Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

All Star Game-ul baschetului românesc 2012 masculin - Modalitate de vot și regulament

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.02.2012

All Star Game-ul baschetului masculin românesc va avea loc pe 20 martie anul curent la Sala Constantin Jude din Timișoara. Adică exact peste o lună.

Astăzi (20.02) a demarat votul public. Fiecare doritor poate alege listele propuse de reprezentanții celor 15 cluburi prim divizionare. Fiecare echipă a trimis la federația câte o listă cu cinci jucători proprii respectând regula în vigoare cu cel puțin un jucător român. Click AICI pentru a accesa listele trimise de cele 15 echipe.

Se va juca după sistemul Nord vs Sud. Cele două echipe se vor alcătui pe baza jucătorilor de la următoarele cluburi:

NORD - CSM Oradea, U-Mobitelco Cluj, CSU Atlassib Sibiu, BC Timișoara, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc și BC Mureș.

SUD - CSU Ploiești, BCM U Pitești, Dinamo București, CSM București, Energia Rovinari, SCM U Craiova și CSȘ Giurgiu.

Ponderea voturilor exprimate este următoarea: 30% - votul publicului, 30% - votul media, 40% - votul tehnic FRB (Colegiul Central al Antrenorilor)

Votul a demarat astăzi (luni, 20.02), se va încheia pe 11 martie și se poate efectua prin intermediul site-ului www.frbaschet.ro. Se poate exprima un singur vot de la o adresă IP. Modalitatea de votare prevede alegerea jucătorilor celor două echipe pentru fiecare poziție, respectiv a antrenorilor celor două echipe.

Echipele vor fi alcătuite din 14 jucători plus 2 antrenori. Meciul se va juca după sistemul patru reprize a câte 12 minute fiecare.

Rezultatele votului vor fi publicate pe 13 martie.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    FRB ???
    De ce ar trebui ca niste oameni care frac praf baschetul prin schimbari de regulamente, decizii gresite, sunt prosti organizatori, incapabil sa promoveze sportul pe care sunt platiti sa-l gestioneze sa aiba 40% din voturi?
    Daca tot preluam din NBA formatul, de ce nu-l preluam asa cum il au ei?
    Cei 40% le va da posibilitatea de a introduce in echipe pe cine vor ei, procentele respective fiind mai mult decat determinante.
    Ca sa nu mai vorbim ca nu stim cat de transparenta este alegerea

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    FRB
    Nu exact din cauza motivarii pe care o ai tu, insa ideea o impartasesc si eu. Un eveniment care se presupune ca este organizat pentru public, la care sa participe jucatorii doriti de public si media, de ce sa fie decisa de catre FRB ? Care este totusi argumentul ? Ca-si mai dau si ei cu parerea, da, ok, dar 40% ? In alta ordine de idei insa, trebuie sa fim si realisti si sa recunoastem ca este pe undeva obligatoriu "sa ne mai fie temperat patriotismul". Adica daca nu se introduc astfel de "chestii" cluburile cu multi suporteri vor avea jucatori, pe cand celelalte, poate nici un jucator. De exemplu cum a fost in 2007 sau 2008 (All Star la Tg-Mures) din patriotismul exagerat a suporterilor au intrat mult din Tg-Mures, cu toate ca pe pozitiile respective erau jucatori mult mai buni, spectaculosi, ramasi "afara". Deci daca si noi suporterii am fi mai realisti, adica am vota valoarea si nu am tine cont in asa masura de patriotism, poate ar fi mai corect. Legat de NBA, nu prea cred ca unul din Denver sa nu-l voteze pe Bryan de ex, doar ca nu este din Denver. (habar nu am de conferinte si cine de care apartine, era doar un exemplu)

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde
  • AR15 :

    Fara Sens
    Din punctul meu de vedere selectia aceasta nu este corecta,un oras mic precum este Mediasu nu are nici o sansa la voturi deoarce nu se poate compara cu orase precum Timisoara,Targu-Mures,Oradea etc.Avem o echipa buna si cativa jucatori buni pentru campionatul Romaniei,dar din pacate nu cred ca vor avea o sansa sa ajunga in selectionata Nordului.Selectia ar trebui facuta dupa cat de eficient este pentru echipa etc.Sunt de parere ca fiecare echipa trebuie sa aibe sanse egale de selectie.Tudor Dumitrescu nu merita sa fie deoarece a fost accidentat si nu a prea jucat,Silvasan nici atat pentru ca a ratat o mare parte din meciuriile echipei sale si exemplele pot continua.Cei care comenteaza meciuriile la televizor nu ar trebui sa aibe drept de vot deoarece de exemplu cand juca Harghita cu CSM Bucuresti nu era neutru,seu inteleg ca esti din Bucuresti si este normal sa ti cu echipa din orasul tau dar asta trebuie sa o ti pentru tine,ma refer la domnul Stefan Leca si la meciuriile din Cupa Romaniei ,cand a pierdut CSM Bucuresti mai ca plangea si nu-i venea sa creada.La acest All-Star Game ar trebui sa participe cei mai buni dintre cei mai buni si selectia sa fie pe corecte.Cei 40% acordati de FRB ,sunt dati de oameni din comisie echipele din orasele mari,au in comisie cel putin un membru ,acel membru daca este din Oradea sa voteze jucatori de la Oradea.

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @magyari
    Pai daca un club este votat de multi suporteri inseamna ca joaca bine si oamenii vin la meciuri
    Daca joaca bine, inseamna ca are si jucatori si antrenori bunicei si deci merita sa joace in AllStar
    Daca are antrenori si jucatori bunicei, inseamna ca au si fonduri, sponsori
    Din tot ce-am spus pnaa aici nu vad ce face federatia. La TVR nu se mai dau meciuri, la Digi ici colo, asa incat orice eveniment unde echipele cu sponsori, buget, si jucatori buni, se "vad pe sticla" vor dorii sa fie prezente.
    O echipa fara asa ceva nu are jucatori care sa "intre" in AllStar decat daca "ii baga" FRB-ul
    Ori nu se potriveste deloc cu realitatea. Egalitarismul a fost pana in '89
    Fianl Four este exemplul cel mai apropiat: Steaua, Dinamo, CSM, si poti spune si Otopnei. PAtru cluburi in zona Bucurestiului, insa turneul tinut cu jena, intr-o sala mica, prost organizat, prost mediatizat. De ce? PAi nu au performante, nu fac spectacol (sportiv) . Daca era la Oradea sau Timisoara se batea lumea sa intre si se juca cu sala plina.
    Pe de alta parte, de ca sa vad un turneu unde vor juca niste jucatori din echipe slabe doar ca asa vrea federatia, si cei din echipele bune sa stea pe margine?

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde
  • AR15 :

    bbfreak
    Nu te supara dar cate locuri are sala din Timisoara de se inbulzeste lumea si se calca in picioare sa intre??50 sau 60 de locuri??.La Oradea cand sa organizat o fost penibil,dezolant ce a fost acolo de toata jeana.La fel si gala baschetului romanesc de ras,sa nu intru acuma in detalii.Suntem o tara zero barat la acest sport si mai ales in organizarea unui eveniment sau evenimente,structura etc.

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    @AR15
    Sala Constantin Jude din Timisoara are 2000 de locuri.Problema in Romania este ca nu exista sali de circa 4000-5000 de locuri unde sa se poata organiza asemenea evenimente.

    cu 12 ani în urmă (21.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!