând time-out la final!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.11.2011

dinamo bucurestiCS Dinamo București a obținut duminică seară, pe terenul celor de la SCM Craiova, a treia victorie stagională.

Faptul că a învins revelația începutului de sezon în chiar propria sală este o surpriză, însă modul în care a făcut-o a uimit și mai mult. Bucureștenii au început foarte slab partida, au fost conduși la un moemnt dat și cu 20 de puncte (47 – 27 în favoarea Craiovei), dar au reușit să întoarcă rezultatul și să se impună cu 106 – 98.

Alexandru Dănilă, managerul lui Dinamo, a explicat pentru totalbaschet.ro care a fost cheia victoriei pentru echipa sa. Oficialul dinamovist spune că agresivitatea în apărarea în cea de-a doua repriză și forma deosebită a lui Joshua Brown le-au adus succesul.

Noi la -21 eram doar frustrați că le-am dat ocazia să arunce liberi  din cauza unor nesincronizari la rotație și nu am fost atât de agresivi precum vorbisem că o să fim. Am intrat un pic relaxați în meci. Ei au aruncat liberi și au băgat tot: 4-4 la 3 puncte, 7-10 la 2 puncte, în asa fel încât la sfârșitul sfertului 1 noi aveam doar 4 recuperări pentru că practic nu aveam ce să recuperăm. Am simțit însă că ei încep să obosească și că fizic suntem superiori și atunci a început și agresivitatea să vină. Ca dovadă, am revenit de la - 21 la -9  până la pauză. La pauză am discutat la vestiar și le-am și spus băieților că sunt sigur că nu o să mai aibă procentaje la fel de bune în a doua jumătate dacă ne vom apăra așa cum trebuie. De asemenea Durham a schimbat și el stilul de joc ofensiv după pauză și s-a văzut. A dovedit pentru a nu știu câta oară că este un jucător extrem de inteligent. Brown a primit libertatea de care ai nevoie într-un meci ca acesta, meci (pe care l-a, n.r) terminat cu 40 de puncte. De altfel aici este meritul antrenorului care la începutul meciului m-a și anunțat că Josh va fi factorul decisiv astăzi și că ne va aduce victoria. Diferența din punctul meu de vedere a făcut-o forța grupului, psihicul puternic pe care ni l-am construit și faptul că am mărit intensitatea în apărare în special după pauză. Ca dovadă ei au terminat cu 22 de mingi pierdute combinate cu 13 intercepții ale noastre.De asemenea românii au cântărit decisiv în această partidă, Bogdan Sandu, Iosif Pârlog și Andrei Bădilă având acțiuni cheie care practic ne-au facilitat victoria.

Dănilă a ținut să răspundă și criticilor referitoare la jocul prestat de echipa sa, unul mai puțin așezat, elaborat, dar bazat pe viteză.

Suntem probabil cea mai atletică echipă din campionat și încercăm să folosim acest atu, nu să îl reprimăm printr-un stil de joc nepotrivit sportivilor aflați în lot. De aceea noi vom încerca să scoatem tot ce e mai bun de la jucători, dacă unul este în mână și marchează atunci îi vom da tot sprijinul să o facă și să ne aducă victoria. Doresc să le mulțumesc jucătorilor pentru dăruire și pentru faptul că muncesc foarte mult și se dedică acestei echipe în totalitate. Sunt mandru că am numai jucători de caracter și cu siguranță vom reuși să depășim așteptările în acest sezon.

danila josh brown

Alex Dănilă discută cu Joshua Brown la finalul unei partide

Referitor la acuzația lui Andelko Mandic, antrenorul pricipal al Craiovei, cum că Dinamo a cerut ultimul time out pentru a-și umili adversarul, managerul echipei din București a precizat acest gând a fost departe de staff-ul tehnic din care face parte. El a spus că Nicu Toader, antrenorul principal al dinamoviștilor, nu a dorit să rateze nicio oportunitate de a marca deoarece echipa sa este recunoscută pentru modul slab în care a gestionat unele finaluri de meci în acest sezon. De asemenea s-a luat în calcul și faptul că la finalul sezonului, la egalitate de puncte între Craiova și dinamo, rezultatele din meciurile directe vor conta și fiecare punct marcat poate fi unul ”de aur”

Noi nu am cerut time-out să ne desconsiderăm adversarul ci pur și simplu am vrut să jucăm până în ultima secundă. Campionatul este lung și fiecare punct contează. Dacă la sfârșit de campionat suntem la egalitate de puncte cu Craiova se iau în considerare meciurile directe. De aceea am vrut să și marcăm la ultima fază. În plus, noi am mai pierdut meciuri pe final așa că suflăm și în iaurt și ne folosim de time-out-urile disponibile să ne organizăm.

CS Dinamo București ocupă după opt etape locul 11 în clasament, cu 3 victorii și 5 înfrângeri.

Foto: Daciana Codruța Frățilă

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Poze vechi la meciuri noi
    Hai bai Alex, mai lasa vrajeala asta cu meritul antrenorului care a avut viziunea jocului lui Josh. Stia el ca o sa aiba un inceput mai slab dar ca in final o sa marcheze cat pentru doi? Americanul este bun dar depinde in mare masura si de ziua pe care o are. Realitatea este ca ati reusit sa va aparati mai bine, aparare care s-a combinat cu o mobilizare exemplara a jucatorilor in a doua jumatate de joc.
    Incearca sa tii cont de observatiile celor cu experienta referitoare la jocul echipei si nu repeta la nesfarsit ca Dinamo este cea mai atletica echipa pentru ca viteza nu inlocuieste intotdeauna o aparare buna sau o schema de joc eficienta.
    Succes mai departe.

    cu 12 ani în urmă (15.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!